sve_vw написа:Благодаря ви момчета за помоща, ще пробвам и ако излезне нещо ще пиша.
Сашко, аз никъде не видях по темата да се споменава ГТИ?!? ГТИ е съвсем различно от останалите, тук говорим за малко по-мощен двигател, примерно от 1.4 (или 1.6) към 1.8. Аз все още не съм проучил въпроса като хората, но определено си мисля по него и ще видим какво ще излезе...
Ако нещо повече откриеш пиши и ти какво е станало

Това, което аз се опитвам да направя е да мина по тънката лайсна и хем да ми излезе евтино (сравнително), хем да се сдобия с по-"нов" и малко по-мощен двигател. В момента съм с 1.4 моно инжекцион и си мислех за 1.6 или за 1.8 пак моно. Незнам дали каретата са същите, в магазин съм виждал два типа - голямо и малко, ще проверя. Също така незнам дали ЕКУ-то ще трябва да се сменя, нито пък знам за скоростната кутия. Знам, че трябва да добавя стабилизиращата щанга отдолу на носачите
Пък и като взема другия двигател мисля да го профилактирам за да знам, че всичко му е в ред. Няма да излезе евтино, но това е, поне ще съм сигурен в колата си.
Като имам някакво инфо ще пиша, а пък ако онзи двигател 1.8 се продава и мога да се доредя до него - свиркай
П.П. А пък като стане всичко това ще продавам моя двигател - някой да иска 1.4ми на около 200К км?