Преди време ми се появи странен проблем със спирачките. Когато е много студено (-5 -10) не ми работят спирачките. Когато е топло - нямам никакви проблеми - всичко си е ОК.
При студено време проблема е следния:
1.Запалвам колата и гледам дали ми потъва педала на спирачката - не потъва (при топло време си потъва на около 1/3 от хода)
2.След като тръгна педала е много твърд и нямам спирачки
3.След около 5-6 минути работа на двигателя имам спирачки само за 1 спиране - колата спира веднъж и след това пак няма спирачки
4.Понякога след натискането на спирачките те направо блокират и не мога да тръгна . От това положение няма измъкване - стоят блокирани и нищо не помага - нито натискане на спирачките - нито даване на газ. Пробвах да видя кои колела блокират - и двете предни джанти се загряват.
5.При проблема не ми светят никакви лампи или индикации по таблото.
Закарах колата в Unitrade (просто аварията ми се случи до тях). Те оправиха проблема и ми казаха, че е влязла вода в сервото !!!
Взех си колата щастлив че всичко е ОК , но при следващото падане на температурите се оказа, че проблема си стои и не е оправено нищо.
Закарах я пак при тях и те ми казаха, че все още има вода в сервото и да я държа 1 седмица в гараж за да се изпари водата. Направо не можах да повярвам на тяхното обяснение!!! Въпреки това аз прилежно изпълних тяхната препоръка и държах колата в гараж 4-5 дена. Както предполагате - ефект никакъв.
След това закарах колата на моя майстор - той не можа да открие какъв е проблема (тогава се оказа че е топло и не можах да му го демонстрирам на място). Казах му какво са ми казали в Unitrade и той каза че не е възможно да влезе вода в сервото. За всеки случай ми смени накладките , защото скоро им предстои смяна.
Така или иначе не можа да оправи проблема.
Моля да ми дадете съвет къде да я закарам да им оправят спирачките, защото ми писна да карам кола само в топло време