Спешно се нуждая от съвет...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Спешно се нуждая от съвет...
Вчера за 3-ти път ходих на диагностика и пак нищо.Проблема е,че сместа е богата и колата ми харчи около 13-14/100 при съвсем нормално каране.Майсторите не могат да разберат каде е проблема и цле 2-часови мъки вдигат ръце.Отначало ми казаха,че е от дебитомера и тъкмо се бях засилил да го купувам и се оказа че е наред.Вече не знам какво да правя,моля ви ако някой е имал подобни премеждия да даде съвет или кажете каде да отида при хора които наистина разбират от ГТИ.Става дума за 2Е двигател.
- pinci
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: лично впечатление!
По-лесното обяснение е: след светофара на зоопарка си прдължаваш нагоре и се оглеждаш за автоморга отдясно, точно срещу нея (от ляво на пътя) е Юве-то
- warrior
- Автомобил:
- Двигател:
понеже ми изскочи същия проблем, със същия двигател, гледаха я и ми казаха че е възможно да е степерното моторче... ремонта ще ми струва минимум 100кинта. днес ще отида на място в сервиза на момчетата, и ако свършат работа ще пиша какъв е бил проблема. така че очаквай включване и гледай да не караш на далеч че реже глави тоя разход 

- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Какво е "степерно моторче" да не би да имаш впредвид така нареченото стъпково моторче или по-точно казано Регулатор на празен ход (ISV Idle Stability Valve). Според мен от него идват проблеми с празния ход, като неравномерни обороти (танцуват от 600 до 1 500) или просто глъхне като освободиш от скорост, оборотите падат прекалено ниско и колата гасне. Но не виждам как от това устройство може да има повишен разход и то с толкова много.warrior написа:понеже ми изскочи същия проблем, със същия двигател, гледаха я и ми казаха че е възможно да е степерното моторче... ремонта ще ми струва минимум 100кинта. днес ще отида на място в сервиза на момчетата, и ако свършат работа ще пиша какъв е бил проблема. така че очаквай включване и гледай да не караш на далеч че реже глави тоя разход
- opipva4a
- Палячо
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...
виж в сервизи
има и по-добри от уве
има и по-добри от уве
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- opipva4a
- Палячо
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...
нито тебе, нито война мога да ви разбера
какви са тез дебитомери дето, споменаваш (ако се нелъжа - нямаш таквоз нещо на гти-то) а и моторето не влияе на разхода
а оногатена смес се получава от бая неща (клапани - дори и нагар по тях влияе, повдигачи, не дай си боже сегменти)
ако искаш ще те пратя при моите майстори (3-ти vw си карам там) и съм много доволен. за мен няма по добри в софия.
а война да не верва на тез глупости. кви са тез системи дет се настройват (било и автоматично от еку-то) за запушени катализатори.
не вервай войне на тез ГЛУПОСТИ. аман.
ако искаш аз да ти гледам на ръка - повече невща ще ти кажа, че и по-верни
какви са тез дебитомери дето, споменаваш (ако се нелъжа - нямаш таквоз нещо на гти-то) а и моторето не влияе на разхода
а оногатена смес се получава от бая неща (клапани - дори и нагар по тях влияе, повдигачи, не дай си боже сегменти)
ако искаш ще те пратя при моите майстори (3-ти vw си карам там) и съм много доволен. за мен няма по добри в софия.
а война да не верва на тез глупости. кви са тез системи дет се настройват (било и автоматично от еку-то) за запушени катализатори.
не вервай войне на тез ГЛУПОСТИ. аман.
ако искаш аз да ти гледам на ръка - повече невща ще ти кажа, че и по-верни
-
- Автомобил:
- Двигател:
Най-сетне успях да си рвша проблема срещу скромните 16 лв.(да диагностиката с настройките).Оказа се,че всичко си работи нормално по нея обаче изглежда доста хора са се учили върху моя голф-беше разцентрован до немй си каде.За 1 час работа мочетата оправиха нещата,единственото което остана сега е,че ми държи много високи обороти-около 1000-1100.Проблема не е в моторчето за празния ход свалиха го и го почистиха,така че ако някой има идея от какво може да е нека сподели.Благодаря ви за вниманието
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”