тея Райфайзен са яко нагли типове

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Вто 19 фев 2008 13:43

batmilko написа:
Sara_Bold написа:
dude написа:
Sara_Bold написа:Абе ти кажи само, че искаш и виж как ще ти прекалкулират процента

е казах- пускаш молба, плащаш 1% и си на 7.25 ми каза агентката

Нееее! Кажи, че ще рефинансираш с кредит от Пощенска банка примерно!
Кажи им, че ти дават по-изгодни условия! Там лихвите са 6% за евро
и 6.5 за лева

я :shock
моя в Пощенска защо е 7.75%
по принцип е БЛП+надбавка
моята надбавка е 1.4
а БЛП на Пощенска стана от 6 на 6.35
тъй че нема начин да е 6% за евро в Пощенска :wink:

Боте, има има...
ВЕрвай ми! :wink:

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Вто 19 фев 2008 13:47

willi, аз съм си чел много добре какво пише
ама за по-малко от година 27% вдигане- да ме извиняваш, ти получаваш ли 30% увеличение на заплатата?
айде стига с популистки реплики

и аз съм бачкал в банка, и те са педераси - Биохим , ако някой се чуди

ще си проуча алтернативите , нема начин да не може да ги **** поне малко, ама ми писна да се правя на хитрец и да мисля трикове

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 19 фев 2008 14:06

Кредитите са ялови :)

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Вто 19 фев 2008 14:10

Pichaga написа:масово банките дигнаха %
при инфлация 12,5% ко искате, да духат супата ли, и те са хора :?

Банките се кредитират в Европа а там лихвата е по-малка - финансират на 3 и нещо процента... :idea:

VesMil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VesMil » Вто 19 фев 2008 15:36

Малиииии че и Аз има кредит в Райфайзен и внасям всеки месец колко е по договора ,ама ако е скочила лихвата те няма да покрият задължението май, никой от банката не ме е търсил или съобщавал че вноската ми се е качила.

Потребителски аватар
crazzy
Автомобил: VW Passat B7 Ecofuel
Двигател:

Мнениеот crazzy » Вто 19 фев 2008 15:37

По отношение на лихвения процент, от началото на годината четирите най-големи банки увеличиха цените на кредитите си, върху което влияе не само икономиката на страната, а и състоянието на световнита икономика, борси и др. В случая ти се оплакваш от повишаване на цените на кредита си, но това по-скоро показва, че не си взел и анализирал правилно тази дългосрочна инвестиция, все пак си взел кредит за над 15 години. Много хора купиха имоти и спекулираха с тях, или бяха купени с инвестиционна цел, но сега се оказва че трудно обслужват кредитите си и броя на имотите, които ще бъдат продавани от Банките в страната ще става все по-голям...
Погледни си договора, в него е посочене, че цената на кредита ти се определя от стойност на банковия ресурс или от Euribor, ако е евров. При положение че ресурса поскъпна за банките е нормално да се вдигне лихвата. Евентуално рефинансиране не би ти намалило лихвата, поради факта че отново ще платиш такса за ипотека, съответно такса за заличаване на дейсваща ипотека, такса за управление в новата банка (която си платил веднъж вече), разходи за набавяне на нови документи, оценка на имота, прехвърляна на застрх.полица и прочие, и в крайна сметка ще се окаже че си платил повече за месеци, в сраввнение с действащата ти лихва към сагашната си банка.

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Вто 19 фев 2008 16:12

аз ако правя рефинансиране ще е вътрешно, което е без такси с изключение на този 1%, който се ядва,
не ми е проблем да го плащам тоя кредит, така че не виждам как не съм си преценил инвестицията, просто ме дразни, че са се поулели малко
да беше 8.0-8.2 ок ма близо 9
както и да е

то ти и при 2.50 за литър ще караш колата , ама не ти е приятно да плащаш повече нали?

Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Вто 19 фев 2008 19:25

За жалост банките се делят на гадни и по-гадни. Отдавна съм го разбрал и търся с най-малко мръсните условия. Защото при някои е наистина нагло.

Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

Мнениеот fichtenweg » Нед 27 апр 2008 8:26

Божков написа:За жалост банките се делят на гадни и по-гадни. Отдавна съм го разбрал и търся с най-малко мръсните условия. Защото при някои е наистина нагло.

абсолютно вярно колега !!!

Лошото е че малко късно го установихме това. Ако райфайзен не бяха направили тези мизерии нямаше да се наложи да ставам експерт за 1 седмица в банковата област....но в бг какъв ли не ставаш помежду другото :Mr Green Fun
Даже си мисля че ако не бяха покачили лихвата, изобщо можеше да не се запитам дали на банковия пазар има по-изгодни условия за изплащане (а човек трябва да си задава тоя въпрос дори да не променят условията по договора. Междувременно могат да се появят много по добри оферти, които не е задължително да са само подмамващи. Ако човек си направи добре преценката може и в крайна сметка да му излезе много по ефикасно)

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=88257

Върни се в “ОФФ-Топик - други”