Въпрос за видеото на лаптоп.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 24 фев 2008 0:02

Бре дай някакъв шот от лаптопа. :lol: 8) Пусна мухата и избяга... :lol: :D Виж дали чипа не е на някакъв сокет и да може да се смени до 8800M примерно. :shock
http://www.notebookforums.com/thread208009.html :wink:

Потребителски аватар
kikata
Автомобил: vw passat b6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Нед 24 фев 2008 2:26

Уффф прав си,наистина избегах,бех малко навънка да разпусна,сега ще видя какво мога да направа,ако ли не утре!!

Потребителски аватар
kikata
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Нед 24 фев 2008 15:43

Начи са малко ма е шубе да го отварям,че е още в гаранция та за това слагам малко фотоси!
Тва трябва да е модела на дъното:
Изображение
Тва е графичната карта!
Изображение

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 24 фев 2008 16:10

Тц няма да стане на дъното е. :wink: Поне тука не знам кой може да я смени. Единствено ако върнеш дъното на производителя... :lol:

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Нед 24 фев 2008 16:16

Момчета ... нека и аз се намеся (аз по принцип съм намесен в тия неща).

Видео карта на Лаптоп се сменя много трудно (почти невъзможно). Много рядко има карта която да пасне по размер с тази която сменяш .. възможно е дъното да не я разпознае. Най големия проблем си остава лиспата на място в лаптопа (всеки производител го решава както намери за добре). Понякога видеокартите са запоени за PCI слота. Цената на видеокарта за лаптоп (дори да изпълнява горините условия) е доста висока ... така, че няма мноо смисъл

Ако лаптопа е с вградено видео (на дъното), почти сигурно е, че не може да се сложи допълнително видео.

Потребителски аватар
kikata
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Нед 24 фев 2008 16:24

Хмм гадно,и аз така си помислих!Снощи махнах капаците на рам паметта и харда и от там се виждаше(макар и трудно бех леко пийнал,ама тва е друга тема)графичното чипче,в първия момент не видях ама после обърнах внимание,че има едно стикерче до него на което пише grafic by invidia,беше запоено.
Колега,а ти как разбра,че не се сменя кое точно от снимките го представя?
Както и да е,има и друго решение,вече ASUS прават и външни графични ускорители които се свързват през ExpressCard слотове който играят роля на PC-express x16.!!

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 24 фев 2008 16:46

http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c01295877.pdf Ето ти ги частите. Не се занимавай да го отваряш. :wink: Между другото наистина много куцо видео имаш. Дори моето на AGP 64bit-ово е няколоко пъти по-бързо. :shock Съжалявам. :( Ако си намериш външна пробвай де да знам. :roll:

Потребителски аватар
Vladsman1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladsman1 » Нед 24 фев 2008 16:53

Провери първо дали си с последният Еверест. Защото според нВидаи твойта карта трябва да е с 16 stream процесора и скоростта на запълване на пикселите трябва да е 3.2 билиона в секунда(хади на половина да е пяк няма да е 728 Мпиксела/сек.)
Доколкото знам и съм разбрал ДХ10 видео картите ползват stream процесорите за различните shader-и т.е. няма отделени pixel и vertex shaders. A това 128 МБ ДДР2 памет за видеото ти е заделената памет за нея специално и би трябвало да имаш още поне 255 МБ споделена със системата. Нея няма как да я видиш освен от биоса(май). И последно какво и е лошото на видеото. Не съм много сигурен, не съм се занимавал много много с лаптопски хардуер но все си мисля, че лаптопските видео карти ползват за рам част от системната памет, нямат си собственна, сменяш само чипсета. Така че ако искаш ДДР3 на видеото май ще трябва да смениш целия лаптоп. (Ама това последните 2 изречения са мой собственни размишления, от наблюденията над няколко лаптопа, а в реалният живот, може и да не стоят така нещата)

Потребителски аватар
kikata
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Нед 24 фев 2008 17:02

Колега тва за евереста не се бях сетил,че съм с доста стара версия,ще потърся новата и ще видя какво ще покаже!

Потребителски аватар
Vladsman1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladsman1 » Нед 24 фев 2008 17:12

Какво му е куцото на видеото ве хора? Евтино мобилно ДХ10 видео, със задоволително представяне, наследник на GF Go 7400GS. Игрите си вървят задоволително на ниски детайли, филмите са бонбон, имаш си Pixel Shader 4.0.
@black` кое е това мобилно AGP дето е с няколко пъти по бързо, че ми стана интересно.
Айде колеги не отчайвайте колегата. Не вярвам на 14" лаптоп да пуска видео рендъринг или да играе обливиън.

Потребителски аватар
kikata
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Нед 24 фев 2008 18:27

Изображение

Тва е което показва най-новата версия на програмата!!!!

Потребителски аватар
Vladsman1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladsman1 » Нед 24 фев 2008 19:23

А това вече е друго нещо.
Имаш си ги 16-те Unified Shaders (е вярно не са като на 8800м GTX 192 ама пък и ГТХ-а ти е с около $500 повечко), който ти заместват пиксел и вертекс шейдърите в ДХ9 видео картите. Имаш си 128 МБ памет само за видеото, и още 896 МБ обща памет която видеото може да ползва ако и потрябва. Това с честотите имам странното предчувствие, че са динамично намалени за да пестят ток. Единственното кофти нещо е 64бит интерфейс на шината от там ти идва и по-бавното запълване(поне според мен).
Защо не пробваш да пуснеш евереста докато е натоварена на 100%. Един 3ДМарк 2006 трябва да свърши чудесна работа за натоварването и да ти изкара резултати около 1450.
Та какво не ти харесва на картата? За какво го ползваш тоя лаптоп, та не ти върши работа? (Ако не е тайна).

Потребителски аватар
kikata
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Нед 24 фев 2008 19:35

Ок ще сваля 3D marca,ще направа графичния тест и ще изложа резултатите!
А по отношение на това за компа,винаги съм се стремял всичо да е перфекно,е ако не перфекно поне да е както трябва,а точно тази графична карта ми е като трън в очите.В интерес на истината обаче,на мене машинката си ми върши страхотна работа,купих е защото от тази година смятам да започна да уча фотография и ми е необходим най-вече за обработка на изображения,такива работи!
Друг е въпроса,че като го вземе малкия ми брат да играе някоя игра,постоянно ми мрънка,че му засичало,игрите не са вървяли както трябва и т.н :lol:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 24 фев 2008 19:59

Vladsman1 написа:...
Говорех за декстоп със AGP, но както и да е. Картата е 2400 Pro и разликата е тамън 3 пъти. А пропускателната е 5500MB. За това ми стана чудно с тази. :shock Вярно мобилна мобилна ама чак толкова де е орязана. :shock :? Аз с тая АГП не мога да играя в ДиректХ 10 800x600, а това си го представям. :? Ако намериш начин сменяй го. :?

mirror
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mirror » Нед 24 фев 2008 21:37

много е важно как го тестваш ;) задължително на захранване 220v че като е само на батерия съвсем клеква видеото :roll: работи с под 50% от възможностите си ;)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”