Шибани бакшиши!!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Шибани бакшиши!!!

Мнениеот Muncho » Пет 21 окт 2005 16:28

Мястото: спирка "бл. 43" Младост 1
Часът: около 14:30 20/10/2005
Участници:
"Такси 1" с регистрационен номер: С4558ХБ
"Такси 2" на ОК супертранс ( опел ) с рег. номер: С0969КР
Рено ( не видях модела ) тъмно синьо или черно с номер: С0486МТ

Случката:
"Такси 1" е спряло малко преди спирката ( предницата му беше изравнена със синия павилион за вестници ). Пред него на около 5-6 метра е спряло реното. Идва "Такси 2" и очевидно иска да се навре м/у "Такси 1" и реното. Успява да вкара предницата като задната част от колата е дополовина извън лентата. Шофьора на ОК-ката подава сигнали ( светлинни и звукови ) на реното ( с включени аварийки и шофьор в него ) да мръдне някой-друг метър напред. От реното излиза шофьора (около 50-те, нормален човечец, не е от горилите или заядливците ), отива до прозореца на таксито и му казва нещо с усмивка, което не успях да чуя. Мисля, че чух нещо от сорта на "защо искаш да спреш тука като зад другото такси има толкова място", но не съм сигурен. След това мръдна реното и ОК-ката се навря. В този момент реших да си доям пицата, докато не видях че бакшиша от ОК-ката слиза от колата отива до този зад него и през прозореца взима нещо отвътре ( очевидно двата бакшиша се познаваха ). След това тръгва към своята кола ( като държи някакъв метален предмет в ръката си, очевидно старайки се да го скрие ), подминава своята кола, спира се до реното, навежда се до задната дясна гума и прави няколко движения все едно я пробожда.
След това загрях че всъщност този каза на "колегата" си зад него "дай ми шилото, сега ще види тоя".
Сами се досещате какво всъщност е направил този. Бтв.. шофьора на реното беше забегнал някъде и колата беше на аварийки.

Хора кажете сега какво може да се направи? Има ли смисъл да се обаждам в полицията, на ОК или на някой друг? Знам че е минало малко време но просто бях малко аут от СФ и чак преди малко се прибрах.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 21 окт 2005 16:39

Според мен има смисъл да се обадиш в полицията. Имаш всички данни да си носят отговорност за простотиите.

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Пет 21 окт 2005 16:45

Ако смяташ, че така е правилно, обади се. А и така пострадалият ще може да си бъде обезщетен за вредите. Също би могъл да издириш само "Рено-то" без полицията, но май няма как. Защото обезщетяването на вредите е гражданскоправен въпрос. Може и без ченгетата.

Потребителски аватар
emils
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emils » Пет 21 окт 2005 16:45

бакшишите считат територията където спират за свое частно и неприкосновено място. вчера по подобен начин не ме пуснаха да спра пред офиса на мтел до х-л "хемус", сякаш ще им отнема клиентите, та се наложи да спирам по-надолу почти пред трамвайната спирка. и на тях не им е лесно, но нищо не правят за да излязат от категорията "прости момчета"

Потребителски аватар
zaio_baio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zaio_baio » Пет 21 окт 2005 16:46

Събирате се 10 човека с по една тръба... обаждате се да дойдат на адрес... и ..... другото е ясно a boi de :dummy: Smackbum

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пет 21 окт 2005 16:49

И аз така мисля, а можеше да изчакаш тоя с Реното примерно и да му кажеш?

Потребителски аватар
L&R
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 21 окт 2005 16:51

zaio_baio написа:Събирате се 10 човека с по една тръба... обаждате се да дойдат на адрес... и ..... другото е ясно a boi de :dummy: Smackbum

И полицията все семки ли ще чопли по цял ден....ако за всичко се саморазправяме.

Потребителски аватар
zaio_baio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zaio_baio » Пет 21 окт 2005 16:53

L&R написа:....И полицията все семки ли ще чопли по цял ден....ако за всичко се саморазправяме.

Ако мислиш че полицията ще ти помогне в случая ..... те са само зрители от първия ред .... ходят да събират труповете ..... друго не правят!

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пет 21 окт 2005 16:56

[ и на тях не им е лесно, но нищо не правят за да излязат от категорията "прости момчета"[/quote]

на тия ли не им е лесно бе stumm заеби, по добре нищо да не казвам...

Потребителски аватар
L&R
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 21 окт 2005 16:57

Това е факт, но нали се мъчим да сме нормална държава и трябва да ги тормозим поне да се опитват да правят по нещо.

Потребителски аватар
emils
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emils » Пет 21 окт 2005 17:01

evgenyh написа:[ и на тях не им е лесно, но нищо не правят за да излязат от категорията "прости момчета"

на тия ли не им е лесно бе stumm заеби, по добре нищо да не казвам...[/quote]

имам познати 2-3 таксиджии. не бих издържал всяка нощ да минавам по 200 км. градско каране и да возя всякакви лумпени и отрепки (освен нормалните граждани, разбира се :)) сигурно заради това изпростяват :wink:

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пет 21 окт 2005 17:07

стара истина е че с какъвто се събереш такъв ставаш. а при тях е особено изразен стадния инстинкт :idea: И аз познавам пичове бакшиши и съм се возил при такива, но те са по скоро изключения. Освен това изкарват доволно добри пари/въпреки, че постоянно мрънкят, че са им малко - не ги слушайте :wink: / и работят по 2ма на кола, да не споменавам, че лъжат много и вечно нямат дребни...

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Сря 26 окт 2005 0:51

От бакшиш до бакшиш има разлика не ги слагаите всички под общ знаменател.Хората си плащат доста за стоянките и е нормално да си ги защитават.

Потребителски аватар
Golf3User
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf3User » Сря 26 окт 2005 7:42

вчера станах свидетел как един бакшиш не спря на стоп линия + знак стоп пропусни движештите се по път с предимство, мина и удари една лада.обаче на ладата щетите бяха по точно козметични докато таксито се беще сгънало много яко.при тая ситуация driver а на таксито излезна и тръгна да се бие с ония от ладата щото разбирате ли ме, не го пропуснал :? бах мааму! ко стаа бе хора? ква е тая работа ?

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 26 окт 2005 7:51

Ами става това ,че бакшиша си е бакшиш.Не гледахте ли господари на ефира за помпите на такситата.Почти всички имали такива ,само не се знае кой как помпа.Аз ще ви разкажа друг случай с бакшиш.Стоя на Ботев и чакам трамвай.По едно време от едно такси се чува "абе ти мене ли ще лъжеш бе" след няколко секунди изхвърча говорителя на радиостанцията през прозореца.Междувременно бакшиша вътре пое стабилен dmg от клиента (видимо голям здравеняк).Вярно е ,че всяко правило си има изключения ,но при тях е доста рядко.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”