Гражданска отговорност 2006

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 20 окт 2005 14:33

като оставим настрана огромните суми по обезщетения които трябва да стигнат 1 000 000 за имуществени вреди и 5 000 000 за неимуществени вреди, то си е опасно да си нямаш ГО, ако недай си Боже, бутна някоя лъскавина и неговия каско застраховател му плати 5000-6000 лв за ремонта и ме засъди след това....ще ми дойде съдия-изпълнителя набързо в къщи
п.с. иначе е абсурд да направиш щета за 1 000 000 лв. , или неимуществена за 5 000 000 лв., бъргарския съд за убит човек дава обезщетение от 15 000-20 000 лв....смех , смех
в ЮСА дават по 2-3 млн долара, но там е друга бира
иначе винаги, поне в близките 3-4 години 40-50% от колите са били без ГО

Потребителски аватар
paro_k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paro_k » Чет 20 окт 2005 14:43

Това го дъфкаха и миналата есен, ама не съм чул да се изгражда информационна система. КАТ трябва да подават данни на застрахователите, ама кой знае кога ще стане. Представяте ли си всеки агент да има достъп до БД на КАТ? Та те половината компютър не са виждали.

Botev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

:)

Мнениеот Botev » Сря 26 окт 2005 8:09

Абе ако стане така да гледат стажа и катастрофите и така да ти правят гражданска пак ще е по добре ;)
Колата ми се води на майка ми която е шофьор от 25 години принципно и няма нарушения през изминалите ... 10 години минимум за 25 години има два акта за превишена скорост и те от 80-те ;) хахахаха
а тя от 10 години не се е качвала да кара кола ... щото не и се налага :) колко ли ще и искат на нея ? :)

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 26 окт 2005 8:24

Ми моята като е на баба ми (щото е на инвалид) а ,тя май и книжка няма ,колко ли ще трябва да платя?Но по принцип и 500 лв да стане без ГО не излизам на пътя.

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Сря 26 окт 2005 21:12

Днес бях при моята застрахователка , и тя ме подготви психически : догодина да си приготвя към 250 кинта и да мина да я видя как е :lol: . Това дизела ако е далавера па му на :evil: . Почти всички печки са 1,9 ; 2,0 или 2,5 литра и таман влизат в играта "Гражданска само за 250 точки" :evil:

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Сря 26 окт 2005 21:36

Земи ся тоя дизел, земиии.. :ble: далавераджии... А ние тук бедните студенти по 2 коли на бензин да караме, нали... :evil: :x :P :drinking:

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Чет 27 окт 2005 18:38

И най накрая да се опитам за 5 път да постна квото исках да кажа....

Та сигурен бях че ще стане така и в БГ, но не очаквах толкова скоро

Аз работя в Allianz Ireland и се занимавам точно със застраховки....

Как седят нещата тук, не можете и да си помислите да искарате колата дори за 5 мин без застраховка щото увисвате яко....глобата е 800 евро и ПРОВЕРЯВАТ!!!!

Как даваме застраховки при мене, всеки се оценява индивидуално според: възраст, пол, кола, години бонус безаварийно каране и така

За жените е МНОГООООО по евтино (без да се обиждат колежките, но според мен масата жени са по опасни), защото мъжете се считат за по опасни и по често имат произшествия( по принцип няма право на дискриминация, но това го разбирайте както искате, за мен си направо лична обида)

Та ако едно семейство има две коли, втората може да се застрахова САМО И ЕДИНСТВЕНО от жената и премията е почти незначителна, при условие че колата има същия или по маък двигател от първата кола.....

Не можете да трупате бонус години безаварийно каране ако полицата не е на ваше име или не фигурирате като шофер под нечия полица...

Обаче ако сте под 25 години, нема начин да сте вписан на полицата щото не го разрешаваме, има вариант за отворена полица, но ако карате под такава не ви се зачитат годините бонус.....

С други думи всеки под 25 и най веже мъжете са пре&^%* ама яко!!!!

Имайки предвид че тука този бизнес е тотално частен, държавата не определя минимални премий, фирмите се стремят да държат премийте ниски и има жестока конкуренция, което според мен е по правилно....

Ако карате служебна кола и искате да застраховате ваша, ви се зачитат години бонус за всяка ч година каране на служебната САМО АКО Я ПОЛЗВАТЕ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ И ЩЕ СЕ ОТКАЖЕТЕ ОТ НЕЯ АКО СИ ВЗЕМЕТЕ ВАША!!!!

По принцип повечето компаний избягват хора и предимно мъже под 25 години.....(мислете му, ако нямате пари и ДЪРЖИТЕ да карате кола)

Давам пример с оценка по мой данни и мойта кола:

Мъж 21 годишен, Голф '94 1.8 90 коня - 3 години безаварийно каране( да ама тук не се зачита щото при нас е друго, можеш да караш стига да имаш книжка)

Та застраховката ми е някъде м/у 5000-7000 евро за година!!!! Споменах ли че не можете да застраховате кола над 15 години!!!

Правете си изводи колеги...... по тоя принцип повече от половината хора в БГ няма да карат и повече от половината коли са над 15 години!!!

