Заключена Жабка

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
RedShark
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RedShark » Сря 20 фев 2008 16:38

vladaeca написа:Ето го лекрството!

http://www.youtube.com/watch?v=Yn_LmCZcMUM

Пробвах ама не става :014:

Потребителски аватар
charli-ko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот charli-ko » Сря 20 фев 2008 16:47

Ако решиш да я чупиш, ти предлагам следният вариант: ако се е прецакала само дръжката(на нея самата има едно палче което се чупи и не може да дръпне лостчето) -счупи дръжката и ще видиш вътре един лост накрая извит с пружина-с една тънка отверка го дръпни и би трябвало да се отвори. В този случай ще купиш само дръжката-7-8 лв. Ако се е прецакал самия патрон и е останал на заключено не знам -отиваш на по сериозен взлом :(

Потребителски аватар
RedShark
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RedShark » Сря 20 фев 2008 17:07

charli-ko написа:Ако решиш да я чупиш, ти предлагам следният вариант: ако се е прецакала само дръжката(на нея самата има едно палче което се чупи и не може да дръпне лостчето) -счупи дръжката и ще видиш вътре един лост накрая извит с пружина-с една тънка отверка го дръпни и би трябвало да се отвори. В този случай ще купиш само дръжката-7-8 лв. Ако се е прецакал самия патрон и е останал на заключено не знам -отиваш на по сериозен взлом :(

Еми да ти кажа май и двете са се развалили и палчето си хлопа и патрона превъртва.Ако я разбия има ли после някакъв начин да я оправя,поне колкото да се затваря.

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Сря 20 фев 2008 17:17

Преди няколко дена бях на същия хал като тебе - счупих вратичката на жабката, не успях да я отворя по друг начин, та ще обикалям моргите няма начин

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Сря 20 фев 2008 17:23

Е ключар няма ли да може да се справи?Мини през някой да я погледне,може да ти даде акьл поне.А иначе тва като гледам на клипчето е не развален патрон а самата дрьжка е откачена,така,че не би трябвало да свьрши работа в случая.Брат ми редовно заключва жабката и му викам,че ще земе да се прецака,ама той не...ще му покажа темата после :)

Потребителски аватар
RedShark
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RedShark » Сря 20 фев 2008 17:25

marianchev написа:Преди няколко дена бях на същия хал като тебе - счупих вратичката на жабката, не успях да я отворя по друг начин, та ще обикалям моргите няма начин

Да де въпроса не е в това.Проблема че тази седмица ми се очертават доста разходи и няма да имам за нова жабка,адругата седмица ще заминавам на дълъг път.Впрочем виждам че този проблем при голфовете е редовен като някакъв дефект.

Потребителски аватар
RedShark
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RedShark » Сря 20 фев 2008 17:27

kilima написа:Е ключар няма ли да може да се справи?Мини през някой да я погледне,може да ти даде акьл поне.А иначе тва като гледам на клипчето е не развален патрон а самата дрьжка е откачена,така,че не би трябвало да свьрши работа в случая.Брат ми редовно заключва жабката и му викам,че ще земе да се прецака,ама той не...ще му покажа темата после :)

Прав си и Дръжакат и патрона е развален не мисля че ключар ще го оправи.Яд ме е че си сложих всички документи вътре :cry:

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Сря 20 фев 2008 20:56

Колега, сигурен ли си че и патронът е счупен? Той по принцип много хлабаво се върти..

На моя Голф се счупи дръжката - тя отзад има едно рамо, дълго около 3 см, то натиска едно палче и отключва капака. Аз си я отворих с отвертка (в ролята на мини-щанга) и нищо не се счупи от ключалката. Ако искаш пробвай, като напъваш точно при ключалката - тя прилича на ключалката на вратата като принцип. След това даже не е нужно да купуваш нова дръжка - не че е скъпа (мисля, че са по 10 лв макс), можеш да си я залепиш (сложи един огънат кламер на рамото отзад като арматура, иначе пак ще се счупи).

Това е, ако я разбиеш няма да нанесеш особени щети, но тъпото е, че трябва да седи отворена, докато не решиш въпроса с дръжката.

Иначе за ключари забрави - няма друга алтернатива. На голфовете мн им се чупят дръжките на жабката. Каквото немците са решили да направят тъпо, са се справили страхотно - никой не може да ги бие ;)

Потребителски аватар
RedShark
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RedShark » Чет 21 фев 2008 13:55

Еми мисля че са и двете.Ти къде точно слагаш тази отверка и сила ли се отваря,а после ще бъде ли отворена,всмисъл да не се затваря капака на жабката.За заключване не ме интересува може ид а не се затваря вече.Патих един път от това и не искам повече да патя 8)

Потребителски аватар
RedShark
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RedShark » Пет 22 фев 2008 12:54

В сервиз дали ще я оправят :?:

Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Мнениеот feniksgod » Пет 22 фев 2008 15:12

Да и на мен ми се е случвало,но бях счупил самата дръжчица от едната страна. С няколко отверки и труд 2 часа :lol: най-сетне се отвори. И смених само патроника.
Така че опитай с отверка или нещо остро :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”