Blow Off Г4...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Blow Off Г4...

Мнениеот skotis » Чет 28 фев 2008 10:19

Колеги имам едно питане, незнам проблем ли е обаче, не е ли... Така ситуацията е следната: Карам колата от гаража (Г4 1.8Т), и преди като превключвах скоростите на по-високи обороти (към 5000 и след) се чуваше как клапана (Блоу оф) изпуска въздух в атмосферата и тооо си се чуваше много приятно, почти като на субаро-тата, но от няколко месеца (3, може би) това изпускане спря да се чува :( Незнам защо стана така. Клапана изглежда заводския, не е някакъв специален допълнително слаган, също така не се е променил начина на вървене на колата по абсолютно никакъв начин... Много ще съм благодарен за мненията Ви

пп: Реално проблем няма, но искам пак да съска това клапанче :)

apostol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот apostol » Пет 29 фев 2008 7:20

Колега,когато този клапан работи,не се чува нищо.Когато НЕ РАБОТИ се чува характерния звук от разтоварването на турбо компресора във всмукателния колектор.Този клапан служи за разтоварване на турбото(байпас пред турбо-след турбо)Не знам как но при теб явно клапана не е работел,а сега работи :?: Не знам дали си наясно,но когато караш и след това пуснеш педала на газта-турбото все още се върти и нагнетява,а дроселклапата вече е затворена-налягането от турбокомпресора трябва да се разтовари-тогава сработва този клапан.Когато не сработи се чува характерен звук,защото мотора не може да поеме венага остатъчното налягане от компресора.

Потребителски аватар
skotis

Мнениеот skotis » Пет 29 фев 2008 12:32

Ааа аз защо си мисля, че трябва да е обратното...в смисъл, че когато е наред клапана трябва да се чува харектерния звук...нещо не разбирам...защото ако не се чува това значи че той НЕ разтоварва излишните газове, а като изсъска дефакто ги разтоварва...така ли е или аз греша? Нека се изкажат и други колеги за да разберем как е точно и ако може някой със същия мотор като моя да каже как е при него, плс :)

Потребителски аватар
skotis

Мнениеот skotis » Пет 29 фев 2008 23:37

Ехооо никой ли няма с 1.8Т моторче

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Съб 01 мар 2008 0:26

skotis написа:Ехооо никой ли няма с 1.8Т моторче

Има ама не ни съска нищо :wink:

Потребителски аватар
skotis

Мнениеот skotis » Съб 01 мар 2008 0:43

Лошо...одеве гоеорих с един човек, който разбира и ми каза, че щом не съска значи не е добре клапана...

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Съб 01 мар 2008 7:54

skotis написа:Лошо...одеве гоеорих с един човек, който разбира и ми каза, че щом не съска значи не е добре клапана...

Ами и тук ти казаха същото. :wink:

Потребителски аватар
skotis

Мнениеот skotis » Съб 01 мар 2008 12:30

Кой ми го е казал? Колегата "апостол" каза точно обратното ;) А по тази логика не излиза ли че и твоя клапан не е наред, щом не съска? :roll:

Потребителски аватар
hosetovw
Автомобил: VW MK5 GTI DSG
Двигател: 2.0 TFSI BWA
Контакти:

Мнениеот hosetovw » Съб 01 мар 2008 14:17

Колега skotis преди време май си говорихме точно за същото ... :roll:
При мен го има този "изсъскващ" звук, когато превключвам предавките или поточно когато отпускам педала на газта :!: Звука не е много силен и го чувам само когато не съм пуснал музика или климатика. Ти казваш, че си го чувал при високи обороти от 5000 rpm, а при по ниски и средни 2000, 3000 не го ли чуваше :?: Защото аз го чувам независимо при какви обороти е двг при отпускане не педала на газта :!: :?: ... :hmmmm

Потребителски аватар
skotis

Мнениеот skotis » Съб 01 мар 2008 16:39

Ми не, чувах го само когато я изтискам...като си карах лекичко не...егати и странната работа...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”