Прозрачен лак за алуминий
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Прозрачен лак за алуминий
Ам мъчи ма един такъв въпрос. Имам едни алуминиеви джанти и ми се върти в главата да ги излъскам до блясък със шкурка, да станат огледало, обаче след тази интервенция, ше трябва да се напръскат с някакъв прозрачен лак, който да предпази алуминия да се окисли и с времето да потъмнее, някой да си има идея какъв лак е подходящо да използвам за целта? Значи, според мен трябва да е доста здрав, да издържа в големи тепмературни диапазони.... от замръзнало до поне 100 градуса, че джантата се нагрява яко при спиране.... та някой ако има идея, да сподели... или ако знаете магазин за сериозни авто бои и лакове.....
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
klwdu
Доколкото съм запознат, като ги пръснеш с лак и потъмняват.
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
почти всяка фирма за спрейове и бои има прозрачен лак... например Дупли... като се напръска джантата НЕ потъмнява
а ако държите да е температурно-устойчив, просто питайте в някой от големите магазини (Бриколаж и т.н.)
Колега мерси, ама мааалко по задълбочено мнение/от опит някой нещо да каже, щото като ги напръскам с дупли да не се напука след 2 дена и да трябва пак цялата операция от начало ...

Колега мерси, ама мааалко по задълбочено мнение/от опит някой нещо да каже, щото като ги напръскам с дупли да не се напука след 2 дена и да трябва пак цялата операция от начало ...

- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
CRX Racing написа:Паста Sonax за запечатване на алуминий.
И аз така четох, и днес като отидох в магазина да си взема паста за полирване, шкурки, гъбички и други такива неща ... попитах продавача с какво да запечатам алуминия и дали става този препарат Сонакс. Думите който ми каза са "Бягай ги тези турските боклуци сонакс, алумина не се пръска с нищо щото ще потъмнее като го напръскаш" ... та това бяха думите на продавача и в крайна сметка пак нищо не разбрах. Имам още 3 джанти да търкам дано до тогава някой каже с какво трябва да се напъска че да останат така както са сега.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”