Маслото на хидравликата е над МАХ
- vetmed
- Автомобил:
- Двигател:
Маслото на хидравликата е над МАХ
Колеги, вчера се появи леко виене, при крайно положение на волана на място. Знам, че не е добре да се върти докрай, но преди го нямаше. Проверих нивото на маслото(досега не бях го поверявал), на студен двигател е на мах, на 50градуса загрял е с 3-4 мм над мах. Има ли повреда по хидравликата при която да се покачва нивото?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ами реално поради въртенето на течността може да се получи като ефект - при мен като поработи двигателя и течността се разбута започва да прави едно постоянно завихряне на течността през казанчето и реално нивото и се покачва с няколко мм....после гася двигателя и моментално нивото намалява.Друга причина аз не се сещам....ако дърпаше въздух щеше да тече оттам и като поседи колата да се види.
Ако помпата не беше в ред налягането щеше да е по-ниско и да е тежка хидравликата.
Мисля,че е нормално явление (все пак хидравликата в казанчето поне при моята система се върти в системата точно както охладителната течност в разширителния съд).
Ако помпата не беше в ред налягането щеше да е по-ниско и да е тежка хидравликата.
Мисля,че е нормално явление (все пак хидравликата в казанчето поне при моята система се върти в системата точно както охладителната течност в разширителния съд).