Автомобил от Италия + и - ??

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 14 фев 2008 14:51

madmen написа:
Stivi написа:...който кара италянка хвали тях който е с австро-германка не ще да чуе за Италия така че ...

хихи аз имам и двете
хих и 2 -е перфектни :lol:

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Чет 14 фев 2008 14:52

Моя Ситроен е от тука в това петанце н синкаво зелно ! Италияяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя :D !
И да чукна на дърво с живтот и здаве съм доволен !
Който е ходил в Италия да каже нещо за мястото !
Казва се Прато !

Изображение

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Чет 14 фев 2008 17:22

Всичките си коли до момента, вкл. и Голфа, съм купувал от Италия и съм много доволен от състоянието, в което ги взимах. Много зависи кой я взима и от кого.

Потребителски аватар
murder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот murder » Чет 14 фев 2008 18:15

С тез митове за Италия.... не всички са така.
Моята кола е от Италия и да чукна на дърво нямам никакви проблеми с нея вече 4ти месец. Няма грам ръжда.... интериора е много запазен... като нов... единствения недостатък е че трябва да изчистия двигателя от клеясало масло но това не оказва почти никакво влияние.. на пролет ще е почистя и може да се поотпуши да се надявам но и сега като за 75 коня много върви... който се качи казва че е 101 ама не е :D

Потребителски аватар
anastas_mateev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anastas_mateev » Чет 14 фев 2008 19:57

Трябва да отбележим и, че има доста голяма разлика между северна и южна Италия. Например, миланските шофъори са с различен манталитет с тези от Неапол.

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Пет 15 фев 2008 10:24

Няма да изказвам мое мнение, а на майстора който ми поддържа Пасата. Сменях накрайник и той се кръстеше че колата е от Италия. При аналогична случка на кола внос от Германия- половин ден нагряване, бой и т.н. По принцип гледах колата на мен да ми хареса когато я купувах, не съм гледал от къде е. Седнах, запали от "четвърт" салона запазен по колата нямаше грам ръжда какво повече все пак е втора ръка!

Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Пет 15 фев 2008 11:16

anastas_mateev написа:Трябва да отбележим и, че има доста голяма разлика между северна и южна Италия. Например, миланските шофъори са с различен манталитет с тези от Неапол.

Сега остава да извадиш и социологическото прочуване с въпросите и отговорите по градове?!?
Какви глупсоти говорите и защо ги говорите не ми е ясно. :?

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Пет 15 фев 2008 12:12

8) Не са глупости колега,жабарите са като нас, с една дума простачор,но голямото ,НО!, е,че има даржава! Там като в Германия също има хомологация,...ама да не се отплесвам.От средата надолу си е простачор,Северна Италя произвежда над 70% от БВП на цялата даржава,саответно всичката интелигенция е там.А дали има разлика между типа шофер единя с 8 клас ,другия инженер,нека някои друг да каже.Максимата е ,кола от Жабландия,само от севрна.Преди 4 дена бях в Милано,..голфето ми е австрииско...не искам вече и да чуя за австро-германски кошлета.Голфето ми е идеално на салон,ама ламарината вече не даржи,удооволствието си е мое, инак с кеф бих изхвърлил всите бутала и да турна нови,но на здрава ламарина.Извода е,че двигател се прави,а ламарина се кърпи и пак е зле.

