въпрос за ПОЛО 1043 сс. със или без метан
въпрос за ПОЛО 1043 сс. със или без метан
Колеги моля за кмпетентното ви мнение!!!ПОЛОТО ми е 1043сс. двигател-AEV и е95г. Някой слагал ли е на такъв двигател МЕТАН. Мисълта ми е дали няма да падне много мощноста на и без това малкия мотор? С две думи ще върви ли след евентуален монтаж или да мисля за раздяла?
http://forum.vwclub.bg/viewforum.php?f=22
темата според мен е за тук...
По принцип мощноста пада като се кара на газ...ама то не може хем да върви хем да е евтино!!!все пак метана е 4пъти по-евтин от бенза-тая инвестиция си заслужава отвсякъде...
А и твойта кола е 45 коня-нали???Тя и без това не е най мощната в света-по принцип
темата според мен е за тук...

По принцип мощноста пада като се кара на газ...ама то не може хем да върви хем да е евтино!!!все пак метана е 4пъти по-евтин от бенза-тая инвестиция си заслужава отвсякъде...
А и твойта кола е 45 коня-нали???Тя и без това не е най мощната в света-по принцип

- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Колко ти харчи това бе?
Ами на този двигател обаче на кола дето е с 200 кг по-лека ( по-старият модел на поло) с обикновенна газова уредба (без тезки метанови бутилки) ,скороста ми падна с около 20 км в час. Скоростните кутии са различни ,но съм убеден ,че резултата при теб ще е по-зле.
Под това ,че скороста ми е паднала с около 20 км имам в предвид ,че в началото на едно и също нагорнище ако карам с 80 км в час, като го изкача на бензин съм със скорост 85 км в час на 5-та предавка ,а на газ с 65 км в час на 5-та предавка.
Ти трябва най-добре да си направиш хубаво сметката : в какво състояние ти е колата,колко харчи,колко км караш годишно и така
И тогава да решиш дали да я газифицираш или да я продаваш
А изключваш ли варианта да и сложиш едно перектно Ловато (обикновена газова уредба за моноинжекцион) за макс.450 лв заедно с всичките му емулации и анджаклами?
Ами на този двигател обаче на кола дето е с 200 кг по-лека ( по-старият модел на поло) с обикновенна газова уредба (без тезки метанови бутилки) ,скороста ми падна с около 20 км в час. Скоростните кутии са различни ,но съм убеден ,че резултата при теб ще е по-зле.
Под това ,че скороста ми е паднала с около 20 км имам в предвид ,че в началото на едно и също нагорнище ако карам с 80 км в час, като го изкача на бензин съм със скорост 85 км в час на 5-та предавка ,а на газ с 65 км в час на 5-та предавка.
Ти трябва най-добре да си направиш хубаво сметката : в какво състояние ти е колата,колко харчи,колко км караш годишно и така
И тогава да решиш дали да я газифицираш или да я продаваш
А изключваш ли варианта да и сложиш едно перектно Ловато (обикновена газова уредба за моноинжекцион) за макс.450 лв заедно с всичките му емулации и анджаклами?
Здравейте и от мен!
Аз в момента карам същото поло и е с АГУ. Аз така си я взех, с бутилката де, и не мога да правя кой знае каква разлика.
Като изключим някои разправии по газ/бензин историите - другото е ОК. Колата наистина "издъхва" малко на дълги разстояния, но за градско е супер. А за вървенето не съм виждал кой знае какви чудеса да покаже - с повече от 100 км./ч не съм я карал.
Пак казвам явно много зависи кой и как ще ти сложи уредбата.
Успех!
Аз в момента карам същото поло и е с АГУ. Аз така си я взех, с бутилката де, и не мога да правя кой знае каква разлика.
Като изключим някои разправии по газ/бензин историите - другото е ОК. Колата наистина "издъхва" малко на дълги разстояния, но за градско е супер. А за вървенето не съм виждал кой знае какви чудеса да покаже - с повече от 100 км./ч не съм я карал.

Пак казвам явно много зависи кой и как ще ти сложи уредбата.
Успех!
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Re: въпрос за ПОЛО 1043 сс. със или без метан
pas написа:Колеги моля за кмпетентното ви мнение!!!ПОЛОТО ми е 1043сс. двигател-AEV и е95г. Някой слагал ли е на такъв двигател МЕТАН. Мисълта ми е дали няма да падне много мощноста на и без това малкия мотор? С две думи ще върви ли след евентуален монтаж или да мисля за раздяла?
Аз карам на метан от 6 месеца и нито ден не съм съжалявал за това. Слагай метан смело и най - вече слушай мнения на хора които са карали на метан а не да са виждали кола на метан !

Върни се в “Автогазови уредби”