Огромен разход на гориво - Пасат б3
- Blau&Weiss
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ми....спирам на една и съща бензиностанция, сипвам обикновенно по 20 лева, сметката до колкото помня беше -
СУМА НА ЗАРЕЖДАНЕ делено на ЦЕНА ЗА ЛИТЪР делено на изминати километри умножено по 100...
Сметката няма как да я правя неточно,защото винаги чакам докато се изпарят дори парите и колата спре - отзад имам туба с бнзин..но това е упражнение за идиоти и вече ми писна та само чакам сигнал от ваското1 и отивам да му вчерня живота.....
СУМА НА ЗАРЕЖДАНЕ делено на ЦЕНА ЗА ЛИТЪР делено на изминати километри умножено по 100...
Сметката няма как да я правя неточно,защото винаги чакам докато се изпарят дори парите и колата спре - отзад имам туба с бнзин..но това е упражнение за идиоти и вече ми писна та само чакам сигнал от ваското1 и отивам да му вчерня живота.....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Искаш да кажеш че караш докато свърши бензина???!!!!!
Колега, за чудо е че още имаш бензинова помпа! Това е свещено правило за всички инжекторни коли - НИКОГА не я оставяй без бензин!
Това обяснява много неща, като минимум компютъра ти се шашка яко като остане без гориво, опитва се да компенсира с максмално време на отваряне на инжекторите, запаметява тези настройки и т.н.
Колега, за чудо е че още имаш бензинова помпа! Това е свещено правило за всички инжекторни коли - НИКОГА не я оставяй без бензин!
Това обяснява много неща, като минимум компютъра ти се шашка яко като остане без гориво, опитва се да компенсира с максмално време на отваряне на инжекторите, запаметява тези настройки и т.н.
- Blau&Weiss
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Blau&Weiss
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Tinko написа:Blau&Weiss написа:ххаха ,само си мечтая за ВР6
Иначе пасата си го пише в гаража - 1,8 RP Моно
Колега ти май си падаш пилот, не се учудвам за този разход!
То и аз моя го ръчкам много и съм с позапушени гърнета че и климатроник и градско успявам да я вдигна само до към 13/100 бензин (това в турбоградско с клима).Ама съм сменял ламбдата,свещи,кабели,капачка,палец,моторче за Пх,охладителния датчик и т.н. и т.н.
Толкова голям разход не е много нормален според мен поне.Смени бензиностанцията - моя от Шел дава подобен разход - към 18/100

Успех!
- Ugeorge
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не знам дали проблема е решен, но преди време и аз имах подобен с голф 1.3i. Вървеше идеално а харчеше 10-11 извънградско и 14-15 градско. С прости сметки реших че не е възможно 1.3 да върви без да се дави и да харчи толкова. Та според мен изтичаше бензин от някъде и така и се оказа. При палене малко намирисваше, но не обръщах внимание. Един ден сменях крушки на фаровете и дадох на контакт без да паля и пак замириса на бензин и много се зарадвах, защото открих проблема. Не може да мирише на бензин ако не си запалил. Оказа се че маркуча за връщане на бензинза към резервоара сълзеше от едно място и всеки път като съм на светофар той си е капел на улицата.