CPU upgrade
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ~~~~~
- Автомобил:
- Двигател:
CPU upgrade
Имам дънна платка с цокъл 754. Процесора е Семпрон 2800+. Мисля си дали има полза да го ъпгрейдна - максималния наличен за тоя цокъл е Athlon 3200+. Дали ще има видим ефект и смисъл? И дали стария вентилатор ще може да се ползва?
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
bboikov написа:...СТАРО ЗА НОВО В НЯКОЙ ПО-МАЛЪК МАГАЗИН...
Точно така, прав е колегата bboikov така разходите ще са минимални и цената на единица параметър ще ти е по-ниска. ефектът от 3200+ ще се забележи няма начин. Аз така преди време ъпгрейднах от Бартон 2500+ на Бартон 3000+ сокет А. И ако мислиш да си ползваш машинката още 2-3 години това е начина. Евентуално ако се наложи да инвестираш и в радиатор и вентилатор за процесора, ще е добре и на кутията да се сложи допълнителен на задната страна, или на страничната, за да може процесора да се охлажда направо със студен въздух. Това го прецени сам. Лятото ако си на климатик в къщи може и да не се наложи. Успех ти пожелавам.- ~~~~~
- Автомобил:
- Двигател:
За смяна на дънна платка въобще не мисля. Не ми е толкова притрябвало забързване, че да си усложнявам живота. Мислех си само процесора ако се подмени доколко ще има смисъл. Защото ще слагам разни допълнения по софта, които ще понатоварят и викам да компенсирам с процесор, че да не се усети забавяне. Ама и така може да си карам.
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
Щом ще слагаш по-тежък софт според мен най-добре си вземи една пръчка рам
дано да не си с DDR 400,че на един приятел му търсих оня ден и като гледам какви праи са
и още нещо,миналата седмица ми досехоха един комп за преинстал,та оправих го софтуерно,ама пусна нещо по-тежко и забива,уж всичко точно пък и не беше неква щайга...викам си ко му напраих бре
и взех че го отворих(беше на около 2 години) вътре радиатора на процесора задръстрен,същото и с видео картата,ама нейния едвам въртеше.Та мисълта ми е почисти го от вътре ако не си го правил щото оказва гоооолямо влияние 
и взех че го отворих(беше на около 2 години) вътре радиатора на процесора задръстрен,същото и с видео картата,ама нейния едвам въртеше.Та мисълта ми е почисти го от вътре ако не си го правил щото оказва гоооолямо влияние Върни се в “ОФФ-Топик - други”