Отивам днес да купувам тези джанти: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=
Колегата подчертава, че гумите не са много добри въпреки че изглеждат с приличен грайфер - оказаха се балони. Това като плюс в негова полза. Джантите изглеждат много добре, уверява ме, че до последно ги е карал на пасата си. Съгласява се да се разходим до някоя гумаджийница, където да качим джантите на моя пасатор и да видим как се държат и тогава да реша дали да ги взема. Още един плюс за него. Обикаляме 2-3 наблизо, но са затворени в неделя. Изглежда симпатичен младеж. Доверявайки се на твърдението, че джантите са добри, аз решавам да ги купя без да ги тествам. Все пак е от форума. Отивам до НИМ за стикери от васстопа и към дружбенската гумаджийница - препоръчана от никси. Там един любезен младеж ми вика "ама тая е малко крива". Питам дали може да се оправи, той - "разбира се". Искам да ги балансира всички преди да ги качи на колата. Почва една по една и казва, че ВСИЧКИ са МНОГО КРИВИ без една, която е МАЛКО КРИВА. Аз си глътвам граматиката. Пита дали сега съм ги купил и предлага да ги върна или поне да ми върнат парите необходими за изправянето - около 140лв. Тук почва интересното - обаждам се на колегата Iago и го питам дали иска да му върна джантите, а той да ми върне парите. Отговорът е "Не". Като питам как така не иска, той обяснява, че трябвало да си ги пробвам на гумаджийница преди да ги платя. Сега било късно. Казвам, че в момента съм при гумаджията и той твърди, че не стават за каране. Не ставало така. След като установяваме, че сме на едно мнение, че джантите не съм ги изкривил аз, му предлагам да си помисли малко и да му звънна пак. След 5мин провеждаме същия разговор - гумите на неговия пасат били ОК, да съм бил ги пробвал преди да ги платя, не ставало да ги върна. Опитвам да обясня, че няма просто да се примиря със 400лв хвърлени на вятъра, той ме пита дали го заплашвам, аз - "Не, но проблеми ще има" - то е неизбежно, нямам намерение да му подаря 400лв все пак. Не ставало. Приключваме разговора. Решавам да отида лично да поговоря и да опитаме да намерим разумно решение, като например това на гумаджията - да ми плати изправянето. У тях се показва и баща му, който е убеден, че джантите са ОК и нещо ги будалкам. За ПЪРВИ път става дума, че едната е МАЛКО КРИВА. Иначе гумите не били хубави - съгласявам се, но аз не купувам гуми. Предлагам да ги закарам до избрана от тях гумаджийница и там хората да кажат дали стават джантите. Ако са наистина ОК да се извиня и да ги почерпя. Съгласяват се, обяснявайки колко са наред джантите и как гумите били криви и трябвало да се гледат без гумите - после гумаджията малко се позасмя, когато му го казаха. Водят ме в същата гумаджийница в Дружба - очевидно са надеждни. След кратък разговор с гумаджията стигаме до решението, че ще си вземат джантите и ще ми върнат парите. През цялото време комуникираме с бащата, който очевидно е разумен човек. Младежът Iago само гледа и мълча. Когато ми върна парите и му пожелах довиждане предпочете да продължи да мълчи.
"Всичко е добре, когато приключва добре" - казват. Аз си имам горчивия вкус в устата, че един интелигентно изглеждащ младеж се опита да ме преметне с криви джанти и 400лв. Решението да се върнат парите го взе бащата, Iago така и не се съгласи.
Равносметката: 70-80 км между Чепинци и Дружба загубен следобед, много нерви и заключението, че доверие на общо основание на колеги от форума не може да се има. За щастие последното има доста изключения.
Как се забавлявах днес с колегата Iago и неговите джанти
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- DJ_TOLYO
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: 2E 1991
На човек с 18 мнения, които сигурно са само в "Продава" аз не бих се доверил. Добре че всичко е приключило добре...
