Здравейте!Купих си ПАСАТ Б-3 ,2000куб. , 115к.с. , бензин , 12.1991г. Карах го 6мес. и за късмет преди 2 дни,както си карам за работа и се появи едно странно щракане.Беше като на аванс,но след 2-3 км. се усили и стана нетърпимо.Веднага тръгнах обратно към къщти и когато влязох в града хората вече се обръщаха по колата за да видят какво става.Започна да губи мощност и дори ми изгасна както си беше на пол.D.Явно нещто тормозеше двигателя.Самото чукане си беше отчетливо металическо.Проверих маслото -там си е.Сеага като я запаля трябва да я форсирам за да не угасне-дори и на свободна.Друго,което забелязах е ,че започна да сменя скоростите на по-високи обороти и то рязко-с удър.Прегледах темите с подобни заглавия,но не открих нищо подобно.Моля ,дайте ми съвет какво да правя или най-малкото къде да отида за да ми помогнат във Варна.Дали е удачен варианта за смяна на автомата с ръчки и т.н.А, и ако може да ми кажете как да пиша директно по темата ,а не да изпращам лични съобщения.БЛАГОДАРЯ предварително за помощта!
mod edit: dobrinb
Прецака ми се автомата!-ПРОБЛЕМА Е РЕШЕН
- rado_box
- Автомобил:
- Двигател:
Прецака ми се автомата!-ПРОБЛЕМА Е РЕШЕН
Последна промяна от rado_box на Сря 12 мар 2008 18:54, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега-във Варна имате VW сервиз иди и питай.Диагностиката едвали е с непосилна цена.Да смениш автоматика с механична кутия-не ти трябва(мое мнение)това си е много работа.Замисли се-маховик,съединител,скорости,педал за съединителя,жила,лост за превключване на предавките.........ами труда!Съвета ми е-виж какво и има на твоята ск.кутия и тогава решавай.Успех!
- miroslav ruse
- Автомобил:
- Двигател:
ако ти триябва кутия
Колега, имам същия Пасат, със същата кутия и имам една резервна кутия. Ако ти трябва мога да ти я продам за 350 лева. Телефон 0888 26 78 79 - Мирослав
- dragomir1402
- Автомобил:
- Двигател:
на американското изпълнение, предполагам и при теб е така ива един хидравличен авортисьор между скоростната кутия и купето, не съм сигурен като замине как се държи колата, шуейчето караше такъв пасат в щатите преди време и се оплакваше от проблеми като замине въпросния амортисьор, дано да е това че е най тънко като цена
рр: не свменяй автомата с ръчки, соленичко е като пари, а еи се губи удобството на автоматика

рр: не свменяй автомата с ръчки, соленичко е като пари, а еи се губи удобството на автоматика
- miroslav ruse
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Малко преди входа на Булауто (не срещу метро а на изхода Варна - София) има един майстор който много им разбира на автоматиците.Мисля Цанко се казваше ама не съм сигурен.Мой колега си прави кутията там и е доволен.Другия във Варна който разбира е един преподавател в МЕИ-то ама той е доста зает и трудно се хваща да ремонтира нещо.
- diqn1975
- Автомобил:
- Двигател:
здравей
Колега аз карам също автомат само че моя е 136сс Ако имаш интерес да ти помогна обадими се 0887438055 Дидо.
- rado_box
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,колата вече е в сервиза при Цанко!Той я погледна и ме обнадежди,че нямам проблеми с автомата,а просто се е издухала гарнитурата на главата и от 4-работят само 2 цилиндъра!Това е и причината за тракането и за загубата на мощност.Сега ще чакам резултата и когато стане ясно пак ще пиша.Искам да благодаря на всички за съветите и помощта!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Автомат
Когато ти превключва на високи обороти и с удар, много вероятно е да работи в сервизен режим
Тоест не превключва според ТПС-а
Тоест не превключва според ТПС-а
- rado_box
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги да ви се похваля-ОПРАВИХ СИ КОЛАТА!!!!Всичко наистина беше от гарнитурата на главата и сега ,когато си я смених вече всичко е ОК.Също така си смених и маслото и филтъра на скоростната кутия и сега колата сменя скоростите като тролейче
.Искам да благодаря на всички оше веднъж и особено на Дидо от Варна за безценната помощ,която ми оказа.Дори си намерих и касетофонче(оригинално за модела) ,пак от форумите.ВИЕ СТЕ СУПЕР.Тук има всичко.