Ладови пружини на Голф ...?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Ладови пружини на Голф ...?

Мнениеот pacoboy » Пон 25 фев 2008 13:52

Проблема е следния, след като смених спортните пружини с нормални, даже ги взех от един колега от форума, отзад гумите опират с двама или един човек, след като мина през лека вдлъбнатина или нещо, което ще накара колата да подскочи.
Братовчед ми кара доста отдавна Джета 84-та (няма да издавам мотора,щото е голям) , та той я товари отзад доста, и реши да смени пружините, какви ли не слага, но нямаше я стабилността, дори и със спортни пружини и един приятел му подшушнал, че с предни ладови пружини ставали за отзад на Джетата му и той ги завъртял (като резнал една намотка, че са по дълги) сега колата му е "пушка".

Въпроса ми е дали и аз ако сложа такива пружини ще имам проблеми с този така дразнещ допир на гума-калник :(
Намерил съм такива за 10лв двете, остана да се надъхам и да ги сменя.

Ако знаете нещо по въпроса може да обадите , няма да се разсърдя :wink:

П.П. и не искам съвети да слагам от гти или бла бла, интересуват ме точно тези ладовите :!:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 25 фев 2008 14:28

На Ладата с 40 кг багаж задника увисва като на 100 годишна старица на опашка за социални помощи....
дали точно тези пружини ще ти вършат работа?

Потребителски аватар
pacoboy
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Пон 25 фев 2008 14:33

Зависи си от състоянието на пружините все пак ;)
Или какви да сложа, които да не свалят колата до земята и да не опират, то май няма такива :roll:

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Пон 25 фев 2008 19:14

Колега само като си представя ладовите то техният диаметър е доста по голям а дори и да е същият то от пред е двигатела и при теб ще вози като каруца ако съм разбрал правилно ти искаш да ги сложиш от зад.Възможни разрешения : да са ти скапани амортесиорите и за това да става така,чисто нови прожини,Прожини от джета или от пасат комби но тук се режат навивки,Фтулки на амортесиора за да вдигнеш задницата.Надявам се да съм бил полезен.

Потребителски аватар
pacoboy
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Пон 25 фев 2008 22:23

djshomi написа:Колега само като си представя ладовите то техният диаметър е доста по голям а дори и да е същият то от пред е двигатела и при теб ще вози като каруца ако съм разбрал правилно ти искаш да ги сложиш от зад.Възможни разрешения : да са ти скапани амортесиорите и за това да става така,чисто нови прожини,Прожини от джета или от пасат комби но тук се режат навивки,Фтулки на амортесиора за да вдигнеш задницата.Надявам се да съм бил полезен.

Благодаря ти много, но амортисьорът ми не е изпуснал, ако беше щеше да блъска, а не да опира гумата, това че опира е от прУжината , ще видя ако намеря задни от пасат или джета ще е добре.

Други предложения? :roll:

Потребителски аватар
baibiso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baibiso » Пон 25 фев 2008 23:03

Колега значи казвали са ми че по пружините има драснати две ленти като от четка(червена, жълта,зелена и т.н.)това означавало твърдоста на пружината при серийните модели са само ленти при спортните и тунинг моделите са изцяло боядисани мисля че червените са най-твърди просто трябва да потърсиш такива за твоята кола но това е едно безкраино мотане по моргите на мен ми беше доста трудно да намеря за голф 2 жълти старите нямаха такива ленти но при сменени амортесьори купето почти нямаше ход надолу след смяната всичко си дойде на място за мен това беше решението, ако някой знае повечко по въпроса нека пише :wink:

Потребителски аватар
lubo007
Автомобил: GOLF 5 TDI
Двигател: BKC

.

Мнениеот lubo007 » Пон 25 фев 2008 23:21

joker написа:На Ладата с 40 кг багаж задника увисва като на 100 годишна старица на опашка за социални помощи....

колегата говори за предни ладови пружини, НЕ задни!!!
съветът е добър, аз имам и Г2 та на него е от вартбург предни. наистина е мн твърдо и няма клякане

Потребителски аватар
pacoboy
Контакти:

Re: .

Мнениеот pacoboy » Пон 25 фев 2008 23:57

lubo007 написа:
joker написа:На Ладата с 40 кг багаж задника увисва като на 100 годишна старица на опашка за социални помощи....

колегата говори за предни ладови пружини, НЕ задни!!!
съветът е добър, аз имам и Г2 та на него е от вартбург предни. наистина е мн твърдо и няма клякане

Точно затова мисля да направя тази операция :roll:

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Вто 26 фев 2008 0:41

защо не пробваш да подложиш нещо под пружината ( тпранспортна лента,примерно), или да сложиш тампони- има два вида които ще ти свършат работа- единия се слага м/у навивките и повдига и прави пружината по твърда- (мисля че бяха по 2 лв. бр купувал съм ги отдавна), втория е да сложиш шоков тампон на амортисьора, като така му ограничаваш хода колкото искаш, т.е гумата няма да опира!

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Вто 26 фев 2008 4:34

От няколко места съм чувал, че ЗАЗ-ови пружини пасвали перфектно отзад(на Голф 2) :shock

Потребителски аватар
lubo007
Автомобил: GOLF 5 TDI
Двигател: BKC

.

Мнениеот lubo007 » Вто 26 фев 2008 7:32

racing_team_vidin написа:... да сложиш шоков тампон на амортисьора, като така му ограничаваш хода колкото искаш, т.е гумата няма да опира!

много кофти ефект се получава с тия шокови, особенно ако си с меки амортесори! мен ми се наложи дори да ги свалям повторно и да ги режа за да си направя известен ход на стеблото

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 26 фев 2008 7:57

NovobranecGT написа:От няколко места съм чувал, че ЗАЗ-ови пружини пасвали перфектно отзад(на Голф 2) :shock

Ами то както е тръгнало на соцориентация хайде нека и аз да предложа вариант...
Пружини от Т-34 цялата ВТОРА СВЕТОВНА ВОЙНА СА ИЗКАРАЛИ И НИКОМУ НЕ СЕ Е НАЛАГАЛО ДА СМЕНЯ ПРУЖИНА е освен след "целувка" от " Panzerfaust":lol: :lol: :lol: ....Ами да....колко му е да се приспособят
Извинявам се колеги ама темата почна да звучи като реклама на презервативи направени от гуми на КАМАЗ.....

Потребителски аватар
steli
Автомобил: Голф2
Двигател: ЕZ 1989

Мнениеот steli » Вто 26 фев 2008 18:33

Имах същия проблем като твоя.Реших го като си купих гумени тампони които се слагат мжду намотките-по тги на пружина.Вземах ги от магазин за лада и москвич за 6 лева.Вече не си и помисля да ми се влачи гърнето по асвалта или да ми стържат гумите в калниците като седнат 3 човека отзяд.Окачването се втвърдява но не е неприятно за возене.Опитай този вариант.Успех!!!

Потребителски аватар
pacoboy
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Вто 26 фев 2008 18:54

Благодаря за отговорите колеги :bowdown

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Вто 26 фев 2008 19:28

Слагането на тампони между пружините води много често до късане на пружините. Говоря от личен опит. За мен по-добре си намери пружини /няма значение от какво стига да стават/ и не слагай никакви тампони.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”