Теч в полото

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Africa
Автомобил:
Двигател:

Теч в полото

Мнениеот Africa » Съб 23 фев 2008 21:52

Колеги,
имам теч от полото. Прави петно на земята отпред в дясно, тъмно е като масло, но изобщо не разбирам и нямам представа от какво е. Имах преди 2 месеца този проблем, един майстор като ми сменява свещите, каза че е от хидравличното масло (което пък е в ляво...), видя една гайка, която пристяга самия маркуч, който излиза от казанчето и я пристегна, като я дръпна по-близо до самото казанче. След това около месец нямах никакъв проблем, но отново се появи теча. Пак пристягах скобата, но безрезултатно. Следя нивото на антифриза, маслото и хидравличното, но нито едно не е на минимума или дори близо до него. По принцип колата я взех с тези консумативи, напълнени почти до максимум, а теча е по няколко капки на ден и не мога да го хвана от къде намалява. Още никъде нищо не съм сменяла или доливала, за да разбера проблема.
Някой да има идеи?

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Нед 24 фев 2008 0:26

Хубаво го обясняваш-ако може да щракнеш някоя снимка,още по-добре ще е...Да покажеш къде е пипал,кво е правил!
Значи-казанчето за доливане и следене на хидр.масло е отдясно,ама помпата е в ляво-задвижва се (по принцип) от ремък...
Най-вероятното сълзене е от там.Ако искаш-ремонтирай,ако искаш-доливай,чат-пат...
Прегледай за по-голяма сигурност отдолу...дали има омасляване по картера(а като гледаш -виж и кожуха на скор.кутия)
Общо взето-нищо ненормално...но не оставай помпата на хидравликата без течност!

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пон 25 фев 2008 0:46

самниава ме семерингата на вала за хидравлиаката до ремаците но моје да е друг вал-семеринга кажи кат оправиш

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”