Коя е най-добрата анти-вирусна програма???

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
jbussines
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jbussines » Вто 19 фев 2008 11:02

Пробвай PC-Cillin Има всичко необходимо а минималното което може да те предпази е да си включиш фаерлола на уйндоуса като предполагам ,че си с такъв.

Но за да се предпазиш е важно не да имаш а да можеш да го настройш добре.

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Вто 19 фев 2008 12:06

За съжаление при компютрите, както и при хората първо се пускат вирусите, а после анти вирусните и лекарствата, така че е много трудно да се избере най-добрата.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Вто 19 фев 2008 14:02

AVG-FREE 7.5 до сега е хванала 4 троянски кончета.под карантина са! има и две други неща дето са под карантина,ама не смея да ги разгледам.интересното е че някой път от мобиле.бг ми святка антивирусната и ми казва че е влязъл вирус еди къде си.защо го прави само от един и същ сайт не знам :roll: вече на два пъти става така.а което е под карантина не станало повече от 6 бройки :evil: Компа не е преинсталиран от както съм го купил. 4 години,от тогава е свързан с интернет.най добре беше с NORTON или как се пишеше там.тежка програма беше,ама желязна.всичко сканираше

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Вто 19 фев 2008 15:01

KASPERSKY RULZZZ :D

Потребителски аватар
pitbula90
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pitbula90 » Вто 19 фев 2008 16:25

NOD32

Потребителски аватар
valcosel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valcosel » Вто 19 фев 2008 17:07

boi4eto написа:НОД 32,колкото да не е без хич.
Един път в годината,преинсталиране това му е майката.
И аз мисля също така!

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 19 фев 2008 17:23

Е, ще споделя малко и от моя скромен опит :)

1. Непробиваема защита просто НЯМА!
2. За да се хакне PC са нужни много акъл и малко късмет или много късмет и малко акъл ;)
3. В 90% от случаите на неправомерно проникване вината е изцяло на лековерният собственик на машината или на друг оторизиран неин ползвател.
4. 14 годишно хакерче/кракерче дълбоко ме съмнява да разполага с ресурса и познанията безпроблемно да бъзика машините на хората (не, че няма изключения, просто се съмнявам да си попаднал на такова.
5. Куче което лае не хапе - стара и пра-стара мъдрост която намира приложение в твоя случай. Май малкия надувко само се опитва да те шашка.

За финал няколко съвета:
Не ползвай администраторски акаунт на машината си (ползвай го само при нужда. Сърфирай разумно, внимавай какви сайтове посещаваш и недей да се доверяваш на мейли които си получил от непознати. Ползвай антивирусна програма (по свой избор). Ползвай фаеруол който редновно се ъпдейтва. Уиндоуският също върши работа, но ако нямаш рутер бих ти препоръчал нещо по-сериозно като Zone Alarm което е в състояние да те направи невидим в мрежата (ако си със реален статичен IP). Спри автоматичните ъпдейти на уина и сваляй само тези които ти трябват.

Завършвам със съвета да държиш бекъп на ценните си неща (документи и тн.) на отделен носител (CD, DVD, USB flash и тн.) и не се шашкай толкова. Една преинстралация не слага край на света. Ако това ще те накара да спиш по-спокойно можеш да си вържеш кабела за нета на възел ;)
Успех :)

Потребителски аватар
boyan.chav
Автомобил: VW Golf IV 1998
Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
Контакти:

Мнениеот boyan.chav » Вто 19 фев 2008 20:06

До скоро бях с Kaspersky, но много ми забиваше пц-то и откакто си инсталирах AVG free edition забравих за проблемите :wink:

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Сря 20 фев 2008 0:28

dude написа:...другото е- чист имидж и редовни бекъпи на важните неща- дори при изпердашена машина- след 30 минути си онлайн отново без поражения...

:да: :да: :да:

Ако искате даден компютър да не бъде кракнат - не го връзвайте в нет-а. И това не е 100%, просто такова животно нема. Всичко до голяма степен зависи от знанията, уменията и навиците на задкопмпютърното устройство и кракера който се опитва да бърника дето не му е работата ...

Потребителски аватар
varkulaka
Автомобил:
Двигател:

Re: Коя е най-добрата анти-вирусна програма???

Мнениеот varkulaka » Сря 20 фев 2008 7:24

saiman написа:В момента съм с НОД32 :roll:

ами остани си с нея , добра е

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 20 фев 2008 8:05

само не разбирам що набърквате вирусите с хакерите ....и от какъв зор антивирусната ще те спаси от хакер който ще използва дупка в неъпдейтнатата ти операционна система ???? ...говорите си наизуст ...... на антивирусната единствената цел е да прави мониторинг на системата по няколко канала по зададени шаблони и ако открие нещо подозрително да пита какво да прави или ако сте я настройли да предприеме мерки ..... и до там .... всеки себеуважаващ себе си хакер ще пипне малко злонамерения код който може да бъде пуснат поради дупка в сигурността на ос която вие не сте запълнили ...от там антивирусната няма да затопли за какво става въпрос .... оня ще ви вземе Пана и сек номера за кредитните карти понеже си купихте маратонки от интернет миналия месец и ще си купи ферари :)

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 20 фев 2008 8:14

:lol: :idea: Явно виртуалните хакери по MIRC и репортажите за отчитане на дейност на небезизвестния господин Колев пробуждат параноя у всеки. :shock :shock :shock Ама моля ви се детска му работа. :oops:

Последна промяна от black` на Сря 20 фев 2008 8:38, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Сря 20 фев 2008 8:34

valcosel написа:
boi4eto написа:НОД 32,колкото да не е без хич.
Един път в годината,преинсталиране това му е майката.
И аз мисля също така!
и аз съм с НОД и нямам ядове

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Сря 20 фев 2008 19:07

Аз съм с Avast.Professional.v4.7.1098 и Ad-Aware SE Professional, нямам никакви ядове.
Както каза Tyan една антивирусна не може да спре хакерите, но един стабилен firewall може доста да ги затрудни,даже да им създаде нежелани проблеми, като обърне процеса върху самите тях, но нека да не задълбаваме, дано никой си няма проблеми с такива хора :wink:

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Сря 20 фев 2008 20:17

Ползвайте МАК! :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”