На мой колега АБФ -а отказа да да върви както трябва.Забиваше предницата на5000 оборота!Та решихме да извадиме катализатора та да го поотпушиме !
изрязване
изкъртване и то с голям зор! снимката е... заварих го
Изпробвахме го и глофа излетя!
По принцип това дето сте направили е добре, но ние направо сменяме тръбата с 60мм от преди катализатора до задното гърне, средното отпада и звука си го бива, поне от 1км те чуват но има разлика и в вървенето пробвайте!
racing_team_vidin написа:По принцип това дето сте направили е добре, но ние направо сменяме тръбата с 60мм от преди катализатора до задното гърне, средното отпада и звука си го бива, поне от 1км те чуват но има разлика и в вървенето пробвайте!
И аз карам Г3 1.9тд
още ми стои катализатора и незнам какво да го правя
колата е над 250 000 км и незнам този катализатор дали
въобще върши някаква работа. Мощността ми е паднала, скоро забелязах че и меката връзка е почнала да се разплита.
Питам да го махам ли и ще стане ли по шумна колата без него.
На год прегледи когато мерят отряботените газове ще повлияе ли нещо съществено?
на моя Голф3 комби катализатора не знам на какво положение е ама знам 4е слагах ауспух от лада5 комби малко нагряване и стана но сега 4акам да се издуха и да му взема двоина бурия както каза колегата по нагоре да те 4уват от 1 км
Ако се сложи права тръба на мястото на катализатора как решавате проблема с ламда сондата.Не трябва ли ламбдата да е на точно определено място така,че да отчита точно.
И аз се навих за тоя катализатор никва работа не варше По добре да го няма,отколкото да седи напразно.Последното гърне ми е за смяна и мисля като слагам ново да одрежа трабата и на нейно място да сложа няква приставка,че уж колата е с ремус Но за сега ще си кара така.
Мен моч катализатор единствено ме дразни, че ми къса тръбата след колектора...дето му викат про-тата ....даунпайпа...иначе колата ми по километраж е на 150...като го смъквах вътре беше супер чист, бях се зарекал да го махам но като видях го оставих.....притесняваме да не решат след време всички коли да са с катализатор и да затегнат нещо прегледите...тогава става...
Аз на моя го замених със права тръба ... голяма грешка! Звука е отврат,едно гадно звънтене много дразни ама като съм умен и го продадох катализатора а си беше перфектен!А за вървеж не усетих положителна разлика,даже обратното но и внушение може да е заради гадния звук!