За кабелите за свещи за бензинови двигатели става въпрос.
Проверка запалителни кабели,как?
- Iavor
- Автомобил: Škoda Octavia VRS
- Двигател: CEGA 2008
Проверка запалителни кабели,как?
Само съпротивлението ли им се мери?
Последна промяна от Iavor на Съб 16 фев 2008 22:30, променено общо 1 път.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Iavor написа:The_Machine написа:Много важен фактор също е пробивното напрежение (ПН) на изолатора - това вече няма с какво да го измериш. ПН се изменя ако по самия изолатор има нагари, боклуци, вода и Т.Н. ...
На свещите ли?
не, ПН е на кабела. човека казва, че ако самия кабел е мръсен, мокър и т.н. то колата ти ще почне да не бачка добре, щото ще бягат искри. гледай ги на тъмно дали хвърлят искри, другото е да хванеш направо кабела с ръчичка плънто- ако не те е страх от ток
pakumba написа:Iavor написа:The_Machine написа:Много важен фактор също е пробивното напрежение (ПН) на изолатора - това вече няма с какво да го измериш. ПН се изменя ако по самия изолатор има нагари, боклуци, вода и Т.Н. ...
На свещите ли?
не, ПН е на кабела. човека казва, че ако самия кабел е мръсен, мокър и т.н. то колата ти ще почне да не бачка добре, щото ще бягат искри. гледай ги на тъмно дали хвърлят искри, другото е да хванеш направо кабела с ръчичка плънто- ако не те е страх от токмало е непрятно ама ако те удари ги сменяй
И не забравяй с другата ръка да се хванеш за нещо метално по колата.
Така усещането от теста е по- вълнуващо...
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
Iavor написа:Ко кайте?
Преди време бях пуснал подобна тема, но никой не ми отговори.
Лично мойте кабели съм ги надувал на кенотронна уредба до 50kV , като им мерих и тока на утечка. Но при мен е лесно, защото работата ми е свързана с такива неща.
Някой ако има интерес мога да му разясня по подробно за лабораторната остановка.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
mafiota написа:Iavor написа:Ко кайте?
Преди време бях пуснал подобна тема, но никой не ми отговори.
Лично мойте кабели съм ги надувал на кенотронна уредба до 50kV , като им мерих и тока на утечка. Но при мен е лесно, защото работата ми е свързана с такива неща.
Някой ако има интерес мога да му разясня по подробно за лабораторната остановка.
Ееее това е върхът...ама занаят какво да правиш!А аз като не мога със стетоскопа си да ги прислушам,чакам да се стъмни здравата, надигам фустата(сиреч капака) на колата и гледам за онези синички фойерверки
-
pacohaker
- Автомобил:
- Двигател:
wili98 написа:или лискаш една кофа вода.. и пак гледаш..
За мен най-простият начин за проверка на изолациятана кабелите, е да го хванеш и да го държиш в ръка.. ако не те тряска.. всичко е нормално..
другите работи не знам дори какво означават, камо ли да ги тествам с тях
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”