VW Passat 1999г. TDI или бензин да купя?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Пет 22 фев 2008 1:17

webdude написа:
so.sec написа:
palikari написа:Искам да попитам любителите на бензиновия комфорт,защо дизеловите коли и нови и на старо при сходни параметри,дизела е винаги по-скъп и то не с малко?

Не ти ли е известно че дизеловия двигател като материали и технология излиза много по скъпо??? металите от които се правят дизеловите двигатели е необходимо да са много по устойчиви на стрес! от там идва и по-високото тегло на дизеловия двигател спрямо Отто моторите. Който е учил механика,термодинамика или еластатика, със сигурност е учил и устройството на 2та вида двигатели. не е никак странно че цената е по-висока.

Колкото и да ми е неприятен колегата (от скоро) и да не съм съгласен с много от нещата които той казва с това няма как да не се съглася.

Мерси за откровението ;) ти пък не си ми неприятен щото не приемам нищо във форума лично нито пък обидно за мен или колата ми :) тъй че :beer
Ако и повече хора можеха като теб да се преборят с егото и ината си и да признаят на всички иначе изестните факти, форума щеше да изглежда по друго яче.
Но хора които спорят че дизела харчи повече от бензина, че голф 2,0 харчи по-малко от 1,6 и че дизелите са по тихи от бензините просто борят вятърните мелници и правят единствено спам :)

Потребителски аватар
BAHKATA_TDi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BAHKATA_TDi » Пет 22 фев 2008 6:53

Тук освен да се заяждате друго няма, а и никъде не уточняваме моторите на тоз Пасат дето колегата иска да си вземе. Лично мое мнение в 99г. пасат си заслужава да се двуомиш м/у 116 тди и 18Т цената им е почти една и съща. Лично аз не ти препоръчвам 2.5ТДИ, поради една единствена причина, защото и ти сигурно си като нас по сирумашец човечец, а при него всичко е по скъпичко и е капризен мотор. 1.8Т ще трябва да си го газифицираш, защото иначе ще те сасипе от пари за бензин (хубавият газов инж. е скъп), но пък като цяло 1.8Т върви доста прилично. Аз лично съм пристрастен към дизела. Бих ти препоръчам ТДИ131 (но го няма за съжаление в пасат 5-ца)
А по въпроса за колегата с 1.6 16V голфче, за какво вървене и за какви предавки приказва в тоз мотор, просто да му се чуди човек. При табличката му се видя че единствено неговото моторче е "тихичко", докато дизела е при 3500 об/м - бензинчето е прехвърлило 5-те хиляди оборота при еднаква скорост, за какъв шум тогаз говори.
А точно от светофар до светофар при еднакви коне, никога бензина няма да може да бие дизела (на бенца му трябва доста въртящ момент)
Да взема да сравня неговото моторче 1.6 16В с аналога му по конски сили 1.9 ТДИ101ПД и да видим за какво вървене, за какви транспортни разходи, за какъв шум, те просто нямата сравнение - залагам за дизел
П.С. и накрая бих се финализирал като "подкрепя" колегата с 1.6 16В моторче като кажа - "дизел за вирвене и мощност, а бензинка за спокойно и тихо шофиране" ;)

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Пет 22 фев 2008 8:59

О добра тема се е заформила ... много храна има в нея :D Има една такава тема в Ауди форума вече 7 години .... Извод от нея :
!!! Всички фенове на бензина катo събраха повечко пари си взеха дизели с вентилатори , а ако са събрали повечко автоматици !!! :D .
Тука гледам нещо много любопитно ... от светофар до светофар 120км :shock оооо това е много яко бе колега за какъв шум ми говориш като при това клатене газ спирачка ще ти заглъхнат ушите ......
P.S. Това най-вече е въпрос на личен избор аз бих избрал ново А3 4-врати 1.9TDI автомат * при малко повечко пари Пасат TDI а при още повечко пари А5 TDI

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 22 фев 2008 9:10

Истината е ,че доста хора карали бензин като се качат на дизел не могат да го карат :idea: /не искам да обиждам никой/ и след това казват ,че е некомфортен.Най ми е забавно като видя стари шофйори бензинджий на дизел като помнат да превключват предавките и колата хълца се ено я кара кифла искарала шофйорския курс преди 1 месец :lol:

