Въпрос за Г4- РЕШЕНО!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Нед 17 фев 2008 17:27

titko написа:Здрасти- колега DimoNN,много ти благодаря за компетентното мнение,ще се възползвам от всички съвети.За сега след 1 вите огледи се спирам на Vw Golf 1,9TDi High line-110 коня.
що се отнася до климатроника-има ли нещо по специфично - което да гледам или да ме притеснява(тоест знам ,че климатроника е по-добре от климатика,но все пак)
-2 ри въпрос - трябва да сменя след покупката- масло,филтър,въздушен филтър,ремак-1 бр ли е ? и грубо колко стува всичко това,има ли още задължителни неща за смяна?
бладаря предварително

8)

След покупката трябва да смениш маслен, горивен и въздушен филтър, ремъците, ролките, трябва да се видят и спирачните дискове заедно с накладките( те са бая скъпи),

Аз имам един въпрос. На Голф 4 1,4 16В масло пълна синтетика ли трябва да му се слага!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот junakov » Нед 17 фев 2008 18:00

titko написа:Здрасти- колега DimoNN,много ти благодаря за компетентното мнение,ще се възползвам от всички съвети.За сега след 1 вите огледи се спирам на Vw Golf 1,9TDi High line-110 коня.
що се отнася до климатроника-има ли нещо по специфично - което да гледам или да ме притеснява(тоест знам ,че климатроника е по-добре от климатика,но все пак)
-2 ри въпрос - трябва да сменя след покупката- масло,филтър,въздушен филтър,ремак-1 бр ли е ? и грубо колко стува всичко това,има ли още задължителни неща за смяна?
бладаря предварително

8)

ремъци 3 бр+ролки+водна помпа, масла , филтри (горивен въздушен и на климатика) до тук около 600 лева ПОГЛЕДНИ СИ дисковете на спирачките предни задни + накладки от 300 до безкрай

добър избор тди110 успех :)

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Нед 17 фев 2008 19:55

относно климатроника- поиграй си със всички копченца поотделно - като оставяш примерно 5-10 сек между всяко копче да дадеш време на клапите да се затворят/отворят... пример- пускаш външна циркулация и да духа само напред... после цъкаш вътрешна.. после изключваш духането напред и пускаш само в краката... после изключваш на краката -пускаш само на стъклата... и така... това те съветвам да направиш и с ел. стъклата дори и "собственика да се поизнерви"- ти си си с правото- да пробваш всичко дали е изрядно... проверката е висша форма на доверието... освен това колкото повече слушаш двигателя и пробваш това онова толкова повече собственика си изпява песента относно колата... (личен опит)...

titko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот titko » Нед 17 фев 2008 21:40

Пичове сте евала Ви правя,благодря на всички,утре ще отида отново да погледна машинката-99 година е,италиянка,рекаро салон,ще видим.ако всичко е ок до 1-2 дена го взимам.

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Пон 18 фев 2008 6:22

Огледай и датчиците на таблото, че аз мойта с неработещ сензор за температура я взех от бързане. Не че е нещо фатално, ама пак можеш да свалиш някой лев от цената, и да се занимаваш когато имаш време. Sunroof ако има също погледни как бачка. Друго което се сещам е задната скорост, пробвай я няколко пъти как включва че аз два ФВ-на карам от тоя диапазон 98-2000, и двата с проблемна задна. И другото което не загледах са гумите, виж и оттам дали не можеш да свалиш малко...успех

titko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот titko » Съб 23 фев 2008 19:48

капарирах- голф 4 - 2003 година-tdi помпа дюза 101 ps,моля Ви дайте мнение за този двигател?
благодаря предварителнооо!!!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 23 фев 2008 20:07

titko написа:капарирах- голф 4 - 2003 година-tdi помпа дюза 101 ps,моля Ви дайте мнение за този двигател?

Лошо няма кой да ти каже за която и да е помпа дюза освен че и трябват хубави консумативи и че ако недай си боже нещо се развали повечко боли главата ! Иначе върви доста прилично и харчи малко !

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Съб 23 фев 2008 22:11

Само едно не ми ясно-при положение ,че предварително си решил да вземаш нафтова печка ,защо изобщо трябваше да се хабим да дискутираме бензинка 105 к.с. 1.6 16V.

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Нед 24 фев 2008 10:21

Stivi написа:
titko написа:капарирах- голф 4 - 2003 година-tdi помпа дюза 101 ps,моля Ви дайте мнение за този двигател?

Лошо няма кой да ти каже за която и да е помпа дюза освен че и трябват хубави консумативи и че ако недай си боже нещо се развали повечко боли главата ! Иначе върви доста прилично и харчи малко !

Еми супер :) ПД си е ПД, дай снимки да я видим, кажи нещо повече за нея? Каква пара?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 24 фев 2008 11:06

тоя е много арен танасе...

titko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот titko » Пет 29 фев 2008 17:02

В гаражчето е вече автомобила :wink: още 1 път благодаря на всички:)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”