Смяна на километраж, но....

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Смяна на километраж, но....

Мнениеот Kingpin » Вто 01 ное 2005 13:29

Искам да си смена нормалния километраж с дигитален, кажете ми, моля, има ли разлики в буксите отзад и ако да как могат да бъдат напаснати? Също така друга ли е рамката около него? Километража ми е с бордови компютър, разграфен е до 260 км/ч. Колата е 1.8 16V GTI KR, мисля, че е оригиналния. Благодаря предварително. :wink:

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Вто 01 ное 2005 16:12

Е никой ли не знае... gruebel :No

Потребителски аватар
lisi4oka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lisi4oka » Сря 02 ное 2005 9:05

нещо извън темата:-тоя голф на аватара ти не беше ли по миналата неделя на ОМV Бояна на сбирката на опел???

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Сря 02 ное 2005 9:16

Дигиталното табло като размери е същото въпроса е че датчиците които ти отчитат скороста и оборотите са различни тях трябва да смениш. Има си оригинални дигитални табла от 16V Голф. Отзад таблото е с две букси и мисля че няма да ти е много трудно да ги напасваш.

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Сря 02 ное 2005 18:21

lisi4oka написа:нещо извън темата:-тоя голф на аватара ти не беше ли по миналата неделя на ОМV Бояна на сбирката на опел???

Там бях, да :wink:

Ivcho написа:Дигиталното табло като размери е същото въпроса е че датчиците които ти отчитат скороста и оборотите са различни тях трябва да смениш. Има си оригинални дигитални табла от 16V Голф. Отзад таблото е с две букси и мисля че няма да ти е много трудно да ги напасваш.

Ами аз съм си намерил оригинално дигитално табло от 16V KR, но продавача ми каза, че било възможно да има разминавка в буксите, та за това ви питам какво ще ми трябва за да си сменя нормалното табло с дигитално :roll:

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Чет 03 ное 2005 11:20

Знами това дали и ма разминавка в буксите и аз не мога да ти кажа. Но за да ти работят километража и оборотомера трябва да смениш датчиците които подават към тях сигнал за Голф с обикновенно табло те са механични а за дигитално са електронни, за единия знам че взима сигнал от скоростната кутия за другия не съм сигурен. По принцип Пацо им беше хванал цаката на тези табла може той да може да ти даде повече инфо аз съм лаик просто карам голф с такова табло и просто се опитвам да те насоча в някаква посока.

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Съб 26 ное 2005 16:11

Много ще съм ви благодарен ако все пак ми дадете компетентен отговор.... :help: Sly gruebel bishop

UK GTI 16v
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: London Kapa: Porsche 928 GT, Porsche 928 S2, VW Golf 2 GTI 16v KR

Мнениеот UK GTI 16v » Пон 12 дек 2005 11:24

Kingpin написа:Много ще съм ви благодарен ако все пак ми дадете компетентен отговор.... :help: Sly gruebel bishop

Снощи си играх да го правя на моя КР 16в поради неработещ дигитален дисплей и боядисване на стрелките в червено :help: :oops: . Колите с КР мотор имат еднакви табла. Тези които са 16в със 136кс мотор са с други и замяната не става.

За твоята и моята кола таблата се правят от две фирми - VDO и MotoMeter. Датчиците - оборотомер, километраж, температура, бензин и дигиталния дисплей са взаимозаменями. Буксите отзад също. Като сваляш таблото внимавай за жилото на километража и за вакумната тръбичка към оборотомера, които също са отзад.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”