Да си сложа ли газова? Golf3 1.8mi ABS
Да си сложа ли газова? Golf3 1.8mi ABS
Има ли смисъл от подобно упражнение , или просто ще си прецакам двигателя
С колко се качва разхода и не се ли обърква компютъра? А какво всъщност може да се повреди от каране на газ?

- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Re: Да си сложа ли газова? Golf3 1.8mi ABS
formati написа:Има ли смисъл от подобно упражнение , или просто ще си прецакам двигателяС колко се качва разхода и не се ли обърква компютъра? А какво всъщност може да се повреди от каране на газ?
Споко, слагай и не се притеснявай, ще се родиш-повярвай ми

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
проблеми има главно с работата на бензин... с каквото и да е пак си трупа грешки компа и обогатява горивото.
но пък при цената на бензина според мене е за предпочитане газ - спестява парички.
А и за този двигател поня няма проблеми относно детонации и гърмежи във всмукателната система.
Плюс е единствено по-ниските разходи за гориво /което не е малко де/
Като минуси ... много са : Намаля се обема в багажника; Колата малко или много се спъва на газ; Имаш подръжка на още едно съоръжение /изпарител и газов клапан - което е евтино като подръжка но все пак../; Трупа грешки дори и с емулатор и ламбда контрол - макар и по-рядко с последните две.
Газта иска повече предварение - поради което е добра инвестицията закупуването на ТАП устройство.
Като цяло според мене. - Електрически изпарител с ел.ключ за газ/бензин + ламбда контрол + тап е много добро решение за газифициране на този двигател.
п.п. относно ТАП /може и без него, като се зададе малко по-голямо статично предварение на двигателя (преместване на делкото)/.
Ако има нещо пропуснато или не както трябва в поста ми - специалистите да ме поправят.
но пък при цената на бензина според мене е за предпочитане газ - спестява парички.
А и за този двигател поня няма проблеми относно детонации и гърмежи във всмукателната система.
Плюс е единствено по-ниските разходи за гориво /което не е малко де/
Като минуси ... много са : Намаля се обема в багажника; Колата малко или много се спъва на газ; Имаш подръжка на още едно съоръжение /изпарител и газов клапан - което е евтино като подръжка но все пак../; Трупа грешки дори и с емулатор и ламбда контрол - макар и по-рядко с последните две.
Газта иска повече предварение - поради което е добра инвестицията закупуването на ТАП устройство.
Като цяло според мене. - Електрически изпарител с ел.ключ за газ/бензин + ламбда контрол + тап е много добро решение за газифициране на този двигател.
п.п. относно ТАП /може и без него, като се зададе малко по-голямо статично предварение на двигателя (преместване на делкото)/.
Ако има нещо пропуснато или не както трябва в поста ми - специалистите да ме поправят.
Последна промяна от ivo123 на Вто 26 фев 2008 8:45, променено общо 1 път.
- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
лллл
колега на мен ми сложиха при монтажа ресет реле рестартира компа и не се трупат никви грешки
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Автогазови уредби”