Нещо ми се струва че се повишава нивото на маслото. Дайте идея от какво може да е. Напоследък я карам само на къси разтояния. Възможно ли е да се отделя коненз?
Също гледам, че спада нивото на охладителната течност и това ме притеснява.
Повишава се нивото на маслото в двигателя.
- giorgo77
- Автомобил:
- Двигател:
Двигателят е бензинов. Аз наскоро сменях гарнитура на капака на главата защото имаше теч от там и го доливах. Но беше малко над полувината на резката след като го долях, а сега е на горната граница при студен двигател. Маслото не е пресечено, като гледам остава да видя дали мирише на бензин.
От къде може да влезе бензин в картера? Преди нямаше подобен проблем.
giorgo77 написа:Двигателят е бензинов. Аз наскоро сменях гарнитура на капака на главата защото имаше теч от там и го доливах. Но беше малко над полувината на резката след като го долях, а сега е на горната граница при студен двигател. Маслото не е пресечено, като гледам остава да видя дали мирише на бензин.
От средата до горната граница е около половин литър. Ако беше охладителна течност, половин литър в маслото щеше да го пресече. Най-вероятно е конденз от карането на къси разстояния /макар че ми се вижда множко покачване с около половин литър/.
- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
- plamingo
- Автомобил: VW Golf 5 FSI 115
- Двигател: BAG 2004
mitakathvp написа:До скоро имах същия проблем!С смяна на температуран датчик всичко се оправи,ако нивото на маслото ти се е покачило(премери при студен двигател на равно)и не е пресечено значи имаш бензин в маслото!
И какво става ако има бензин в маслото? На мен ми казаха че за моя мотор АЕА било нормално в картера да попада литър-два бензин

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”