Пишеш че автомобилът ти е на 2 год.,и е още рано за такова зацапване,освен ако си го карал с кофти нафта.След пропушването сложих Алпин дизел-без промяна.Другото според мен е,ако имаш някоя "пикаеща"дюза,/аз също не съм ги проверявал/горивото не може да изгори напълно и пропушва.На Джетата ги свалях за проверка на стенд,и имаше винаги една или две които пикаеха или бяха с ниско налягане/от 130 бара,на 110/Нагар от турбината съм чистил на корабни дизел-генератори,като се разглобява ,и изчиства кожуха и двете турбини/в газовата и всмукателната част/Всяка лопатка се изчиства идеално /с разтвор от веро става добре/за да не се получи дисбаланс на турбината.Това е по принцип,но не ти го препоръчвам да го правиш.Така че, дано в сряда имаш някякви новини.Успех.
pdols написа:VARGAL много благодаря за мнението.Днес направих проверка и се оказва че точно след 2000 об. след отпускане на педала на газта имам припушване от черен дим,точно както и при теб.Почти съм сигурен че си прав и че точно нагар от турбината е проблема.Така или иначе записах колата на диагностика при незвисим от VW сервиз за вторник.Резултатите ще ги имам във сряда.
В случай че потвърдят подозренията ти има ли начин този нагар да се изчисти,защото не намерих описание на този проблем в гаранционното покритие на колата ,и ще трябва аз да си го плащам

.