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пет 22 фев 2008 9:27

Абе каквото му харесва на колегата това да си вземе. И по важното е което излезе по читаво пред очите му. Лично според мена най новите дизели са по добри от бензиновите двигатели. Фолксваген до някъде стопиха тази разлика като въведоха двигателите tFSI. Бензините тепърва започват да изживяват своят бум на развитие. :wink:

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пет 22 фев 2008 9:28

Нали говорим за дизел 98-99г. Е според мен е по добре да се возиш на тъкъв дизел от колкото да го караш. :wink:

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Мнениеот palikari » Пет 22 фев 2008 9:49

Със 140 коня пред мене и 7,4 градско никакви децибели не ми правят впечатление.При положение че живеем /разбирай доходите ни/ и караме в България не може да не предпочетем мощността и малкия разход пред всичко останало.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 22 фев 2008 9:51

Аз само да добавя ,че звука на дизела ме кефи ,даже ПД дето е най-твърд най ме кефи.

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Пет 22 фев 2008 10:03

Madj0 написа:О добра тема се е заформила ... много храна има в нея :D Има една такава тема в Ауди форума вече 7 години .... Извод от нея :
!!! Всички фенове на бензина катo събраха повечко пари си взеха дизели с вентилатори , а ако са събрали повечко автоматици !!! :D .

Мдам, имаме един такъв бензинджия дет се метна на дизел от 1.8Т. Ама на вървящ дизел. Беше поръчал Туарег 3.0ТДИ, ама се отказа в последния момент и се метна на БМВ X5. mhihi mhihi

Тея дизели стават. Много стават даже. Тея дизели не са кото онея другите дизели ... mhihi

А, извода от темата е всъщност, че дизела не върви и има и някои други фактори причиняващи дискомфорт, но пък за сметка на тва е доста икономичен ... mhihi

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Пет 22 фев 2008 10:20

Rabbit_TDI написа:Истината е ,че доста хора карали бензин като се качат на дизел не могат да го карат :idea: /не искам да обиждам никой/ и след това казват ,че е некомфортен.Най ми е забавно като видя стари шофйори бензинджий на дизел като помнат да превключват предавките и колата хълца се ено я кара кифла искарала шофйорския курс преди 1 месец :lol:

Дизел не се кара трудно. Даже е по лесно, заради въртящия момент в по ниски обороти колата по трудно гасне при потегляне, потегля по лесно и т.н...

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 22 фев 2008 10:29

За първи път разбирам че съм си купил дизел от немотия :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Пет 22 фев 2008 10:36

zaro написа:За първи път разбирам че съм си купил дизел от немотия :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Жив да те оплаче човек ... :lol:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 22 фев 2008 10:37

webdude написа:
Rabbit_TDI написа:Истината е ,че доста хора карали бензин като се качат на дизел не могат да го карат :idea: /не искам да обиждам никой/ и след това казват ,че е некомфортен.Най ми е забавно като видя стари шофйори бензинджий на дизел като помнат да превключват предавките и колата хълца се ено я кара кифла искарала шофйорския курс преди 1 месец :lol:

Дизел не се кара трудно. Даже е по лесно, заради въртящия момент в по ниски обороти колата по трудно гасне при потегляне, потегля по лесно и т.н...

Точно тоя същия въртящ момент с тежките бутала и прилива на мощност в турбината лашка колата за несвикнали като колегата дето обясняваше как му се откачала главата.За гасненето на колата по кръстовища мисля че тоя момент изчезва след първите 500-1000 км. след зимане на книжка.

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Пет 22 фев 2008 10:41

Rabbit_TDI написа:
webdude написа:

Точно тоя същия въртящ момент с тежките бутала и прилива на мощност в турбината лашка колата за несвикнали като колегата дето обясняваше как му се откачала главата.За гасненето на колата по кръстовища мисля че тоя момент изчезва след първите 500-1000 км. след зимане на книжка.

Аве на момите редовно им се случва ... който проблем го решават с въртене на гуми при потегляне

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Пет 22 фев 2008 12:22

Ако е бензин вземи 1.8Т, доста добре върви с турбото.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”