Какви подгревни свещи ползвате и доволни ли сте?
- buller
- Автомобил: Audi_Q5 FY
- Двигател: DJYA 2020
веселин написа:Има ли някакъв период на подмяна - или щом бачкат не се пипат!![]()
Аз не съм пипал по мотора от 6 години, защото колата си е палела зимата без проблеми. До преди 2 седмици. От тогава отказва да запали и само на по-топло имаше такова желание
П.с. тези на снимката са NGK, или поне някога са били
По принцип съм чувал че каквито и свещи да имаш лампата няма никакво значение за подгрева им... Имало значение релето което се изключвало на 20 или 30 секунда автоматично... Само че не съм сигурен за това си твърдение и все пак си мисля че има значение че на една кола лампата изгасва след 10 секунди на друга след 15,8,20 и т.н.
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
Момчета, преди няколко дни слизам долу, гледам масло, антифриз, качвам се върта... х*й не ще да запали ( в най- големия студ палеше от първия път) викам си аиде свещи (имам го дизелчето от 3 месеца и първата мисъл-почват да му излизат косурите) подгрявам и върта няколко пъти и запали и веднага в магазина 4 свещи за 1Z, и човека ми вика нямам мога да поръчам, звънна по тел. и ми вика цената им е 45лв./бр. викам еб*х го (преди 2 седмици сменявахме на един ситроен по 17.2лв/ бр.) прибирам се и мултимера да ги замеря да видя може да са здрави, така се и оказа (поне по логика ако са изгоряли съпротивлението ще е безгранично голямо, имаха някакво съпротивление граничещо с късо съединение). От тогава не е имал проблем с паленето сутрин, дано и да няма, ама никой не можа да ми обясни защо стана така, аз стигнах да извода, че е изпуснал нафтата, но защо.......
Върни се в “Дизелови агрегати”