Проблем със спирачки

Техническа и сервизна информация за Passat
dpdimitrov
Автомобил:
Двигател:

Проблем със спирачки

Мнениеот dpdimitrov » Сря 13 фев 2008 10:13

Здравейте колеги!

Преди време ми се появи странен проблем със спирачките. Когато е много студено (-5 -10) не ми работят спирачките. Когато е топло - нямам никакви проблеми - всичко си е ОК.
При студено време проблема е следния:
1.Запалвам колата и гледам дали ми потъва педала на спирачката - не потъва (при топло време си потъва на около 1/3 от хода)
2.След като тръгна педала е много твърд и нямам спирачки
3.След около 5-6 минути работа на двигателя имам спирачки само за 1 спиране - колата спира веднъж и след това пак няма спирачки
4.Понякога след натискането на спирачките те направо блокират и не мога да тръгна . От това положение няма измъкване - стоят блокирани и нищо не помага - нито натискане на спирачките - нито даване на газ. Пробвах да видя кои колела блокират - и двете предни джанти се загряват.
5.При проблема не ми светят никакви лампи или индикации по таблото.

Закарах колата в Unitrade (просто аварията ми се случи до тях). Те оправиха проблема и ми казаха, че е влязла вода в сервото !!!

Взех си колата щастлив че всичко е ОК , но при следващото падане на температурите се оказа, че проблема си стои и не е оправено нищо.
Закарах я пак при тях и те ми казаха, че все още има вода в сервото и да я държа 1 седмица в гараж за да се изпари водата. Направо не можах да повярвам на тяхното обяснение!!! Въпреки това аз прилежно изпълних тяхната препоръка и държах колата в гараж 4-5 дена. Както предполагате - ефект никакъв.
След това закарах колата на моя майстор - той не можа да открие какъв е проблема (тогава се оказа че е топло и не можах да му го демонстрирам на място). Казах му какво са ми казали в Unitrade и той каза че не е възможно да влезе вода в сервото. За всеки случай ми смени накладките , защото скоро им предстои смяна.

Така или иначе не можа да оправи проблема.

Моля да ми дадете съвет къде да я закарам да им оправят спирачките, защото ми писна да карам кола само в топло време :)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 13 фев 2008 10:17

1. :welcome_to_group
2. Смени спирачната течност (ако не си)
3. Смени гумените маркучи към колелата (ако т.2 не помогне, или е направено вече)
За последното ти питане - обърни се към клубните майстори (координатите им ги има в "Сервизи за VW"), а освен това наскоро се повдигна една тема относно смяната на спирачна течност - погледни я и нея (цялата, дълга е - за момента 3 страници).

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 13 фев 2008 10:31

Трудно може да влезе вода в сервото. :-)

Обаче спирачна течност - може. Ако ти намалява течността и другаде не виждаш теч, значи може да влиза в сервото.

apostol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот apostol » Пет 15 фев 2008 22:01

Колега при тези пасати често се просмуква вода в сервоапарата.Извади вакуумния маркуч от сервото и светни вътре или бръкни с нещто да се увериш че е сухо и че няма ръжда.Ако е мокро или ръждиво-няма спасение-винаги ще ти прави проблеми-трябва да смениш сервото.Почисти си и дренажите за оттичане на водата от пространството под акумулатора-от тях идва проблема.

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Пет 15 фев 2008 22:40

Признака за само едно спиране мисля че беше сервото :roll:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 15 фев 2008 23:18

Кат чета мисля че колегите са прави за сервото,най-вероятно проблема ти е там,колкото да спирачната течност не мисля че проблема е от там.Пробвай виж това за сервото което ти казват колегите и действай.
Между другото кат си сменял накладките дисковете как са,буталата на спирачните апарати и уплътненията им как са :roll:

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Съб 16 фев 2008 11:16

Смени на всяка цена спирачната течност!! Около 65 лв. ми струваше в сервиза на WV. със специална апаратура.

dpdimitrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpdimitrov » Пон 25 фев 2008 9:46

Проблема се оказа сервото - наистина беше пълно с вода и корозирало.
След неговата смяна (при Васко) всичко вече е ОК.
Разбира се сменихме и спирачната течност.

Благодаря на всички за help-а и най-вече на Васко, за бързата и точна работа по смяната на сервото.

Върни се в “Passat”