по-шумен е мотора, отколкото преди, причини?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Чет 21 фев 2008 21:42

Закачи я на ваг-ком и си погледни центровката .

pivv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pivv » Чет 21 фев 2008 22:49

dobrinb написа:А дали някой се е замислял, че в предното може да е имало добавка? Сега без нея да е по-шумен двигателя?

хм...дали е възможен наистина този вариант? Ако да, то какво не му е наред тогава на мотора или просто нормалния му шум е бил само понижен от добавката!?
Към Вентоман, с радост бих я закачил, но не познавам кадърни разбирачи в града.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 21 фев 2008 23:21

Добре де или колегата грешно с е изразил или аз грешно чета ! Това което аз разбрах е че е станал по-шумен мотора ВЕДНАГА след смяната на маслото а не 5 000км след това! Ако е така за какво ролки,ремъци и други части може да се говори като те са си същите като преди смяната + 5-6 км повече :!: Така че да уточни пък тогава да продължим с хвърлянето на боба :lol:

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Чет 21 фев 2008 23:43

dobrinb написа:А дали някой се е замислял, че в предното може да е имало добавка? Сега без нея да е по-шумен двигателя?
Там е причината!Ако е така,слагай и ти добавка и ще стане тих.90 проц.е имало добавка и според мен.Не се шашкай,ако е така.Добавките дават втори живот на мотора :!:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 22 фев 2008 0:19

H2O написа:
Там е причината!Ако е така,слагай и ти добавка и ще стане тих.90 проц.е имало добавка и според мен.Не се шашкай,ако е така.Добавките дават втори живот на мотора :!:

Ама този втори живот е във "вечните ловни полета" или там където отиват двигателите изминали земния си път :lol:

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Пет 22 фев 2008 7:47

Stivi написа:Добре де или колегата грешно с е изразил или аз грешно чета ! Това което аз разбрах е че е станал по-шумен мотора ВЕДНАГА след смяната на маслото а не 5 000км след това! Ако е така за какво ролки,ремъци и други части може да се говори като те са си същите като преди смяната + 5-6 км повече :!: Така че да уточни пък тогава да продължим с хвърлянето на боба :lol:

Званни ми и ще ти обясня каква е логиката в ремъците , ролките и центровката . Телефона ми го има в профила .

Това го казвам само в случай че колегата наистина осеща осезаема разлика в звука на мотора !

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пет 22 фев 2008 8:42

Stivi написа:
H2O написа:

Ама този втори живот е във "вечните ловни полета" или там където отиват двигателите изминали земния си път :lol:
Нали се сещаш че има живот и живот! Между другото имах един опел вектра,150к минах с добавки и все ще правя ремонт и така си я продадох.Човека който я купи беше наясно с проблема и той не направи ремонт.Какъв акъл ще му дадеш на колегата,да сваля мотора ли.Или дай предположние какъв е проблема или си трай.Химията с добавките е голяма работа.В чужбина се изплзват масово.80 проц.от колите които идват от там са с добавки.Там понятие "ремонт на мотора" не съществува,освен колата да е много нова,ама колко нова ще е не знам!С тез 5 годишни гаранции дето го дават...

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 22 фев 2008 9:05

не е то4но така с добавките и 4ужбина-за белгия и франция мога да кажа 4е не се ползват;вярно е 4е ремонти на двигател не се правят а направо се подменя мотора;относно гаранциите както навсякъде и тук се е....т;в момента имам пасат Б6 2006г на няма и 80000км за ремонт на мотора-заради дреболия са казали 4е мотора е за смяна ,като гаранцията не важи :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 22 фев 2008 9:13

Абе де се почна де се стигна.Човека каза че му станал малко по-шумен мотора и вие го изкрахте за основен ремонт :lol: Може и от марката масло да е примерно :idea:
P.S.Ако имаш лаптоп мога да ти пратя кабел по еконт и да си я закачиш да видиш центровката ,въпреки че така изведнъж да загуби центровка и тва да се отрази само на шума ми се струва невероятно.

fisherman_bg
Автомобил: VW Passat V6 TDI
Двигател: AFB 2000г

Мнениеот fisherman_bg » Пет 22 фев 2008 9:14

ВНИМАВАЙТЕ - масла МЕНТЕ !
Колега - от къде купи това масло?
И при мен се промени звука на двигателя след смяна на маслото...
Аз сложих "ПЪЛНА СИНТЕТИКА" на Mobil Special X - SAE 5Wx40 - Hightec Motor oil
Оказа се ,че официалния вносител/дистрибутор за България не знаят за такова масло!
И в официялния сайт на Mobil такова масло НЯМА!
Магазина е МЕТРО 1 - София !!!
Ако някой има идея къде можем да го занесем за анализ / имам 100 гр./ ?
Съмнявам се ,че това е някакво рециклирано долнопробно минерално масло...

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пет 22 фев 2008 10:56

Възможно е от дюзите да работи по твърдо и шумно мотора-все пак и те трябва да се сменят на 150-160хил. км. това което в БГ никой не прави докато не се прецакат.По чуждите форуми хората пишат че след смяна на дюзите колата започва да работи по тихо по добре и да харчи по малко-и само от разликата в разхода дюзите се избивали до 40000км.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 22 фев 2008 11:00

То може да им се сменят само главите.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пет 22 фев 2008 11:48

Да принципно се сменят само инжекторите :wink: Но оттам идва разликата явно те се износват.

pivv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pivv » Пет 22 фев 2008 13:13

fisherman_bg написа:ВНИМАВАЙТЕ - масла МЕНТЕ !
Колега - от къде купи това масло?
И при мен се промени звука на двигателя след смяна на маслото...

маслото съм го сменил в сервиз, не мисля, че е менте. А относно дюзите, виж това не съм го мислял. Дали наистина не от тях. Слагах една добавка за прочистване (Редекс), по-същото време, като сменях маслото, дали не ми ги е запушела още повече?
Днес мисля да ходя да ми видят и колекторите, дали проблема не е в някоя гарнитура или дребна пукнатина.
също така гледам, че са омаслени маркучите около турбото, та не знам дали и те не са в купа на възможностите за увеличения шум.

Потребителски аватар
TDI-RS
Автомобил: RS TDI
Двигател: V6 TDI

Мнениеот TDI-RS » Пет 22 фев 2008 13:19

човек, не се занимавай с щуротии
вземи си истинско и хубаво масло
аз карам само с мотул - пълна синтетика
добрият двигатял и доброто масло нямат нужда от добавки
така само прецакваш нещата
не добрият мотор вече е друга песен
но определено това масло, което си сложил не е за такъв двг.
от консумативи не се пести, че после става зле...

Върни се в “Дизелови агрегати”