Избива вода от казанчето след като угася колата
- volen777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Избива вода от казанчето след като угася колата
Имам проблем с колата B3 Мi ABS двигател. Паля, тръгвам карам загрява си нормално, отваря се термостата, държи си температурата на 87 -90 градуса извънгдадско. Влизам в града, сфетофари загрява си 90-95 включва си перката нормално изключва си като качи повечко пак си се включва пак се нормализира температурата. Обаче като спря на едно място и угася двигателя и след минута почва да изхварля вода от казанчето. Ако запаля колата спира да изхвърля и се включва пак перката и пак нормализира температурата. Това ми го прави няколко пъти и като се прибера в гаража и на следващия ден проверя нивото е спаднало и доливам всеки път различно до половин литър. И понеже е от доста време чета тука и все ненамирам отговор. За сега днес проверих един датчик на радиатора с 3 извода на студен и на топъл двигател се едно пакзва безкраино голямо съпротивление. С дигиталем мултицет мерих. Заключавам датчкика е заминал следва нов, но дали е само това. Та защо така изхварля водата?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ами смени капачката на разширителния съд като за начало.По принцип като угасиш колата температурата на водата нараства още (понеже спира да се върти и тази,която е в главата отнема цялата топлина) и налягането се повишава.
По повод датчика :
-при 1-ва степен температурата е 95 градуса
-при 2-ра степен температурата е 102 или 105 беше градуса.
Втора не е нормално да се включва по принцип освен при изключително зверски натоварвания с ниска скорост и високи обороти дълго време.
Засега това се сещам като идеи.
Сутрин лесно ли пали,запъва ли нещо,пуши ли бяло,леко ли върти стартера,припуква ли докато запали?
Усех!
По повод датчика :
-при 1-ва степен температурата е 95 градуса
-при 2-ра степен температурата е 102 или 105 беше градуса.
Втора не е нормално да се включва по принцип освен при изключително зверски натоварвания с ниска скорост и високи обороти дълго време.
Засега това се сещам като идеи.
Сутрин лесно ли пали,запъва ли нещо,пуши ли бяло,леко ли върти стартера,припуква ли докато запали?
Усех!
- volen777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Оригиналната ми капачка като я разклатя не трака, но като натисна клапатаси влиза навътре. Преди година и половина сменях гарнитура и тогава си бях взел нова капачка която си тракаше като се разклати, но пък клапата невлиза навътре. Та карах изестно среме с новата капачка, но резбата и се бе развалила и реших да върна старата. Но като взе да ми прави сегашния проблем преди 2 дни си взех нова капачка казах им на пичовете каква ми е колата и те ми дадоха капачка, но като се прибрах в нас видях, че е малко по голяма ама съвсем малко, но пак нестава за моита кола, маи се набутах утре отивам със старата капачка за мостра и вземам нова. Балгодаря за съвета. А колата си пали нормало без газ и в началото държи 1000-1100, но като заглрее след 2-3мин. си минава на 850 това на студен двигател и си мърка като коте.
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Не искам да те плаша колега, но това което си описал подсказва, проблем с гарнитурата или изкривена глава(дано да не е това, че ще трябва шлайф). Според мен духа през някой цилиндър(като причината може да е и само от гарнитурата). Гори ли ти охладителна течност? Погледни излизат ли пръски от ауспуха при незагрял мотор и повече пара при достигната нормална работна температура.
Смяната само на капачката не е излишна, но според мен не е в нея проблема. Можеш да провериш лесно това
, като направиш тест с капачка на някой колега, при когото нещата са наред.
Само много бавно развивайте капачките и малко изчакайте преди да ги махнете, ако двигателите са загрели.

Смяната само на капачката не е излишна, но според мен не е в нея проблема. Можеш да провериш лесно това

Последна промяна от Dpop на Вто 26 фев 2008 11:51, променено общо 1 път.
- volen777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Днес едвам дочаках магазина да отвори и си взех нова капачка за 9 лева. Долях си заради вчерашното избиване и сложих новата капачка. Запалих колата няма много пушаци загря си постепенно, изфорсирах си я, като постоянно следах маркучите не съм ги стискал само на допир как е температурата и термостата си отвори нормално. След време и перката се включи и изключи нормално изчкаках още едно нейно включване и изключване и още 2мин и огасих колата и зачаках да видя резултата. Нищо всичко нормално няма изригване течността съвсем малко над Max и така си остана изчаках 5-10 мин и пак повторих процедурата и пак всичко нормално. Ей таз капачка колко важна била камак ми падна от сърцето понеже веднъж съм сменял гарнитура не ми се ще отново. Благодаря ви колеги, лек и безавариен на всички.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
volen777 написа:Днес едвам дочаках магазина да отвори и си взех нова капачка за 9 лева..........Ей таз капачка колко важна била камак ми падна от сърцето понеже веднъж съм сменял гарнитура не ми се ще отново. Благодаря ви колеги, лек и безавариен на всички.
Какво нещо е форумът. Още веднъж се убеждавам, че болисти лекува всякакви

- bobipepi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Съжалявам че късно видях проблема след като е решен.Наистина е капачката само дето при мене първата дето я купих беше калпава и за малко шях да стигна до гарнитура на главата.Пича дето ми я продаде ще запаза името му в тайна щот ми е баджанак и не бих искал да фалира магазинчето му .Е това беше преди 8годинки но все пак.