Безшарнирни чистачки Спарко.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dinko_bonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dinko_bonev » Пон 25 фев 2008 16:23

Papa_Dock написа:Бате някой пич с по черен цвят на кожата като ги види тия чистачки с тоя искрящ надпис веднага ще реши че са сложени с цел да ги прибере така че помисли дали има смисъл от тях.

На самата чистачка НЯМА такъв надпис. Той е на опаковката.

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Пон 25 фев 2008 16:26

yeti123 написа:
nii написа:не знам за спаркото ама на бош са пълен боклук... от 4000км карам с такива и мажат яко
мисля да ги фърля и да сложа едни нормални

Смени си само перата на чистачките колега. В Youtube има даже клип как за 5 минути се сменя перо на Bosch Aerotwin!

е добре де ама бива ли чистачки дето струват толкова да се скапят за 4000км???
а и те си мажат от самото начало...

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пон 25 фев 2008 18:58

dinko_bonev написа:
Papa_Dock написа:Бате някой пич с по черен цвят на кожата като ги види тия чистачки с тоя искрящ надпис веднага ще реши че са сложени с цел да ги прибере така че помисли дали има смисъл от тях.

На самата чистачка НЯМА такъв надпис. Той е на опаковката.

За 12 лв.спарко.................. :roll:

Потребителски аватар
npu3pak
Автомобил: VW Passat B6 4Motion
Двигател:

Мнениеот npu3pak » Пон 25 фев 2008 19:14

Да не е sparko :?: ;)

Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biostrong » Вто 26 фев 2008 11:37

абе спарко марко - грънци и аз ги гледах само че за 14 лв на пазара силиконови - иначе пък добре изглеждат на вид - ама кой знае къв боклук са

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 26 фев 2008 11:43

biostrong написа:абе спарко марко - грънци и аз ги гледах само че за 14 лв на пазара силиконови - иначе пък добре изглеждат на вид - ама кой знае къв боклук са

Ама спарко ли са били :)

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Вто 26 фев 2008 11:48

nii написа:
yeti123 написа:
nii написа:не знам за спаркото ама на бош са пълен боклук... от 4000км карам с такива и мажат яко
мисля да ги фърля и да сложа едни нормални

Смени си само перата на чистачките колега. В Youtube има даже клип как за 5 минути се сменя перо на Bosch Aerotwin!

е добре де ама бива ли чистачки дето струват толкова да се скапят за 4000км???
а и те си мажат от самото начало...

И аз съм с такива, и засега съм си доволен.... само дето си ги взех след големите студове.. което според мене си има значение... защото ако не си поддържаш чистачките и 200лв да струват, и мусака да правят, ако не ги поддържаш ще се скапе перото!
Това което ми допада при Боша е и визията им, отделно че засега чистят доста, доста добре... ще видим обаче докога!

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 26 фев 2008 12:02

yeti123 написа:... защото ако не си поддържаш чистачките и 200лв да струват, и мусака да правят, ако не ги поддържаш ще се скапе перото!
Това което ми допада при Боша е и визията им, отделно че засега чистят доста, доста добре... ще видим обаче докога!

А колега как ги поддържаш твойте :)

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Вто 26 фев 2008 12:58

bomber написа:
yeti123 написа:... защото ако не си поддържаш чистачките и 200лв да струват, и мусака да правят, ако не ги поддържаш ще се скапе перото!

Сменя често ремъците,маслото и филтрите mhihi mhihi

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Вто 26 фев 2008 14:44

Gigabyte написа:
bomber написа:

+ тампони на макферсона, че с тия дупки!

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 26 фев 2008 15:05

yeti123 написа:
Gigabyte написа:
bomber написа:

Е кажи де колега :?: Интересно ми е :)

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Вто 26 фев 2008 15:10

bomber написа:
yeti123 написа:
Gigabyte написа:
bomber написа:

Аз съм с бош аеротуин и съм изключително доволен от тях.
Незнам за каква поддръжка говорите... аз лично зимата просто вдигах чистачките да не замръзват за стъклото с тия снегове, ледове и студове :)

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Вто 26 фев 2008 16:01

bomber написа:
yeti123 написа:
Gigabyte написа:
bomber написа:

Както колегата казва по-горе, зимата трябва да се вдигат от прозореца за да не замръзват - разликата с обикновенната чистачка, е че на обикновенната чистачка самото рамо замръзва, докато при безшарнирните няма какво да замръзне, освен перото разбира се!
Не си мислете че ги мажа с нещо, защото после предното стъкло ще е доста интересно намазано! Когато спирам някъде, поради всякакви паднали ПО-ЕДРИ боклуци, могат да повредят не само самото стъкло но и самото перо, затова редовно преди да тръгна премахвам такива субекти! Може да звучи глупаво и смешно, но си преставате малка пръчка паднала от дърво, която преминава под чистачката - първо че надира самото стъкло, второ поврежда и самото перо. За да се чисти самото стъкло хубаво, то трябва също да е хубаво, но за съжаление, поради много строежи (говорим за София, а и в другите градове също) по улиците има страшно много кал от машините и камионите от тези строежи, и заради това и на мойто, както сигурно и на вашите стъкла има "спомени", което от своя страна довежда до неоптимално чистене!
Може да звучи глупаво, но при мене си е навик, както е навик поддръжката и на останалите части по колата!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 26 фев 2008 21:34

yeti123 написа:Когато спирам някъде, поради всякакви паднали ПО-ЕДРИ боклуци, могат да повредят не само самото стъкло но и самото перо, затова редовно преди да тръгна премахвам такива субекти! Може да звучи глупаво и смешно, но си преставате малка пръчка паднала от дърво, която преминава под чистачката - първо че надира самото стъкло, второ поврежда и самото перо. За да се чисти самото стъкло хубаво, то трябва също да е хубаво, но за съжаление, поради много строежи (говорим за София, а и в другите градове също) по улиците има страшно много кал от машините и камионите от тези строежи, и заради това и на мойто, както сигурно и на вашите стъкла има "спомени", което от своя страна довежда до неоптимално чистене!
Може да звучи глупаво, но при мене си е навик, както е навик поддръжката и на останалите части по колата!

Колегите дето се подиграват на това че си "потдържаш" чистачките представа си нямат колко е вярно това което си написал за състоянието на чистачките !

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 26 фев 2008 22:15

Stivi написа:
Колегите дето се подиграват на това че си "потдържаш" чистачките представа си нямат колко е вярно това което си написал за състоянието на чистачките !

В грешка си!Не съм се подигравал :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”