Проекто-наредба за новият данък за МПС

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 28 фев 2008 16:36

който иска нова и мощна кола за 15 000 -20 000 лева и нагоре, дали го събарят 300 лева данък :roll: :roll: :roll:
не може да караме нови и мощни коли и да не можем да им посрещнем разходите

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 28 фев 2008 16:38

Pichaga написа:който иска нова и мощна кола за 15 000 -20 000 лева и нагоре, дали го събарят 300 лева данък :roll: :roll: :roll:
мене ме сърби ве,що па треа да подарявам тея 300лв ,вместо да ги дам за нещо друго ,примерно за детето си :roll:

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Чет 28 фев 2008 16:39

Всяко чудо за 3 дена ... лошото е че колкото и да пишем тук управниците си правят каквото искат.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 28 фев 2008 16:40

LILO&STICH написа:вместо да ги дам за нещо друго ,примерно за детето си :roll:

мноо правилно.. и аз след 2-3 години живи и здрави деца ще имам
и апартамент
и всикчо
и кво става ? заплатата ми ще е увеличена с 30-тина лева
ЯКО
как да си купя нова кола ?
за кво бачкам за държавата ?

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Чет 28 фев 2008 16:41

Стига мрънкали. КАРБОВСКИ го е написал .... :respect :respect :respect

По-добре скъпа, но чиста столица

Мартин Карбовски

София трябва да бъде скъп и качествен град. Ако за целта трябва да се вдигнат данъците - нека да се вдигнат. Не може всеки ден да плачем колко ни е скъпо да живеем. Трябва да плачем за това, че твърде много плащаме за евтиния си живот. Трябва да плачем, че животът не е качествен. Че не е и смислен. И както се разбира от статистиките за българите - малко тъжен.
Какво виждат очите ни на данъкоплатци - пред дома ни е или киша, или лед. Кучета се ровят в боклук. Човек храни куче от кофа и дава на кучето. Кучето лае по деца. Децата псуват кучето. За малко да ги сгази кола. До местния магазин купища камиони и кашони. Няма откъде да се мине. Мисля си, че това е един зимен Неапол. Минава каруца. Това е един съветски Неапол.
Ако може - съгласни сме да платим двойни данъци, но София да стане скъп град. Луксозен град. Скъпо ще е, но ще има с какво да се гордея. Сега не мога да се гордея с града си и това директно ме прави евтин гражданин. Чертата между столицата и провинцията трябва да бъде създадена от бандероли. Нека тези, които нямат пари, да живеят в Перник. Аз самият ще отида на село. В държава с нормални комуникации и интернет мога да живея където си искам. Но мястото София трябва да бъде скъпо. Центърът - платен. Наемите - високи. Ситито - да се изпразни от бабички хазяйки. Пенсионерите да престанат да задръстват града. В него трябва да се работи за техните пенсии. Писна ни да е евтино и мръсно - нека е скъпо и чисто. Писна ни от свободата всеки да идва да работи в София. В столицата трябва да е скъпо, за да се развива Перник. Иначе Перник и Радомир западат. И всички идват в София. Така че - искаме да ни е скъпо. Не сме луди. Ако издържим - издържим. Ако не - довиждане, София! Има и други столици. Има и други села. Но толкова евтино и гадно място няма.
Защото в момента евтиното излиза доста по-скъпо. Но не е качествено. Ако стане скъпо и качествено, ще разберете колко съм прав. Довиждане на тълпите. Довиждане на задръстванията. Тия дни заради зимата в столицата може да се кара кола! София така или иначе е оазис на олигархията в държава с щастливи поданици, които обичат да ядат компоти. В София компотите трябва да са забранени със закон. Сиреч, ако ги има, да са скъпи и посипани с вездесъщите камъни "Сваровски", които днес са диамантите на селската ни олигархия. Скъпотия, за да ги няма случайните селяни. Не щем "Сваровски", искаме "Кохинор", искаме "Кулинан". Иначе просто ще се сменим - аристокрацията отива на село в именията си, а селяните живеят в един евтин и мръсен и гаден зимен Неапол. Но селяните (метафора!) и това няма да успеят да направят. Защото в Неапол има бунтове, а в евтина София всички са доволни. Писна ми всички да са доволни. Всеки е добре дошъл, ако е заслужил мечтата си за София. Столицата ни е скъпа. Не забравяйте това, когато мечтаете. Така мечтите имат смисъл.

http://standartnews.com/bg/article.php? ... cle=217260

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 28 фев 2008 16:42

maiz написа:Всяко чудо за 3 дена ... лошото е че колкото и да пишем тук управниците си правят каквото искат.
така е,ама нали се биеме в гърдите че сме гласували за еди кой си защото бил много добър или па бил незнам си кво си "супер"

