тракане на пoвдигачите на голф 4--решено

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 21 фев 2008 7:50

sali-juventus написа:Сложи си хубаво масло, недей бяга на ефтиното. За препорачване са (Castrol, Mobil, Valvoline..). За Valvoline 10W/40 мога да ти дам гаранция, че е хубаво. Аз от две години карам с Valvoline и сам много доволен, но Castrol конкуренти няма ;) .

Много,ама много грешиш.......отвори някоя тема за маслата и ще видиш на какъв греше път си....(става въпрос за Valvoline....)

Потребителски аватар
security_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот security_g » Чет 21 фев 2008 8:45

Valvoline е ми се струва че е ефтино масло!!!!!

Потребителски аватар
security_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот security_g » Чет 21 фев 2008 8:52

dokros написа:Това масло ЕЛФ , някой гаражен майстор ли ти го наля, или ти го продадоха в магазин , дето говорят с арабски акцент.

ЕЛФ и ТОТАЛ СА ФРЕНСКИ МАСЛА И ЗА ПО-СИГУРНО СЕ КУПУВАТ САМО ОТ АВТОМОТОР -КОРПОРАЦИЯ,там няма менте , за препоръчване ТОТАЛ.

а за информация на колегата маслото съм го зимал от дирекно от дистрибутора за ELF

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Чет 21 фев 2008 8:53

security_g написа:Valvoline е ми се струва че е ефтино масло!!!!!

Не еВтино ,но не е и качествено......има писано много и то от колеги с богат опит....

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Чет 21 фев 2008 8:56

[quote="security_g"]колега агенажа го смених 14000 км и чак сега това се появи!!!!! тракането е много брутално ама като загреее спира!!!!!! да не забравяме че като рака и лампата на маслото свети като спре тракането спира и лампата!!!!![/quote]
моля те преведи този постинг на разбираем език защото ми се струва ,че в него съобщаваш нещо много съществено,което ако се анализира може да даде отговор на твоят проблем!

Потребителски аватар
security_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот security_g » Чет 21 фев 2008 9:12

[quote="joker"][quote="security_g"]колега агенажа го смених 14000 км и чак сега това се появи!!!!! тракането е много брутално ама като загреее спира!!!!!! да не забравяме че като рака и лампата на маслото свети като спре тракането спира и лампата!!!!![/quote]
моля те преведи този постинг на разбираем език защото ми се струва ,че в него съобщаваш нещо много съществено,което ако се анализира може да даде отговор на твоят проблем![/quotизвиняваи колега извинявай не съм погледнал какво съм писал----- да не забравяме,че като тракат повдигачите и лампата на маслото свети.Когато спре тракането (след 2-3 км каране) спира и лампата на маслото да свети!!! и се нормализира всичко!!!!!!!

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Чет 21 фев 2008 10:14

Колега едно е сигурно....имаш ниско налягане на маслото на студена кола и то МНОГО НИСКО,защото вероятно сработва системата чрез датчика за ниско налягане....Затова и ти тракат повдигачите.
Аз бих постъпил по следния начин.
1.СТОП ама ВЕДНАГА на колата защото с толкова ниско налягане и таковаш м.мата...
2.Смяна на масления филтър ,може и само на него без да пипаш маслото,но аз бих предпочел да сменя и маслото колкото и сигурен :wink: да е произходът му..
3.Измерване на налягането на маслото(при теб и на студен и на добре загрял ДВГ).....иначе
4.Помисли за отваряне и почистване на картера.......по-добрия вариант ........или смяна на маслената помпа(по-малко вероятно,но все пак е възможно)-по лошия вариант.
И все пак ми мирише на некачествен маслен филтър!От мен толкоз....успех!

Потребителски аватар
security_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот security_g » Чет 21 фев 2008 18:02

joker написа:Колега едно е сигурно....имаш ниско налягане на маслото на студена кола и то МНОГО НИСКО,защото вероятно сработва системата чрез датчика за ниско налягане....Затова и ти тракат повдигачите.
Аз бих постъпил по следния начин.
1.СТОП ама ВЕДНАГА на колата защото с толкова ниско налягане и таковаш м.мата...
2.Смяна на масления филтър ,може и само на него без да пипаш маслото,но аз бих предпочел да сменя и маслото колкото и сигурен :wink: да е произходът му..
3.Измерване на налягането на маслото(при теб и на студен и на добре загрял ДВГ).....иначе
4.Помисли за отваряне и почистване на картера.......по-добрия вариант ........или смяна на маслената помпа(по-малко вероятно,но все пак е възможно)-по лошия вариант.
И все пак ми мирише на некачествен маслен филтър!От мен толкоз....успех!

колега смених маслото и масления филтър няма ефект!!!!Колата съм я спрел от движение вече 1 седмица , утре ще свалям картера за почистване на цетката. как мога да разбера дали е раминала маслената помпа? имали смисъл да сменям и маслени сегменти?

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пет 22 фев 2008 7:51

Налягане на маслото!!!!!това е твоето първо решение.....Мери го и после мисли.....

Потребителски аватар
security_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот security_g » Сря 27 фев 2008 17:26

Днеска свалихме картера и маи се изясни проблема имаше боклуци по него и цетката!!!! Сега ще я поюркам няколко дена да видя дали пак ще тракат подигачите !!!!!!!!!! :roll:

Потребителски аватар
alex_7656
Автомобил: Golf IV
Двигател: AUM

Мнениеот alex_7656 » Сря 27 фев 2008 19:52

joker написа:Налягане на маслото!!!!!това е твоето първо решение.....Мери го и после мисли.....

Аз напълно подкрепям мнението на колегата,направи го за твое лично успокоение,а не да мъчиш двг и да се ядосваш.

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Сря 27 фев 2008 20:00

security_g написа:Днеска свалихме картера и маи се изясни проблема имаше боклуци по него и цетката!!!! Сега ще я поюркам няколко дена да видя дали пак ще тракат подигачите !!!!!!!!!! :roll:
Тези болкуци са от присадки в маслото,по-добре си сложи някое ефтино масло колкото да обере хубаво мизериите по магистралите карай така някъде към 500км или 1000км. и го смени с хубаво масълце за предпочитане немско...10W40 :wink:

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Сря 27 фев 2008 20:08

От евтиното масълце - нови боклуци в картера.

Абе , тия хора от Луната ли падат - ако имаш утайки в картера ,измиват се с нафта , или разредител , или коресилин и после на пароструйка, после хубаво масло , пълна синтетика 5/40.

Потребителски аватар
security_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот security_g » Сря 27 фев 2008 20:19

dokros написа:От евтиното масълце - нови боклуци в картера.

Абе , тия хора от Луната ли падат - ако имаш утайки в картера ,измиват се с нафта , или разредител , или коресилин и после на пароструйка, после хубаво масло , пълна синтетика 5/40.

не ве колега качих го с боклуците картера!!! за кво да го чиста!!! хахахха :screwy

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Сря 27 фев 2008 20:28

Естественно че след като е свалил картера ще го изчисти по-добре и от майстора,аз имам предвид по-евтиното масло да обере нагара и отлаганията по маслените магистрали :wink:и ако питаш мен не слагай от онези присадки в маслото ,които ги рекламирам преди смяната с ново.Но всеки си има глава на раменете все пак. 8)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”