:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Въпрос за резервоар на Поло

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
alexandrov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпрос за резервоар на Поло

Мнениеот alexandrov » Пон 28 май 2007 13:51

Колко литра може да побере реално резервоарът на последния модел Поло?

Защото вече два пъти ми се случва в резервоар, за който стрелката показва, че има малко по-малко от 1/4 (т.е. би трябвало да са около 8 литра да речем), на бензиностанцията да ми наливат още по 47 литра (!)

И двата пъти това ми се случи на 5-та колонка на ОМВ-то след тунела към Люлин. Първия път управителят на бензиностанцията ми обясни, че им се случвало често с този модел коли, защото имали много дълга тръба към резервоара :) Та си мисля... дълга, дълга тръба, ама 14-15 литра НАД обявените в спецификациите 40 литра, ми се струват множко.
Та ви питам: на бензиностанцията ли ни клатят или Полото има някакви огромни резерви?

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Вто 29 май 2007 13:19

колега ами засичи си разхода след като пулниш до горе. Там веднага ще си покаже дали и с колко те мятат.

Аз днеска същатата ситоациа. Стрелката на малко по 1/4 отивам на едно омв във варна и му викам на оня до горе.
Видях че пистолета изклщчи на 37л. Но оня пич се напъна нещо и ги събра 40.88л е бележката е в колата.

Това което съм забелязал че като тругна пълен от Варна малко след ВТ срелката отлепва от 1-цата.
Ся отлепи чак на магистралата. някъде след 300км път.

Потребителски аватар
BaHko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BaHko » Вто 29 май 2007 13:59

Има много изписано, но май се оказва, че наистина резервоара събира над 45 литра.

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Сря 30 май 2007 7:39

резервоара е 52л с резервата на пуловерите

Потребителски аватар
volvic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volvic » Съб 04 авг 2007 0:27

значи като засичаме разход да смятаме пълния резервоар за 52 литра, така ли?

На мене рекордът ми по зареждане е 52.07 литра на един Шел. Никога няма д азабравя горчивият вкус в устата ми като гледах тези "About 45 litres Tank" в упътването!

Потребителски аватар
request
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос за резервоар на Поло

Мнениеот request » Съб 04 авг 2007 18:57

alexandrov написа:Колко литра може да побере реално резервоарът на последния модел Поло?

Защото вече два пъти ми се случва в резервоар, за който стрелката показва, че има малко по-малко от 1/4 (т.е. би трябвало да са около 8 литра да речем), на бензиностанцията да ми наливат още по 47 литра (!)

И двата пъти това ми се случи на 5-та колонка на ОМВ-то след тунела към Люлин. Първия път управителят на бензиностанцията ми обясни, че им се случвало често с този модел коли, защото имали много дълга тръба към резервоара :) Та си мисля... дълга, дълга тръба, ама 14-15 литра НАД обявените в спецификациите 40 литра, ми се струват множко.
Та ви питам: на бензиностанцията ли ни клатят или Полото има някакви огромни резерви?

55 литра събирам нормално..., на различни бензиностанции....1.4 16 клапана ми е мотора...минавам към 570-580 км

4ep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4ep » Съб 04 авг 2007 21:41

Да резервоара събира доста повече от 45л, моя над 53л, но не знам точно колко. Уловката е че го пълня до капачката, което НЕ Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО според книжката, но знам че за дизел не е опасно и така непрекъснато си засичам колата - от пълно до пълно, така обема на резервоара няма значение, а и на показанията на стрелката също не вярвай, тя е ориентир само.

Потребителски аватар
acidburn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот acidburn » Вто 07 авг 2007 19:47

на нашето поло резервоара събира колкото пише... 45 литра. мога да зареда 42 литра ако съм почти на минимума на резервата.

при мен показанията на стрелката се различават значително от реалното съдържание на бензин в колата :) до към 3/4 се движи много бавно, според мен там някъде е средата на резервоара...

tassbucky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tassbucky » Вто 14 авг 2007 14:18

Незнам при другите как е но на моето събира към 60 л.А то е 1.9D 97 г.Досега съм пълнил до горе и стрелката не ми е падала под червената заона и ако сметна че резервата е 7л и досега съм доливал 52-53л смятам че резервоара ми е 60л.За бензина може и да е по малко.Другите колеги може да кажат при тях как е.

Потребителски аватар
ventor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ventor » Вто 14 авг 2007 17:34

моето е 45 литра + резерв 7 литра= 52 !

lancelot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Добре е че има такива теми ..

Мнениеот lancelot » Сря 27 фев 2008 0:10

Добре че прочетох мненията тук... щях да ходя да създавам проблеми за малко, можеше страшна излагация да стане.
Нали по документи е 45литра.
случката иначе е проста: Днес на Полото му светнала лампата и жената казала догоре на бензиностанцията.. и така 49 литра.
(Поло 1998г 1.4 )

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Сря 27 фев 2008 0:35

Ха! Вчера отивам на бензиностанцията и стрелката ми тъкмо влизаше в червената зона (от към хубавият край :lol: ) И си викам ай ся да видя колко макс ще хване. Казах да ми го напълнят до горе ,ама МАКСИМАЛНО ДО ГОРЕ и хвана 45.3 литра :shock . Като се има в предвид ,че от началото на червената зона до към края и имам със сигурност поне 5 литра (пробвано е)

Потребителски аватар
CTaH4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CTaH4o » Сря 27 фев 2008 0:42

явно наистина е доста голям
и аз съм се наигравал така след 35 литра наляти ония като ми сипа още 15 гледах като пребозало теле
при мен също стрелката почва да пада от позиция пълно след около 300-350км
ама иначе наливай колкото повече, толкова повече :lol:
а като се замисля ако някой му се занимава да отвори пробката, да остави да изтече всичко и да направи един макс до горе и ще се разбере

Потребителски аватар
spidergb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spidergb » Сря 27 фев 2008 7:35

Мда и при мене е така когато го напълня до горе трябва да мина поне 150км за да отлепи от full, но почне ли да пада леле майко.
Ееееееееех ако можеше да варви на ракия и да ми гори по малко от 3 литра ,както се пееше в една стара песен "тогава тогава предвиждам такъв живот, че само си викам даонооооо" :lol:

Потребителски аватар
suggar
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: ASV

Мнениеот suggar » Сря 27 фев 2008 8:57

spidergb написа:Мда и при мене е така когато го напълня до горе трябва да мина поне 150км за да отлепи от full, но почне ли да пада леле майко.
Ееееееееех ако можеше да варви на ракия и да ми гори по малко от 3 литра ,както се пееше в една стара песен "тогава тогава предвиждам такъв живот, че само си викам даонооооо" :lol:

ти луд ли си да хабиш ракията...че не можем да я изпиим ами пе я наливам на колата.
п.п събота одих до търново и до там и навръшане ми е голяла около 4, 5л. , но градско - 9 май...ше я карам на диагностика, каде ше ми препоръчаш????

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”