еми така е,кой каквото си е надробил,това ще сърба.Само немога да ги разбера защо пак цепят държавата тея умници.Сега ме карат да намразвам още повече хората от провинцията :? и най-вероятно и те мен(нищо лично към съфорумците),но това е факт :idea:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 28 фев 2008 16:44

Vizor написа:
LILO&STICH написа:вместо да ги дам за нещо друго ,примерно за детето си :roll:

мноо правилно.. и аз след 2-3 години живи и здрави деца ще имам
и апартамент
и всикчо
и кво става ? заплатата ми ще е увеличена с 30-тина лева
ЯКО
как да си купя нова кола ?
за кво бачкам за държавата ?

така е
аз затова не си купувам друга кола, защото си влагам парите в детето-ремонт на къща, детска градина, ремонт на апартамента...
но пак казвам като имаш 20 000 за кола и това са ти всичките пари с клизма и кредити, по-добре не я купувай, за да и робуваш финансово
един клиент има следния лаф: Купувам си кола, коята струва 6 месечния ми доход, не повече, иначе ставаш роб...
иначе мога да си купя примерно пасат 2002-3 и после разходите по него-обслужване, каско, данъци, ГО, ще ме съборят на земята, затова не си купувам

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Чет 28 фев 2008 16:56

:WC

Карбовски се е изакал на темата ... :lol:

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Чет 28 фев 2008 17:25

Pichaga написа:който иска нова и мощна кола за 15 000 -20 000 лева и нагоре, дали го събарят 300 лева данък :roll: :roll: :roll:

Ама на кола за 4000 лв - 300 лв данък как ти се струват !!! На мен обирдиско !!! Тея дето си зимат коли по 20 000 лв - 300 лв едва ли ги плашат нещо !!!

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Чет 28 фев 2008 19:03

Колеги, според мен, не зависимо дали сумите са големи или малки (което е относително), закона е много по справедлив от досегашния, ако щете и от екологична гледна точка. Навсякъде по света се мотивира покупката на нови автомобили с много ниски или даже с 1-2 години безданъчно ползване (пример Германия).

И мен разбира се ме удря това изменение по джоба но го намирам за справедливо - 2та имплицирани принципа са много логични:

1. Колкото по-нова кола - толкова по нисък данък
2. Колкото по-мощна кола - толкова по-висок данък!

Който иска да кара бегачка трябва да е готов да посрещне разходите!

А и не виждам какво пищите за 100/150лв данък на ГОДИНА! Ами мене каското ми е 1400!! Ако ми се реве за нещо то е за това че ги плащам заради бандитската ни държава и хаотичното просташко движение по пътищата! Да имаше как да си смепстя 1400лв пък нека вдигнат данъка с още 50лв!!

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Чет 28 фев 2008 19:09

Във всички нормални страни държавата насърчава поставянето на газови уредби като плаща половината от цената и намалява данъка. Тая екстра при нас я няма. :roll:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 28 фев 2008 19:12

На мое име имам 2 автомобила и 1 мотоциклет. В общината обаче знаят само за единия автомобил и съответно за другите не плащам. Kато ме накарaт да си ги платя - тогава. Както си плащам и всичките данъци по трудови правоотношения.

А иначе - много коли има в София. Нека се вдигат данъците и таксите и дано намалеят колите :idea: За мен това е приемливо.

Данъкът за аудито '97 г. 91 KW ще стане 201 лв. (91x1.38x1.6)

Данъкът за голфа '90 г 66 KW ще стане 36 лв (66x0.68x1.6 / 2 (катализатор))

Не ми се струват стряскащи тези цифри ама изобщо.

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Чет 28 фев 2008 19:16

В България данъците са абсолютен ташак, сега пак малко ги вдигат....къв е проблема дали плащаш 40 или 60 лева годишно - двайсе лева :lol: , айде ще изпия две уискита по-малко цялата тая година - голяма работа... :D
А Карбовски е много, ама много прав :!:

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Чет 28 фев 2008 19:37

didoriginal написа:Във всички нормални страни държавата насърчава поставянето на газови уредби като плаща половината от цената и намалява данъка. Тая екстра при нас я няма. :roll:

Ти най малко би искал данъчната система да е като в германия например, щото дори да има облкчения за газова (в което хич не съм убеден, тъй като никой не кара на газ) не искам да тик казвам за 20 годишен автомобил (Еко норма!) какви пари щеше да плащаш :lol:

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Чет 28 фев 2008 21:30

Няма да ги плащаме и това е! То всичко си има граници!!!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”