Странен проблем с предницата - решен /болт на носача/

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Странен проблем с предницата - решен /болт на носача/

Мнениеот driver » Чет 20 окт 2005 8:48

При минаване по неравности, дупки и т.н. от предната дясна гума се чува тропане. Ходих на няколко сервиза за преден мост но откриха само, че вътрешния накрайник но от ляво е поразбит. Загатката с тропането от дясно си остана. Амортисьора си е супер, накрайници, шарнир - също!? :shock: :? Дайте идея от къде може да е тва тропане??? Преди време имах проблем при маневра назад със навит волан до край в дясно се чуваше пак подобно по-скоро пукане. Сега от време на време се чува като тръгвам напред само, че с прав волан.

Последна промяна от driver на Пон 07 ное 2005 10:18, променено общо 1 път.

mam4eto.1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mam4eto.1 » Чет 20 окт 2005 8:58

А тампона на "макферсона" как е?

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Чет 20 окт 2005 9:02

mam4eto.1 написа:А тампона на "макферсона" как е?

Мисля, че е добре защото тропането се чува от долу някъде. :?

Потребителски аватар
zaio_baio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zaio_baio » Чет 20 окт 2005 9:15

Има едни малки тампончета на носачите където е хваната стабилизиращата щанга между 2-та носача ако са разбити хлопа самата щанга

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Чет 20 окт 2005 9:39

zaio_baio написа:Има едни малки тампончета на носачите където е хваната стабилизиращата щанга между 2-та носача ако са разбити хлопа самата щанга

Да знам ги, мисля че се казват биалетки или нещо подобно. Гледаха ги и тях - не мърдат!

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Чет 20 окт 2005 21:02

Най -вероятно от тампоните на макферсоните е.Същото е и при мен, заблуждаваш се от къде идва ама е оттам.......имам още двама познати със същия "проблем", неприятно е ,затова смятам да си купя ориджинал тампони от унитрейд.....

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Чет 20 окт 2005 21:23

Имам същия проблем.Преди време след смяна на амортисьори се появи тропане в дясното колело ниско долу.Забелязал съм,че тропането се чува когато колелото удря надолу (пример:пада в дупка)
Сменявано е какво ли не.Все накрайници,тампони и други.Проблема си остава.След диагностика в Унитрейд ми предписаха смняна на няколко тампона,като единия от тях е на реактивната щанга.И аз като теб имам еднократно тропане при маневриране (напред и назад).......Та си мисля че проблема може би е точно в горепосочения тампон.За жалост време не ми остава да го сменя (а и да си призная ми писна да наривам пари за смяна на части и проблема да си остава)

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Пет 21 окт 2005 8:17

Syncro написа:смняна на няколко тампона,като единия от тях е на реактивната щанга.

Кой по-точно е този тампон? За двата които са в задния край на носачите /по-точно са захванати за купето/ ли става въпрос?

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Ами шарнитите как са?

Мнениеот wili98 » Пет 21 окт 2005 10:19

Syncro написа:Имам същия проблем.Преди време след смяна на амортисьори се появи тропане в дясното колело ниско долу.Забелязал съм,че тропането се чува когато колелото удря надолу (пример:пада в дупка)
Сменявано е какво ли не.Все накрайници,тампони и други.Проблема си остава.След диагностика в Унитрейд ми предписаха смняна на няколко тампона,като единия от тях е на реактивната щанга.И аз като теб имам еднократно тропане при маневриране (напред и назад).......Та си мисля че проблема може би е точно в горепосочения тампон.За жалост време не ми остава да го сменя (а и да си призная ми писна да наривам пари за смяна на части и проблема да си остава)

Навремето точно след смяна на аморт. тогаз започна да се чува или тогаз се разби не знам, но просто смениха шарнира, и заспа

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Пон 07 ное 2005 10:16

Проблема е решен!!! :yeaha: Проблема е бил в предния болт който държи носача за моста. След яко стягане вече не се чува никакво тропане и т.н. Само ми е чудно как се охлабил тоя болт м..ка му?! :?

Потребителски аватар
emils
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emils » Пон 07 ное 2005 11:13

много е възможно да не са ти го затегнали в сервиза... по подобен начин не ми бях затегнали болта на кормилната щанга в D&N след ремонт на скор. кутия на служебния форд и предницата яко играеше. бях обърнали също така и опората на левия амортисьор и лагерчето беше блокирало, та се наложи да влизам в друг сервиз. а имах добро мнение за тях...
след като друг майстор откри причината, все пак остана еднократно тропане при движение назад и след като се удари спирачка. имате ли представа на какво може да се дължи, като се има предвид че на практика цялата предница на форда е сменена - тампони, шарнири, биалети и т.н. ще прощавате че питам за форд, но окачването на ескорт '96 не е много по-различно от това на голф3. иначе личното ми поло е смъртно ранено, след удар отзад, бая се смачка горкото... явно е доста изгнило :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”