Kaк да си пастираме колата
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Kaк да си пастираме колата
Някой по запознат може ли да разясни как се пастира кола с подробности .Материали , начин на работа време и така нататък .Поздрави
пастиране
значи ето как си пастирах аз сам колата - купих си паста -роза така и викат маисторите штото е розава това е наи финната паста за полиране. За доваршителна работа след тенекиджииските боидисванки -примерно .
земаш тази паста и мажеш леко по боиата миасто колкото човешка разперена длан след това си набавиаш кругла шаиба за дрелка да е с дунапрен или мек материал земаш дрелка коиато да има бавни обороти и лекинко почва6 да вартиш по пастата на лиаво и на диасно може и други посоки но налиаво и на диасно е наи добре размазваш бавничко сус дрелката пастата по ламарината и вартиш умерено така че да не фарчи паста на лиаво и на диасно и полираш ако почне да засухва пастата земи една праскалка за прозорци и лекичко прускаи по третираниа очастак така че да не засухва напулно и полираш ли полираш докато сметнеш че е станало след завуршване на полировката измии миастото че после ште ти розовеи колата по фугите и лаисните неприатно е праиш това нешто и кат свуршиш виж на другиа ден ко си напраил. И дали триабва оште но измии местата дет си полирал хубаво.---пастата нее скупа има иа вув магазини на сикенс може и в други --маисторите боиаджии знаиат де иа има --вув обикновенни магазини ниама --зема6 200 грама струва 8 лева моје и да буркам там ниакаде ---успех аз пробвах вурху поло 98 година и добре стана---сус пасти от пикадили не пробваи те са едри и колата става на кругове след това
земаш тази паста и мажеш леко по боиата миасто колкото човешка разперена длан след това си набавиаш кругла шаиба за дрелка да е с дунапрен или мек материал земаш дрелка коиато да има бавни обороти и лекинко почва6 да вартиш по пастата на лиаво и на диасно може и други посоки но налиаво и на диасно е наи добре размазваш бавничко сус дрелката пастата по ламарината и вартиш умерено така че да не фарчи паста на лиаво и на диасно и полираш ако почне да засухва пастата земи една праскалка за прозорци и лекичко прускаи по третираниа очастак така че да не засухва напулно и полираш ли полираш докато сметнеш че е станало след завуршване на полировката измии миастото че после ште ти розовеи колата по фугите и лаисните неприатно е праиш това нешто и кат свуршиш виж на другиа ден ко си напраил. И дали триабва оште но измии местата дет си полирал хубаво.---пастата нее скупа има иа вув магазини на сикенс може и в други --маисторите боиаджии знаиат де иа има --вув обикновенни магазини ниама --зема6 200 грама струва 8 лева моје и да буркам там ниакаде ---успех аз пробвах вурху поло 98 година и добре стана---сус пасти от пикадили не пробваи те са едри и колата става на кругове след това
http://www.autoteile-perfekt.de/artikel.aspx?art=59245
Аз имам това , искам да питам то за какво е по точно да ти стане лъскава колата ли
Аз имам това , искам да питам то за какво е по точно да ти стане лъскава колата ли
- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
на опаковката е описано как да го използвашShaShi написа:http://www.autoteile-perfekt.de/artikel.aspx?art=59245
-
- Автомобил:
- Двигател:
пастите са различни номера от номера зависи амбразивноста на пастата номера се избира в зависимост от дефекта които третираш по някога се налага исполуване на няколко номера за постигане на добър резултат аз съм използвал "глазурит" ефекта беше поразителен но всичко зависи от проблема които имаш и състоянието на боята както и цвета дали е металик или акрилна
- kikata
- Автомобил: vw passat b6
- Двигател:
- Контакти:
Извинявам се че измъквам тема от миналата година,но мисля,че е тук мястото да попитам дали става тази
машинка за полиране,разбира се с някой по-пухкав накрайник!!!
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
kikata написа:Извинявам се че измъквам тема от миналата година,но мисля,че е тук мястото да попитам дали става тази
Това освен че и вибрира се и върти. Но оборотите се регулират в интервала 4500 - 12000 и май са високи за пастиране. Не си заслужава да дадеш 300лв за да я ползваш не по предназначение. Ако искаш да пастираш много коли - има професионални машини за пастиране. Ако е за твоята - има лщбителски които струват между 30 - 60лв. Има ги в метро практикер и други подобни магазини.
В "Направи си сам" някой беше пуснал тема как си е направил регулатор за оборотите на обикновен ъглошлайф за да се ползва за пастиране. Но има голяма вероятност да се прецака боята.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
ilia3 написа:bomber написа:ilia3 написа:А може ли да си използвам стария бързооборотен флекс![]()
Не много са му високи оборотите
Има ли значение?
Има - ще прецакаш боята. Но все пак може, само че с малко преправяня. ТУК пише как става работата.
- Namesata
- Автомобил: VW PASSAT USA
- Двигател: KR 16V 9A
аз имам един приятел които работи на автомивка и го попитах дали аз мога да си пастирам колата?А тои ми каза може да я лъснеш но не и да я пастираш и че работата не е толкова проста колкото изглежда.А и както знаете във всеки занаят си има тънкости.А и каза че по големите драскотини няма да мога да ги скрия.То на всеки 2 колата му е надрана с ключ от некои **************.