Потребителски аватар
~~~~~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~~~~~ » Пет 15 фев 2008 12:23

da6o_amvr написа:моя голф е докаран от Италия-няма грам ръжда,но двигателя му беше със спукана глава-нещо което нямаше как да знам.Но нищо сега съм само 1 двигател на зад 8)

Доколкото знам при мерене на компресия се хваща спуканата глава. Не си ли мерил?

Потребителски аватар
KING-T
Автомобил: VW Bora TDI 90кс
Двигател: AGR 2000г

Мнениеот KING-T » Пет 15 фев 2008 17:51

Голфа от гаража е също италянски и за сега съм много доволен от него.Салона е много запазен и няма никаде изгнило.Така,че според мен всичко е въпрос на късмет.На всякъде има хора,който се грижат или не за колите си.Наскоро вуйчо ми си купи едно Рено от Германия 98г,на 80 000 км, на което двигателя беше блокирал заради това,че немеца изобщо не е сменял масло. :shock .

Потребителски аватар
StanTheMan
Автомобил:
Двигател: AFT
Контакти:

Мнениеот StanTheMan » Съб 16 фев 2008 0:43

vw16v написа:...Също така ,който е ходил в германия много добре знае,че читав пасат 2000 г. и нагоре примерно под 5000-7000 евро в що годе добро състояние и от първи ,че дори и втори собственик е утопия.Така ,че сещайте се за кво става въпрос кат ви го дават тука на 10500 примерно на кви километри и в кво състояние ще е от германия./zum handler oder export/ да ви е честита новата придобивка добре поддържана от германия хахахха :lol: ,а който се "набута "като мен с кола внос от италия му желая моя късмет :wink:

Определено си прав колега. миналата година докарахме от Германия един Пасат 1999г. 19ТДИ и един Г4 2003 1,9ТДИ. Ми кво да ви кажа на място за пасата броихме 6250 евро, а за голфа 9890 евро. не знам как ви се струва, ама за БГ пазара си изглежда бая. ама каот ви кажа 4е пасата вече е навъртял над 30000км в БГ и само консумативи се сменят и нафта му се сипва, а за голфа - просто си е перфектен!!!
Това всичкото го написах в подкрепа на тезата, че хубавата кола е поддържаната и тя си има своята цена, без значение дали е от германия или италия.
аз моята я взех преди 3 месеца и е внесена от италия - за сега да чукана на дърво нямам проблеми с нея, но според мен е твърде рано за да я оценявам! Ще поживеем и ще видим :wink:
Успех с покупката на Полото :)

Потребителски аватар
StanTheMan
Автомобил:
Контакти:

Мнениеот StanTheMan » Съб 16 фев 2008 0:44

vw16v написа:...Също така ,който е ходил в германия много добре знае,че читав пасат 2000 г. и нагоре примерно под 5000-7000 евро в що годе добро състояние и от първи ,че дори и втори собственик е утопия.Така ,че сещайте се за кво става въпрос кат ви го дават тука на 10500 примерно на кви километри и в кво състояние ще е от германия./zum handler oder export/ да ви е честита новата придобивка добре поддържана от германия хахахха :lol: ,а който се "набута "като мен с кола внос от италия му желая моя късмет :wink:

Определено си прав колега. миналата година докарахме от Германия един Пасат 1999г. 19ТДИ и един Г4 2003 1,9ТДИ. Ми кво да ви кажа на място за пасата броихме 6250 евро, а за голфа 9890 евро. не знам как ви се струва, ама за БГ пазара си изглежда бая. ама каот ви кажа 4е пасата вече е навъртял над 30000км в БГ и само консумативи се сменят и нафта му се сипва, а за голфа - просто си е перфектен!!!
Това всичкото го написах в подкрепа на тезата, че хубавата кола е поддържаната и тя си има своята цена, без значение дали е от германия или италия.
аз моята я взех преди 3 месеца и е внесена от италия - за сега да чукана на дърво нямам проблеми с нея, но според мен е твърде рано за да я оценявам! Ще поживеем и ще видим :wink:
Успех с покупката на Полото :)

Потребителски аватар
StanTheMan
Автомобил:
Контакти:

Мнениеот StanTheMan » Съб 16 фев 2008 0:51

Бъгав нет :oops:

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Съб 16 фев 2008 8:55

LILO&STICH написа:
madmen написа:
Stivi написа:...който кара италянка хвали тях който е с австро-германка не ще да чуе за Италия така че ...

хихи аз имам и двете
хих и 2 -е перфектни :lol:

Ами не знам дали са перфектни -> Вентото има ръжди тук там но пък аз съм доволен от тях -> на двете общо 170 хил. км за четири години :lol:

п.с. Лило смени аватара че се разсейвам :twisted:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 16 фев 2008 9:33

Е,от тая тема разбрах че в Еуропата имало и по-големи мундари от нас и това били италианците. :lol: :lol:
Ама стига с тея заблуждения,това че нашите и техните закони позволяват кола закупена от някоя автоморга там да и се издадат документи за да е отново в ддвижение няма нищо общо с това ако е купена карана до последно от някой си там.
Да не говорим че в Германия този бизнес с колите отдавна е ''завзет'' от източноевропейци,турци и какви ли не още.Почти не е останал собственик на автокъща натурален немец там.
От където и да е колата,не са ли полагани необходимите грижи за нея си става пълен кенеф.
Аз съм имал 3 коли внос Германия и останалите 4 досега са ''италианки''.Да чукна на дърво никакъв проблем технически с нито една,само че ''германките'' имаха ръждици подобаващо и слабо оборудване,но перфектен салон,а италианските добри ламарини и всички екстри,но салона на по-старичките си беше доста изоставен.Но тея неща се оправят,а както каза един колега по-горе--ръждата си е враг No1 на колата,като тумор е,тръгне ли веднъж колкото и да я правиш все избива след това.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”