Та кво ще правите до 25 годишна възраст??? Ми как се вика "оправяйте се"

Тва са характеристиките за полици в Allianz Ireland, но другите компаний имат що годе подобни изисквания, някои специализират във фирмени флоти, мотори, микробуси и тн. Ние правим само коли за лично ползване......

Потребителски аватар
paro_k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paro_k » Чет 27 окт 2005 23:25

А от къде получавате информацията, необходима за оценката на шофьора? Как действат агентите, посещавайки фирма на място?

Потребителски аватар
StreetThug16V
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StreetThug16V » Пет 28 окт 2005 13:48

Ето ви цени за Г.О. със срок от 1 година, считано от 1.1.2006г.
Тези цени ги имаме още от Март. По принцип са възможни корекции до края на Ноември, но в общи линии това са добри ориентири:
До 1.8 185
От 1.8 до 2.5 251
Над 2.5 541
Моторчета 59
Товарни до 20т 302
Товарни над 20т 391
Ремаркета 46
Товарни ремаркета до 10т 61
Товарни ремаркета над 10т 65

За отстъпки, бонуси и т.н. още е рано да се каже, но е сигурно, че ще има.

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Пет 28 окт 2005 19:35

paro_k написа:А от къде получавате информацията, необходима за оценката на шофьора? Как действат агентите, посещавайки фирма на място?

По принцип хората звънят във фирмата или идват лично, приемаме че информацията предоставена от клиента е вярна, но си има начини да се разбере - отнема време ма последствията са си същите....

За всичко казано го искаме после на документ, бонус години ако има от други фирмри с подписи дати, печати...... ако е служебна колата писмо от работодател с печати подписи и дати на ползване на автомобила....

На всички се иска преснимана книжката от двете страни, ако има здравословни проблеми, писмо от лекар че еди кой си е здрав да управлява ППС....

...и така!

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Съб 29 окт 2005 14:49

StreetThug16V написа:...От 1.8 до 2.5 251
...
Товарни до 20т 302
.....

Да разбирам ли че щетите от мойта кола при удър 50км/ч ще са мааалко по-малки от щетите от един 5 тонен камоин пак ако се блъсне с 50 км/ч даречем в някаква кола?????

Потребителски аватар
paro_k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paro_k » Съб 29 окт 2005 15:03

prj57 написа:...За всичко казано го искаме после на документ, бонус години ако има от други фирмри с подписи дати, печати...... ако е служебна колата писмо от работодател с печати подписи и дати на ползване на автомобила...., писмо от лекар че еди кой си е здрав да управлява ППС.......и така!

Егати какво ни чака! Големо разкарване им правите, ама намаляване на сумите, които споменаваш, сигур не роптаят много.

Потребителски аватар
StreetThug16V
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StreetThug16V » Съб 29 окт 2005 15:23

didodi написа:
StreetThug16V написа:...От 1.8 до 2.5 251
...
Товарни до 20т 302
.....

Да разбирам ли че щетите от мойта кола при удър 50км/ч ще са мааалко по-малки от щетите от един 5 тонен камоин пак ако се блъсне с 50 км/ч даречем в някаква кола?????

Колега, премиите не се изчисляват само върху това, каква по размер щета може максимално да причини едно МПС.
По-скоро мощните автомобили (1.8-2.5) са мааалко по-малко рискови от камионите до 20т.
Забележи колко са опасни големите братя с ВР6-тиците :)
541 бимберици
е тва е гражданска като хората вече :)

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Съб 29 окт 2005 16:22

Та понеже се чудите за какви щети изплащаме.....

Ми физически щети са неограничени!!!!! Което ще рече че при злопулука с ранени или умрели нещата отиват на съд и имаме иск от преди 4 години който е при автомобилна катастрофа и е на стойност 3.5 милиона евро!!!!

Материалните щети са с лимит 30 милиона евро!!!!

Сега правите ли разлика при обещетенията.....

Потребителски аватар
paro_k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paro_k » Сря 02 ное 2005 15:46

в. Стандарт от 02.10.05:
Колите, които шест месеца не са имали "Гражданска отговорност", ще бъдат спирани от движение. За това се договориха на специална среща представители на Комисията за финансов надзор, министерствата на финансите, вътрешните работи и транспорта, както и от Асоциацията на българските застрахователи. Регистрацията на автомобилите без застраховка ще бъде прекратявана служебно. КАТ ще взима и номерата на возилата, които три години не са минавали на технически преглед или за тях не е плащан данък. За да стартират новите мерки, ще трябва да се направят промени в сега действащите нормативни документи, коментираха от Комисията за финансов надзор. Строгите мерки се налагат, за да се увеличи броят на колите, които имат задължителната застраховка. Поне 90% от автомобилите в България трябва да са с "Гражданска отговорност". Само при това условие след приемането ни в ЕС ще отпадне граничният контрол при излизане от страната на родните автомобили. Малкият брой на колите със застраховка беше една от критиките в редовния доклад на Европейската комисия. У нас само половината шофьори имат задължителната застраховка. В парламента е внесен нов кодекс за застраховането, според който цената на "Гражданска отговорност" от 2006 г. ще се определя свободно от пазара. При действащите сега правила догодина най-евтината застраховка трябва да бъде поне 172 лв.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”