Последна промяна от DJ_TOLYO на Нед 24 фев 2008 20:35, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Гумаджийницата е тук, ако не греша или поне наблизо на светофара: http://bgmaps.com/map.asp?sid=54a69a042 ... =&oType=49
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ако някой иска може да прочете тази тема:
http://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=41123&postdays=0&postorder=asc&highlight=%E3%F3%EC%E8&start=15
пусната от във връзка с една продажба на гуми ! Само че аз бях продавача и ако пробата на гумите не беше извършена заедно с купувача а беше ми се доверил да ги вземе а после да си ги монтира нищо чудно и аз после да бях изтипосан като последния измамник въпреки че ако прочетете последни ми пост в темата ще разберете че единствените виновни са "майсторите" ако мога така да ги нарека
Просто искам да кажа че колегата Iago може да не е лъгал като е казвал че при него всичко е било ОК както аз си карах цяло лято с "кривите" според гумаджийте гуми без да трепне колата а и това лято пак ще съм с тях !
http://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=41123&postdays=0&postorder=asc&highlight=%E3%F3%EC%E8&start=15
пусната от във връзка с една продажба на гуми ! Само че аз бях продавача и ако пробата на гумите не беше извършена заедно с купувача а беше ми се доверил да ги вземе а после да си ги монтира нищо чудно и аз после да бях изтипосан като последния измамник въпреки че ако прочетете последни ми пост в темата ще разберете че единствените виновни са "майсторите" ако мога така да ги нарека

- madcap
- Кенанския лъв
- Автомобил: 1990 VW Golf 2
- Двигател: APP turbo
- Контакти:
Бе то форума се напълни с лапетий дето искат да прекарат някой, не съм само аз на това менние,
Незнам далиможе да се ограничат или да се направи ещо по върпоса, а не всеки да се регни и аре бае, чау-рие шукарие, или нещо като с поканите по торентите едно време, туъкмо и по малко работа на модовете ще има
Незнам далиможе да се ограничат или да се направи ещо по върпоса, а не всеки да се регни и аре бае, чау-рие шукарие, или нещо като с поканите по торентите едно време, туъкмо и по малко работа на модовете ще има

-
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi, съгласен съм, че може и да са ме мотали. Не ми се вярва, но няма да го нарека невъзможно. Нека и другата страна да си каже мнението. Има само една малка разлика - ти си платил всички разходи и си взел гумите обратно. А "моят" младеж просто и кратко каза "Не става" и се опита да ме отсвири. Може и да не е знаел. И аз продадох зимни гуми от един приятел на колега от форума и той като дойде да ги вземе и веднага им намери 1-2 кусура - едната имаше пирон или нещо подобно. Бях готов да си ги взема обратно, но ги взеха на на по-ниска цена - колкото струва поправката. Надявам се, че разбираш кое ми беше най-неприятно днес.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
хубаво че си си земал парите,аз нямаше да спа от нерви,ама пак много пари ти е искал за тях,реално повече от 200лв за 4те...
иначе за гумаджийниците: Адски съм разочарован от тях, епа да го е.а на колко трябва да ида да ми направят баланс като хората.
Един даже ги изкара всичките криви та нямало накъде,след баланса се поуплажих че кормилото аха аха да изкочи от ръцете ми.
Отивам при втори,пак същия баланс,тресе,на трети пак така,е най сетне един намерих дето каза че всичко си е ок и джантите не са криви и без много приказки за 5 мин ги балансира човека и всичко заспа е колата със 160км не тресе ни нищо.
Абе... кво да ви разправям куци и сакато решило пари да икара,поне да си тарират уредите.
А за тези от Пловдив които са решили да си балансират гумите при Реал Ковачев да не са направили тази грешка никога с 30гр дисбаланс на гума ми монтираха чисто нови гуми и идеотите пишат гаранция за тази гума .
иначе за гумаджийниците: Адски съм разочарован от тях, епа да го е.а на колко трябва да ида да ми направят баланс като хората.
Един даже ги изкара всичките криви та нямало накъде,след баланса се поуплажих че кормилото аха аха да изкочи от ръцете ми.
Отивам при втори,пак същия баланс,тресе,на трети пак така,е най сетне един намерих дето каза че всичко си е ок и джантите не са криви и без много приказки за 5 мин ги балансира човека и всичко заспа е колата със 160км не тресе ни нищо.
Абе... кво да ви разправям куци и сакато решило пари да икара,поне да си тарират уредите.
А за тези от Пловдив които са решили да си балансират гумите при Реал Ковачев да не са направили тази грешка никога с 30гр дисбаланс на гума ми монтираха чисто нови гуми и идеотите пишат гаранция за тази гума .
Върни се в “ОФФ-Топик - други”