при подаване на рязко газ гърми в моното??????

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Мнениеот policevidin » Пон 25 фев 2008 14:05

Vizor написа:свещ или кабели според мен
свещите ги смених BERU Z91 3 електрода! 40лв. а кабелите едва дали ще са пробвах с кабелите на един приятел и няма разлига (кабелите са нови работещи 100%) кабелите също са БЕРУ

А за проблема ще пиша само да се оправи!!!

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Пон 25 фев 2008 20:57

то ххубу кабели и свещи ама ако е от тях(макар че сигурно не е щом са нови)то аз невиждам логиката да гърми в моното.ако нещо неработят като хората би трябвало да гърми в изп. колектор поради натрупването на бензин.другия вариян е толкова разбъркване на центровката на центровката че да връща обратно и да гърми

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Пон 25 фев 2008 21:01

:drinking: :drinking: :drinking: проблема с гърменето се оправи майстора каза че е имало много голямо предварение!но затъването си остана. А каза също че и делкото ми се е поразбило и мени постоянно центровката и уж за това затъвало така ама ако питаш мен :rocketwhore нищо верно. е ще си намеря здраво делко и ще го смени същият майстор но ако не стане :076: :076: :083: :081:

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Пон 25 фев 2008 21:06

ами за тва затъване може да си провериш вакуумния регулатор щото може да е спекъл и да не дава необходимото предварение на високи обороти.
еми то доста голямо предварение е било.не се ли чуваше аванса.а съшо и рахода не се ли дигна.??

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Пон 25 фев 2008 21:11

martineli написа:ами за тва затъване може да си провериш вакуумния регулатор щото може да е спекъл и да не дава необходимото предварение на високи обороти.
еми то доста голямо предварение е било.не се ли чуваше аванса.а съшо и рахода не се ли дигна.??
да ти кажа не ми е направило впечетление да гори много А аванса сега след центровката като я натисна да БЯГА започва да Меля много яко ненам дали треа да е така!?

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Пон 25 фев 2008 21:33

това продължава да ме убеждава че вакуумния регулатор е заминал или спекъл и за това тези които са го правили са му дали яко предварение за да не се запъва много колата.и сега когато си с нормална центровка и като не ти работи легулатора да ти дава предварение и чука и забива

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Пон 25 фев 2008 21:38

martineli написа:това продължава да ме убеждава че вакуумния регулатор е заминал или спекъл и за това тези които са го правили са му дали яко предварение за да не се запъва много колата.и сега когато си с нормална центровка и като не ти работи легулатора да ти дава предварение и чука и забива
къде се намира този регулатор как да го поправя!? :wink:

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Пон 25 фев 2008 21:50

на делкото отстрани има една кутиика в което е збучено едно маркуче.в това нещо има една мембранка която се управлява от вакуума.към тази мембранка е закрепено едно лостче което пти по голям вакуум мести центровката към предварение.можеш да го пробваш като махнеш дистр.капачка палеца и азни капачета ако има.да се гледат работите от вътре.откачаш маркучето от другата страна и засмукваш с уста .вътре трябва да се размести нещо(незнам точно как изглежда за да ти го опиша).ако усетиш че нещо зиам въздух значи мембраната е спукана.а ако не се мрда нищо вътре то тогава е спекъл целия механизъм .тогава се отваря делкото по подробни и се смазват и почистват всички части особено клеясалите.

ако нещо бъркам нека да бъда поправен

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Пон 25 фев 2008 22:02

martineli написа:на делкото отстрани има една кутиика в което е збучено едно маркуче.в това нещо има една мембранка която се управлява от вакуума.към тази мембранка е закрепено едно лостче което пти по голям вакуум мести центровката към предварение.можеш да го пробваш като махнеш дистр.капачка палеца и азни капачета ако има.да се гледат работите от вътре.откачаш маркучето от другата страна и засмукваш с уста .вътре трябва да се размести нещо(незнам точно как изглежда за да ти го опиша).ако усетиш че нещо зиам въздух значи мембраната е спукана.а ако не се мрда нищо вътре то тогава е спекъл целия механизъм .тогава се отваря делкото по подробни и се смазват и почистват всички части особено клеясалите.

ако нещо бъркам нека да бъда поправен

А аз защо все си мисля че нямам такова нещо Двигателят ми е АБУ 1,6 75 коня 93' аре аз утре ще погледна че сеа ме мързи да слизам до долу и ще драскам пак
А за вакума си прав сеа се сетих за кое става дума на моита Ладичка често патех с това разглабял съм го хиляди пъти:)):

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 26 фев 2008 7:29

martineli написа:ами за тва затъване може да си провериш вакуумния регулатор щото може да е спекъл и да не дава необходимото предварение на високи обороти.

а на теб къде ти е ВАКУУМНИЯ РЕГУЛАТОР?????
Аз мноооооооооого го търсиих ама го няма :wink: ще да е паднал някъде по пътя?!!!

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Вто 26 фев 2008 8:37

и аз това се чудя аз не се сещам да имам нещо такова на моита кола.По принцип треа да е отстрани на делкото ама уви нямам!

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 26 фев 2008 9:27

policevidin написа:и аз това се чудя аз не се сещам да имам нещо такова на моита кола.По принцип треа да е отстрани на делкото ама уви нямам!

абе защо слушаш глупости.....няма такова нещо бе...копютърът ти за какво е ,ами ТПС и т.н и т.н....Някои хора без да са си поглеждали под капака използват Ладова терминология....
Капака на колата е като женската пола....докато не я вдигнеш,никога не си сигурен какво те очаква отдолу....(да ме извинят дамите от форума,ама не се сдържах)

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Вто 26 фев 2008 9:56

:lol: :lol: ТПС то ми здраво просто ненам от къде може да е проблема всичко е проверено и е здраво.чудя се ако махна Катализатора дали ще се оправи! :shock
но това е наи-големият въпрос ЗАЩО само при топъл двигател затъва , като е студен форсира се без грешк!

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 26 фев 2008 10:48

policevidin написа::lol: :lol: ТПС то ми здраво просто ненам от къде може да е проблема всичко е проверено и е здраво.чудя се ако махна Катализатора дали ще се оправи! :shock
но това е наи-големият въпрос ЗАЩО само при топъл двигател затъва , като е студен форсира се без грешк!

При топъл ДВГ се включва вече ламбда сондата (над 70 гр.).....
А катализатора ти казах да го махнеш на всяка цена.....щом мирише на умрели славейчета ....

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Вто 26 фев 2008 12:55

joker написа:
policevidin написа::lol: :lol: ТПС то ми здраво просто ненам от къде може да е проблема всичко е проверено и е здраво.чудя се ако махна Катализатора дали ще се оправи! :shock

При топъл ДВГ се включва вече ламбда сондата (над 70 гр.).....
А катализатора ти казах да го махнеш на всяка цена.....щом мирише на умрели славейчета ....

mhihi ОК! за катализатора ще го махна при първа възможност! а ламбда сондата на диагностиката излиза че е какси треа! а може ли да се изолира мо някакъв начин! за да пробвам без нея?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”