Къкъв бензин 95 или 98 за Голф 4 ??
Къкъв бензин 95 или 98 за Голф 4 ??
На една бензиностанция един бензинджия ми каза че бензин 98-100 октана идвал силен за мотор 1.4 и че въобще не било хубаво за мотора. Аз лично бях много замислен и не мисля че има проблем но вие знаете ли нещо по темата??
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Заводът производител казва да се кара с бензин с минимално октаново число 95. Разликата от 95 до 98 или 100 е минимална, а и двигателят има ECU (Electronic Control Unit), което прави нужните компенсации; отделен въпрос е дали наистина бензина е с това октаново число, което пише на колонката.
Това, че бензинът е с по-високо октаново число, не го прави по-силен (по тази тема е разисквано много - можеш да потърсиш).
Това, че бензинът е с по-високо октаново число, не го прави по-силен (по тази тема е разисквано много - можеш да потърсиш).
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Nick_axe
- Автомобил:
- Двигател:
sick_fuck написа:Карай с А98,като се поизноси мотора по-добре е да се кара с по-голямо октаново число.Така сам чувал депоправете ме ако греша
Грешиш колега, като се поизноси мотора му пада компресията и вече при сгъстяване вдига по-малка температура и по-малко има склонност към самозапалване горивото.
Октановото число е мярка за склонността на бензина към самозапалване и нищо друго..
Това за по-мощен по-силен и т.н. са митове от хиляда и една махленска сбирка.
- gr_kanev
- Доктора
За октановото число има една статийка в "Полезни ..."- ЦЪК 

- doko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, според мен няма никакъв проблем да караш с А98 или 100
Мойта кочина редовно и сипвам и и действа мн добре
Поема от по-ниските обороти, тръгва без газ, работи по тихо и ускурява с по-малко подаване на гаста
Друг е въпроса да е качествен бензина, щото преди 2 седмици сипах за 50 лв А98 от Лукойл Радомир и ми наляха ебаси водата
Просто ужас, но това ми се случва за пръв път и със сигурност е от партидата бензин
Личсно според мен разликата от 10 стотинки за литър си заслужава така, че смело наливаи 98-100, пък ако не си доволен перкай си с 95
Мойта кочина редовно и сипвам и и действа мн добре

Поема от по-ниските обороти, тръгва без газ, работи по тихо и ускурява с по-малко подаване на гаста

Друг е въпроса да е качествен бензина, щото преди 2 седмици сипах за 50 лв А98 от Лукойл Радомир и ми наляха ебаси водата

Просто ужас, но това ми се случва за пръв път и със сигурност е от партидата бензин

Личсно според мен разликата от 10 стотинки за литър си заслужава така, че смело наливаи 98-100, пък ако не си доволен перкай си с 95

- gr_kanev
- Доктора
Smoke написа:е добре де на моя котурник на капачката на резервоара пише мин 98.
през 85 год. имали ли са такова нещо в Немция?
Не, защото дори и бензина не е бил открит, а на немски дори и с конете никой не си е и помислял да говори.

Сериозно - през 1985 г. е имало такъв бензин, дори и в България имаше.
- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
няма какво да добавя съгласен на 100%gr_kanev написа:Заводът производител казва да се кара с бензин с минимално октаново число 95. Разликата от 95 до 98 или 100 е минимална, а и двигателят има ECU (Electronic Control Unit), което прави нужните компенсации; отделен въпрос е дали наистина бензина е с това октаново число, което пише на колонката.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”