Поставяне на газова уредба на Голф 3 1.6 ABU

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
pacoy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacoy » Сря 20 фев 2008 15:36

Ето ги снимките :roll:

на Снимка 1 е бутилката:
Изображение
тук е скалата която ти показва колко газ има в бутилката:
Изображение
тук е сертификата който трябва да покажеш при поискване от контролните органи:
Изображение
Изпарителя:
Изображение
Превключвача: (в това положение пали на бенц и автоматично сменя на газ.В другото положение си караш на бенц ;) А при задържане на това черно копченце между видиите дето е това палиш на газ.)
Изображение

Потребителски аватар
SBobi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SBobi » Чет 21 фев 2008 15:31

благодаря колеги! Вече сложих газовата и даже се справих сам :) !!! Само отидох да ми монтират релето, което прекъсва дюзата на моното (бензина) и всичко засега е ОК!
Колкото до газовата положението е такова : Ключето газ - бензин предпочетох да е ръчно и е такова! Помпата работи докато карам на газ и си връща бензина по маркучите за излишно гориво (все пак тази помпа си е изчислена да си работи винаги защо да я спирам)! Разхода на газ още не съм го засекъл но и това ще стане скоро! Казаха ми че компа трупал грешки но със сваляне на клемата на акумулатора се чисти и няма проблем! Емулатори и други такива нямам!

Имам само един въпрос! Понеже бутилката не е чисто нова и при каране и друскане от време на време подрънква нещо в нея и имам съмнения че поплавака се е откачил, защото не ми показва и литрите! Възможно ли е това ?

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Чет 21 фев 2008 18:06

Съвсем възможно е!
Ако искаш ела като я изхарчиш "до дупка" - ще я отворим заедно и ще я погледнем :)

Потребителски аватар
pacoy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacoy » Пет 22 фев 2008 0:57

Мне не се е откачил пуплавака моя също си дрънка когато има малко газ в бутилката но като я напълниш повечко не дрънка ще го усетиш сам ще му свикнеш.Не е някъф проблем спокойно.Това с клемата на акомулатора е вярно да трие грешките тарикатски трик е но не може всеки ден или един път седмично да ги откачаш те клеми незнам при мен се трият автоматично грешките при газасяне на мотора.

Потребителски аватар
SBobi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SBobi » Пет 22 фев 2008 18:20

pacoy написа:Мне не се е откачил пуплавака моя също си дрънка когато има малко газ в бутилката но като я напълниш повечко не дрънка ще го усетиш сам ще му свикнеш.Не е някъф проблем спокойно.Това с клемата на акомулатора е вярно да трие грешките тарикатски трик е но не може всеки ден или един път седмично да ги откачаш те клеми незнам при мен се трият автоматично грешките при газасяне на мотора.

Е! Колега не става въпрос за толко често сваляне! Едва ли ще се наложи толко често! Това може да ми се наложи и чак след година :)!

Потребителски аватар
SBobi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SBobi » Пет 22 фев 2008 18:56

The_Machine написа:Съвсем възможно е!
Ако искаш ела като я изхарчиш "до дупка" - ще я отворим заедно и ще я погледнем :)

ще го имам в предвид :wink:

Потребителски аватар
pacoy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacoy » Съб 23 фев 2008 2:17

между другото от няколко дена скалата на газовото ми показва че е празно то и на снимката си се вижда, а зареждам и пак там си седи май ще трябва да се отвори след като я издухам напълно че май пуплавака се е откачил ли незнам и аз :roll:

Върни се в “Автогазови уредби”