VW Passat 1999г. TDI или бензин да купя?
- TDI-RS
- Автомобил: RS TDI
- Двигател: V6 TDI
човек, честно ти казвам
ти си повече надъхан и теоретик, отколкото да имаш допир с практиката
това с идеята за ралиджийска кутия нищо няма да промени.
просто преди да имаш силна трансмисия, трабва нещо стабилно да я товари с повер и въртящ момент.
явно не си се замислял, защо само на най - злобните 1.8 20вт слагат 6 степенна
просто преди да имаш силна трансмисия, трабва нещо стабилно да я товари с повер и въртящ момент.
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
TDI-RS написа:а относно твоята тройка - просто няма да има такъв смях при гонка с Г2 1.6тди... ама нищо де...
Г2 1,6 ТДИ - тва е интересен двигател ... не бях чувал за него. Ще ми обясниш ли какъв е

Колкото до турботата ... наистина може да са с различен дебит при различно налягане ... ама ако със еднакъв ?
- webdude
- Двигател:
TDI-RS написа:човек, честно ти казвам
в 1,8T 20в няма нищо злобно ...
- webdude
- Двигател:
TDI-RS написа:случай пич,
аз не съм като тебе на 15 годинки
и нямам намерение да ти показвам топлата вода
за мене очевидно си клавиатурен рацер и разбирач - тип теоритик от сектата - от там чул, онуй му казали
карай ти там мега бързата малолитражка и се заблуждавай на богато
случам

ууу малолитражка ... ти да не си с V8-ак ве ...
аз топла вода не пия ... предпочитам студена
не съм клавиатурен рейсър (ползвам джойстик или волан като играя на Toca Race Driver и NFS)

Да си видял някъде да съм цитирал нещо казано от тук от там ...
Дадох ти данни за автомобилите и ти пак каза на бялото черно ... кой е теоретика а ?
Тук в тази тема не ставаше въпрос за моята и твоята кола.
abf e 150 к.с ... точно колкото най набузения ТДИ ... какво ще кажеш ся по въпроса за турбото. Можеш ли да намериш атмосферен дизел с подобна кубатура и с такава мощност ... май не ?
-
- Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
- Двигател:
към автора на темата (вие ги изплашихте и той си остана безмълвен с едно мнение
)
избора за пасат комби е дизел, верно малко по скъпо е обслужването, но ако е читаво ще останеш много доволен от въревеж и разход.
п.с. Стойле, какво се занимваш да обеняваш. то е ясно, че по практичната и приятна кола за каране всеки ден е дизел. особенно ако е 1.9 тди (110 130 150 коня). не е необходимо като искаш да се режиш да буташ Х предавки надолу. даваш газ и то си върви. и не е като да не върви.
или бензин-феновете ако имат по-мощни бензинки ще ги режат постоянно - 5, 6к оборота 

избора за пасат комби е дизел, верно малко по скъпо е обслужването, но ако е читаво ще останеш много доволен от въревеж и разход.
п.с. Стойле, какво се занимваш да обеняваш. то е ясно, че по практичната и приятна кола за каране всеки ден е дизел. особенно ако е 1.9 тди (110 130 150 коня). не е необходимо като искаш да се режиш да буташ Х предавки надолу. даваш газ и то си върви. и не е като да не върви.

- webdude
- Двигател:
devil_vas написа:към автора на темата (вие ги изплашихте и той си остана безмълвен с едно мнение)
п.с. Стойле, какво се занимваш да обеняваш. то е ясно, че по практичната и приятна кола за каране всеки ден е дизел. особенно ако е 1.9 тди (110 130 150 коня). не е необходимо като искаш да се режиш да буташ Х предавки надолу. даваш газ и то си върви. и не е като да не върви.или бензин-феновете ако имат по-мощни бензинки ще ги режат постоянно - 5, 6к оборота
Това никой не го отрича ... на бензина си му трябват обороти ... ама той си ги има ...
За Пасат дизела си е супер ... за мен е добър избор и наистина е много практичен избор.
За съотношение вървеж/разход ... дизела няма равен ... но
Просто не се опитвайте да кажете на черното бяло.
Последна промяна от webdude на Съб 23 фев 2008 10:36, променено общо 1 път.
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
- webdude
- Двигател:
zdravko_dimitrov1986 написа:Айде бе къде отидоха всички модератоли. На тая тема от кога и стана времете за ключване. Само спорат, само се заяждат, и това не е от полза на колегата който беше пуснал темата. Има си лични за тази работа.![]()
Ооо аз на колегата още в началото му казах да си вземе дизел ... спора се измести в друга посока ...
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
- dragomir1402
- Автомобил:
- Двигател:
ами тя сметката е проста сравнява дизела и бензина като цени за литър гориво-поглежда си средния разход, смята след колко километра ще избие поставянето на газова уредба за бензиновия мотор, тегли калема и решава иначе дизеловите мотори отдавна не са онези трактори от едно време, лично аз ако имам възможност-ще взема дизел. 

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”