Релета за фаровете или Osram SILVERSTAR +50%

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
gushliak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gushliak » Сря 20 фев 2008 0:03

gushliak написа:
yeti123 написа:
gr_kanev написа:
yeti123 написа:Нека колегата с Night Breaker ако може да снима вечерно осветяване с тези крушки за да се добие представа как светят! Ще е полезно за доста потребители!

И защо си мислиш че фотоапарата ще "вижда" така както и очите ти ?
Нека снима, но снимките няма да са достатъчни за добиване на представа.

Поне да се придобие някаква предства, то е ясно че очите и фотоапарата не е едно и също, но все пак!

ОК, колеги! Приемам предизвикателството! Ще снимам и ще покажа! И за мен ще е любопитно какво долавя окото и какво - обектива! Но че ще има разлика, това е абсолютно сигурно!

Колеги, както обещах по рано днес, направих снимки на Passat-роника ми, въоръжен с новите OSRAM Night Breaker (но ... без релета, за сега!). Личното ми мнение е, че за окото светлинното петно от крушките (а и видимостта) е далеч по-добро, отколкото за обектива. И за да бъда пунктуален докрай, ще уточня, че снимките са правени с Sony Ericsson K800i. Надявам се да добиете някаква представа! Ето ги и самите снимки:

Изображение
На паркинг - поглед от купето, през предното стъкло

Изображение
Почти същото (2-3 метра по-напред), но вече извън купето

Изображение
На пътя - поглед извън купето

Потребителски аватар
gushliak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gushliak » Сря 20 фев 2008 0:25

Упс, май нещо не се получи със снимките! Моля за извинение - за първи път опитвам, ама явно не се справих! :oops:
Ще опитам още веднъж:

Изображение
На паркинг - поглед от купето, през предното стъкло

Изображение
Няколко метра по-напред - поглед извън купето

Изображение
На пътя - поглед извън купето

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Чет 21 фев 2008 9:21

Изображение

Това е сравнение на колегите от ФИАТ форума (много са се запалили по тези ОСРАМКИ) - сравнението е между силвърстар и Night Breaker - откриите разликата!

Снимах мойте ФК светкинки - и като гледам предтсавянето на NIGHT BREAKER, наистина са "светлинки". Не качвам мой снимки защото са с телефон направени и с много лошо качество (фотоапарата не е при мен)

Адреса откъдето могат да се вземат OSRAM NIGHT BREAKER e ж.к. Дианабад, бл.64, вх.Б, магазин "Алфалайт" (така казват пак във ФИАТ).

Ако мога да помоля колега който е наблизко, ако може да отиде и да види до колко часа работи магазина - МАГАЗИНА е официален дистрибутор на OSRAM (лампи но не само автомобилни)
И още малко от ФИАТ: Цени на Н1
Автомобилни лампи H1:
1. OSRAM SIlverstar - 6.90 лв
2. OSRAM Cool Blue - 8.10 лв
3. OSRAM обикновена - 4 лв
4. OSRAM Night Breaker - 12.50 лв

Дано да съм помогнал! Лека!

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Чет 21 фев 2008 10:43

Бях с релета, бях с Osram Cool Blue... сега съм с H4 xenon 5000K и НЯМА място за сравнение, НЯМА!

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Чет 21 фев 2008 10:48

Ама то е ясно, че между халогенна крушка и ксенон не може да се прави сравнение, но темата тука е за тези който не искат да взимат ксенон на този етап, да се предложи оптималната халогенна крушка!

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Пон 25 фев 2008 9:24

Снимките са с лошо качество, но независимо от това разлика е ВИДИМА!

Халогени FK
Изображение

Халогени Osram Night Breaker
Изображение

Както се вижда, разликата е убийствена. Много доволен от NIght Breaker на този етап! За инфо - H7 халоген - 18лв. бройката от официалния доставчик на Oсрам за България!

