спад на мощността след смяна на масло?
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
спад на мощността след смяна на масло?
вчера смених маслото - сложих пак ТОТАЛ 5х40 ама ми се струва че мощността падна... най- вероятно си внушавам де ама все пак възможно ли е и на какво се дължи?
- Batmirko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...
и аз като я вкарах и след обслужването ми се стори че върви по-малко... може би заради бг бензина беше

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Кво говориш, моя след първия в живота му Лукоил на изхода на бензиностанцията направо спря
. Но при тебе може да са върнали на фабричната центровка (по белези) като са ти сменяли ангренажа, а за нашия бензин си иска 1-2-3 градуса повече предварение, от личен опит говоря, ефекта е поразителен за нашия двигател специално.

- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
ами дай им предварение малко от делкото и ще се оправи...Flylow написа:Аналогичен случай имам и аз - АБФ след сервизиране - масло,филтри,ремък - спря...направо не е същата кола,връщам се (след 200км извънградско) - гледат,сочат се един друг,нямала проблем,ВАГ-КОМ,незнам кво - нищо...и незнам дали да се заяждам повече или да търся други майстори...

- martineli
- Автомобил:
- Двигател:
jagler написа:ами дай им предварение малко от делкото и ще се оправи...Flylow написа:Аналогичен случай имам и аз - АБФ след сервизиране - масло,филтри,ремък - спря...направо не е същата кола,връщам се (след 200км извънградско) - гледат,сочат се един друг,нямала проблем,ВАГ-КОМ,незнам кво - нищо...и незнам дали да се заяждам повече или да търся други майстори...
на кой.на майсторите о сервиза ли??

по тея сервизи са големи хашлаци някой път.от бързината да ти земат парата се осират.колко ремъци съм праил и центровки след такива майсториии мани мани
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Flylow написа:Аналогичен случай имам и аз - АБФ след сервизиране - масло,филтри,ремък - спря...направо не е същата кола,връщам се (след 200км извънградско) - гледат,сочат се един друг,нямала проблем,ВАГ-КОМ,незнам кво - нищо...и незнам дали да се заяждам повече или да търся други майстори...
Търси други майстори и да ти проверят зацепването на ремъка.......
- Flylow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
joker написа:Търси други майстори и да ти проверят зацепването на ремъка.......
Оправихме нещата - 1 зъбче лекинко настрани от центровката + неработещ датчик се оказаха критичните точки.Сега отново "не дава да я бараш"

П.С.А въпросният сервиз могат да са сигурни че там освен лично (с моята кола),и служебно няма да отида.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: спад на мощността след смяна на масло?
DimoNN написа:вчера смених маслото - сложих пак ТОТАЛ 5х40 ама ми се струва че мощността падна... най- вероятно си внушавам де ама все пак възможно ли е и на какво се дължи?
Провери да не е откачено нещо. Въздушен филтър сменя ли?
На един колега така не му закачили дебитомера на 1.9 ТДИ и вика колата повече от 120 не може да вдигне, закачихме буксата и работата зАспа.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”