golf 4 tdi помпа дюза 101 ps
golf 4 tdi помпа дюза 101 ps
Здравейте колеги, от скоро съм с такъв двигател годината на колата е 2003, имате ли впечатления от този двигател, и ако да то какви?Благодаря предварително за всички мнениея и коментари
-
- Автомобил:
- Двигател:
titko написа:Благодаря,че се отзова колега, вече до болка познатия въпрос- какво да му сменя- на тези 84 000 км? С какво масло да го карам?
благодаря предварително
Маслото - задължително да е по стандарта на VW 505.01 или заместващите го. Сменяй го на 10-15К километра или веднъж годишно. Филтрите - добре е да са ОЕМ на Man или Mahle. Въздушния като го отвориш, слагай нов и не го пипай 40К километра (20К ако караш в голям и мръсен град с висока запрашеност).
Задължително е като сменяш ангренажния ремък, да сложиш такъв от призната марка, също така следи дали ще ти сменят обтегачите, водната помпа и болтовете на двигателя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не, не е задължително да сменяш водната помпа, но след като се разкулачи мотора за смяна на ангренажен ремък, добре е да се смени и водната помпа - с един куршум два заека
А и самата тя като цена е много евтина, незнам в БГ как е, но тук е около $50, предполагам няма да е по-скъпа.
Ето ти кит за моя двигател, кода е BEW, предполагам в Европа кодовете за ПД са различни, но общо взето двигателите са еднакви.
http://www.worldimpex.com/parts/genuine ... 52777.html
Цената е $200, което е 260 лева. До 1200 лева незнам какво ще му правят на тоя двигател....маслата и филтрите ще са ти към 200 лева още и останалото ако е за труд...мноооого ми се вижда.

Ето ти кит за моя двигател, кода е BEW, предполагам в Европа кодовете за ПД са различни, но общо взето двигателите са еднакви.
http://www.worldimpex.com/parts/genuine ... 52777.html
Цената е $200, което е 260 лева. До 1200 лева незнам какво ще му правят на тоя двигател....маслата и филтрите ще са ти към 200 лева още и останалото ако е за труд...мноооого ми се вижда.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако питаш мен, смени сервиза. Най-добре се обърни към някой добър майстор с опит в работата по двигателите, най-вече смяна на ангренажен ремък. Кой е тоя добър майстор в София или наоколо, нямам идея, надявам се тук пишещите да кажат. Имай в предвид, че смяната на ремъка и помпата, и изобщо обслужването на двигателя не е космическа наука, но все пак изисква опит и малко повече четене по форумите
Там е пълно в инструкции кое как 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам какво е критично,но на първа смяна на ангренаж /ако километрите са реални значи е първа/ аз не бих сменил заводските ролки и помпа който имат ресурс поне за 2 ремъка ! На моя Голф като го взех на 160 000 /недоказани/ и го закарах за сервизиране майстора /ама майстор дето се е доказал професионално а не незнаен/ ми каза че според него няма нужда да се сменят помпата и ролките и ги оставихме така а вече идва време за следващата смяна....безаварийно
Не казвам на колегата в никакъв случай да не ги сменя а просто че не е абсолютно задължително !

Върни се в “Дизелови агрегати”