P.S. Само да допълня, че имам РЕЛЕТА

Потребителски аватар
gushliak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gushliak » Чет 28 фев 2008 7:54

yeti123 написа:...............Както се вижда, разликата е убийствена. Много доволен от NIght Breaker на този етап! .................................

P.S. Само да допълня, че имам РЕЛЕТА

yeti Да ти е честита новата придобивка! Много безаварийни километри по осветените нощни пътища!
Аз също смятам, че разликата между Night Breaker-а и всички други халогенни крушки, които съм ползвал е убийствена!
P.S. Ще взема и аз да сложа едни реленца (въпреки че при мен пада при фаровете е само 0.4 V) ... пък да видим тогаз!

Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Чет 28 фев 2008 9:19

Сладури, както писах по-горе мога да ги взимам Найтбрейкърите с доста отстъпки... По този начин Н4 ще са по 8.50-9 лв. 1бр. а Н7 са по 12-13 лв. Така че за хората от София, решили се да си купуват, няма проблем да им направя услугата и да им ги взема по-евтино... ;-)

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Чет 28 фев 2008 17:04

Здравейте,вчера понеже ми изгоря едната кружка и реших да си сложa oт тези Осрам-ки Найт Брейкър.Mога да кажа категорично,че разликата в светенето е доста голяма в сравнение с педишните ми кужки.Не съм правил снимки,но забелязах,че като минах под жълтата лампа на улицата,фаровете пак се виждат как светят,все едно съм си пуснал и халогените,а със старите кружки не се виждаше да светят.Това означава,че наистина има разлика.Другото нещо е ,че светят доста бяло и почти всичко на пътя се вижда,за разлика от старите.Препоръчвам ги на всички,много са добри!
П.П.По нататък като сложа и реленцата се надявам,че ще стане още по-силна светлината през ноща.
Успех на всички!

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Пет 29 фев 2008 8:35

CoZmO написа:Сладури, както писах по-горе мога да ги взимам Найтбрейкърите с доста отстъпки... По този начин Н4 ще са по 8.50-9 лв. 1бр. а Н7 са по 12-13 лв. Така че за хората от София, решили се да си купуват, няма проблем да им направя услугата и да им ги взема по-евтино... ;-)

Сладур, аз що не чета.... щото вчера си взех и за дългите... ама нищо, ще те имам впредвид за по-нататък.... ако все още може да ги взимаш с намаление!
А иначес OSRAM на къси и дълги с фарове на 4 месеца - видимостта е повече от перфектна сега!
При първа възможност ще снимам и дългите!

Потребителски аватар
mitko66
Автомобил: MK8 eTSI DSG
Двигател:

Мнениеот mitko66 » Съб 01 мар 2008 9:45

как мога да си взема от тем 2 броя Н4 с отстъпката...а някой знае ли каква е цената им по магазините? Питах на доста места, но ги няма..

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Съб 01 мар 2008 10:22

цената по магазините е 12-13 лв.на бройка, трябва да ги има в ауто+.

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Пет 14 мар 2008 15:55

Прясно инфо от днес - OSRAM Nightbreaker H4 - 13,90 лв/бр. от АУТО + - Пловдив без никаква отстъпка. Взех последните 2 бр., даже момчето от магазина се сърдеше, защото искал да ги взима за себе си. Ще направя тест няколко вечери и ще пиша как се вижда с тях.

Потребителски аватар
Rado GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rado GTI » Пет 14 мар 2008 20:28

релета на фаровете + OSRAM Cool Blue И хубави Фарове. :006:

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snejoky » Пет 14 мар 2008 21:50

mitko66 написа:как мога да си взема от тем 2 броя Н4 с отстъпката...а някой знае ли каква е цената им по магазините? Питах на доста места, но ги няма..

Днес купих 2 бр. Н4. Цената е 13.80лв., за двете с отстъпката платих 22 лв. Утре ще мина да си взема и Н3, за фаровете за мъгла, че бяха свършили. Става въпрос за Ауто+, на Козлодуй. Да уточня, че за Пасата си купих Н4 по 15 лв. в Люлин.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”