В5 помощ за ABS

Техническа и сервизна информация за Passat
dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Сря 20 фев 2008 10:06

За инфото няма проблем. Само да кажа че гаранция няма. Може да го оправиш а може и да го умъртвиш напълно. Аз доста се рових в мрежата и както писах проблем като моя се среща много често и е много обсъждан в американските форуми.
За това което направих аз -
http://www.passat-b5.ru/index.php?option=com_content&task=view&id=296&Itemid=57
на английски и http://www.passat-b5.ru/index.php?option=com_content&task=view&id=295&Itemid=57 на руски. Едно и също е зависи кой език ти е по-силен. Ако тръгнеш да го правиш първо си намери добър поялник с много тъкна човка. Като гледаш снимките изглежда доста пространството но е снимано от много близо. Там до сребърните жички има едни много тънки златни и трябва много да се внимава с тях. Не е лошо да имаш и една лупа която се използва при запояване на такива дребни работи. Единственият проблем за мен беше отварянето на кутията. Но с макетен нож и доста търпение става. Само не го напъвай със сила защото е доста тънко капачето и може да се счупи. Просто прекарвай острието по снадката с лек натиск много пъти и прережи капака.
Има още два изхода от ситуацията:
1. Ремонт от тези юнаци - http://www.bba-reman.com/catalogue/Products.aspx?category=237
2. Закупуване на нов модул от Германия - там проверявах в Bosch и цената беше около 700-800 евро, т.е. малко по-ниска от Юнитрейд.

Разбира се смяна в Юнитрейд е вариант (аз се бях приготвил за там ако моята интервенция не сработи) - там имаш гаранция все пак.

И като за последно - при мен ситуацията беше точно както са я описали колегите от руският форум - грешки, отлепен проводник за маса и .т.н.
За сега си работи животното (2-3 месеца) ама до кога - :dontknow:

Ако има още нещо питай.

Потребителски аватар
batzman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Светят лампи на АБС

Мнениеот batzman » Сря 20 фев 2008 14:38

Много благодаря за изчерпателният отговор :) . Значи преди да предприема каквито и да било действия е по добре да отида на една диагностика, та да се види дали е същата грешка като при теб. Ако е така работата е ясна и за да не рискувам аз ще го дам на хора, които запояват професионално (това им е работата) електронни елементи. Обещавам да пиша какви са резултатите :)

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Сря 20 фев 2008 14:48

Ами сутрин като е по-студено всичко е ок, а като покараш малко светкат лампите сигурно е като при мен. В началото в 99% от времето всичко си беше ОК. После взе все по-често да свети и така. Но диагностика си е задължително. Може съвсем друг да е проблема ;)

Потребителски аватар
batzman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Светят лампи на АБС

Мнениеот batzman » Сря 20 фев 2008 16:09

dimitar iv написа:Ами сутрин като е по-студено всичко е ок, ;)

Да, на практика нещо такова става, даже сега положението малко се е "закиснало", защото може няколко дни изобщо да не светне нищо без значение от околната температура, а като светне много бързо гаснат още преди да отзвучат трите сирени. Е понякога гасне и след 15мин. каране. С една дума когато си иска и колкото си иска :)

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Чет 21 фев 2008 14:13

Токъ що изтествахме схемата с презапояването. Резултата ще ви кажа след 2 часа. Ако всичко е ОК занчи имаме човек които може да се справи си финната задача и то на доста високо ниво.

wengen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wengen » Съб 23 фев 2008 23:19

Е, аз съм този който все още кара без АВС, ама колата си спира перфектно. Така или иначе да ви кажа, че отидах на диагностика. За моя голяма изненада компютъра въобще не откри АВС системата. Майстора каза че при това положение сигурно има изгорял бушон, но не би. Всички бушони са здрави. Компютъра изчита всички, двигател, възглавници климатроник но когато стигне до АВС, мисли и после "вика" нема АВС! Ха сега кажете ми какво е това?

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Нед 24 фев 2008 15:12

Ами тука не мога да помогна. На мен ми говори че нещо в комуникацията между ABS модула и централния компютър не е наред. Или е проблем с кабели или модула съвсем се е предал. Къде ти правиха диагностика ?

Потребителски аватар
KGL
Контакти:

Мнениеот KGL » Пон 25 фев 2008 12:59

Чувал съм, че причината за да не открие ABS модула може да е и в таблото, прекъснати контакти по платката.
Иначе за упражнението с презапояването на крачетата на ABS модула, резултата е следния:
Монтаж, тест, работи без проблем
По пътя от сервиза за офиса - на 5тото интензивно спиране (тестово) лампата отново светна и ABSа отново спря да работи.

:mad: :063:

Потребителски аватар
dvepl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dvepl » Съб 01 мар 2008 1:39

Преди 4 дена си отстраних същия проблем,също не го прочиташе комп. ,сутрин на студено работи и като загрее спира.Проблема е един и същ в 99% от неработещите ABS.Прекъснат проводник в електронния модул на ABS.Единственото разумно решение е смяна с нов ел. модул, всичко друго е до време.На мен целия масраф ми се върза 1270 лв. с монтажа и приключих.Това че някой се опитват да ги ремонтират е бошлаф работа-нарушава се цялостта и "заливката"отвътре и ако проработи не се знае до кога.Все пак става въпрос за сигурността при спиране и компромиси не бива да се правят!!!! Избора си остава твой-успех!!!

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Пон 03 мар 2008 16:53

wengen пиши кой ти е модела на ABS, може да измислим нещо.

Потребителски аватар
KGL
Контакти:

Мнениеот KGL » Вто 04 мар 2008 9:54

dvepl, ти от куде го взе модула на тази цена. В Юнитрейд обявиха 3к за ABS-а

kirhadj - и аз търся ABS модул

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Вто 04 мар 2008 12:11

в Юнитрейд 3к е целият ABS (управление + помпата). Намери кой е номера по ВАГ за твоята и питай с този номер. Ще ти кажат друга цена ;)

Потребителски аватар
dvepl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dvepl » Нед 09 мар 2008 17:49

от Мишо от Горубляне ако имаш интерес ми пиши

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Пон 10 мар 2008 16:28

Пичове в eBay.co.uk има един пич Роджар и рециклира почти всички модели ABS-и, ако някой се интересува ето линка: http://myworld.ebay.co.uk/guyrogers69/
Иначе и аз се пробвах да запоявам, ама не се получи, така че кажете как сте запоили масата.
На всички модели ABS-и от 1997 до 2003, ако не се лъжа са един и същи основен дефект - с времето масата на компютърчето прекъсва и светват двете лампички на таблото. Спойката на масата е направена от алуминиев проводник и не знам как може да се запои без проблем. Номера не е да се обхване проводника с калай, а да се направи хубава спойка, защото иначе с времето между калая и проводника се образува окисен слой поради невъзможноста на калая да взаимодейства с алуминия.

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Пон 10 мар 2008 16:32

Забравих да спомена, че моят ABS e:
8E0 614 111 B - модел на спирачната помпа
/0265 220 405 - модел на компютъра
Я драсни ЛС за този Мишо от Горубляне какви пари иска.

Върни се в “Passat”