Викам си свърши простотията най-после и си карах без фарове даже светках с дълги и халогени на разни Идиоти с нерегулирани фарове и греда спира ме едно милицунерче и ми вика знаеш ли що те спирам?
Аз в шок викам незнам а той заради фаровете било до днес ВКЮЧИТЕЛНО?????Имам два акта за светлини ПИСНА ми от тази идиотия писна ми от комплексари с каруци на 15 години рацери дет пуснали фарове и карат като Шумахери и се мислят за много важни и специални като са на фарове,на път за Люлин разцепих един Орел с моя танк щех да извада буталата направо и му показах че и тия без фарове могат да карат зверски ама не е нужно,в такива моменти съжалявам че си продадох КР-а и взех тоя танк.Та внимавайте и днес трябва на фарове!

Ще продължите ли да карате с включени светлини и след 1март?
- Snejoky
- R.I.P
- Автомобил:
- Двигател:
Не мога да разбера, защо на някои толкова им пречат тези светлини през деня? Хора, да не би да имате електромери на колите си, че толкова се тормозите заради това? Някой беше написал, че като си включи фаровете му падали оборотите. Еми колега, отиди и си прегледай колата! Това според мен не е нормално, а представи си, че трябва да караш цяла нощ на фарове! До сега винаги в по-мрачни дни съм карал на фарове и мисля да продължа, още поне известно време да карам през деня с включени светлини. Благодарение на L&R и Ваското1
имам ДРЛ на двете коли и ме кефи да си карам през деня на фарове. Сигурността на мен и семейството ми са по-важни от това дали ще се изхабят крушките на фаровете! Защо предпочитате да дадете толкова пари, за да са ви хубави колите, като слагате хубави фарове, ксенони, стопове, джанти..., а ви пречи да карате през деня със запалени светлини???
Извинявам се, ако съм засегнал някой, но напоследък ми омръзна да чета някакви "детски" мнения и всевъзможни глупости.
Този форум не е само тунинг и продажби!

Извинявам се, ако съм засегнал някой, но напоследък ми омръзна да чета някакви "детски" мнения и всевъзможни глупости.
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С риск да се повторя и потретя
Дневните светлини са опасни за здравето. Интензитетът на стандартните 55 ватови крушки е дразнещ за окото. Дори промяна в ъгъла на светене само с 1%, било то поради лош реглаж на фаровете, движение по неравен терен или различна конструктивна височина на превозните средства, разстройва зрението и затруднява възприятията. Недопустимо е кое да е приспособление или мярка за сигурност, да създава допълнителни рискове и дразнители. Хората, поради естеството на природата си, избягват дразнителите: едни отклоняват поглед от пътя и от останалите участници, други не следят огледалата за задно и странично виждане, в резултат на което, хората стават по-малко наблюдателни, а следователно и по-лоши водачи, с по-голяма склонност към инциденти. Дразнението и разсейването, породени от превозни средства с включени светлини, са съществени, но това никога не е споменавано.
Дневните светлини са опасни за здравето. Интензитетът на стандартните 55 ватови крушки е дразнещ за окото. Дори промяна в ъгъла на светене само с 1%, било то поради лош реглаж на фаровете, движение по неравен терен или различна конструктивна височина на превозните средства, разстройва зрението и затруднява възприятията. Недопустимо е кое да е приспособление или мярка за сигурност, да създава допълнителни рискове и дразнители. Хората, поради естеството на природата си, избягват дразнителите: едни отклоняват поглед от пътя и от останалите участници, други не следят огледалата за задно и странично виждане, в резултат на което, хората стават по-малко наблюдателни, а следователно и по-лоши водачи, с по-голяма склонност към инциденти. Дразнението и разсейването, породени от превозни средства с включени светлини, са съществени, но това никога не е споменавано.
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Snejoky написа:Не мога да разбера, защо на някои толкова им пречат тези светлини през деня? Хора, да не би да имате електромери на колите си, че толкова се тормозите заради това? Някой беше написал, че като си включи фаровете му падали оборотите. Еми колега, отиди и си прегледай колата! Това според мен не е нормално, а представи си, че трябва да караш цяла нощ на фарове! До сега винаги в по-мрачни дни съм карал на фарове и мисля да продължа, още поне известно време да карам през деня с включени светлини. Благодарение на L&R и Ваското1![]()
![]()
имам ДРЛ на двете коли и ме кефи да си карам през деня на фарове. Сигурността на мен и семейството ми са по-важни от това дали ще се изхабят крушките на фаровете! Защо предпочитате да дадете толкова пари, за да са ви хубави колите, като слагате хубави фарове, ксенони, стопове, джанти..., а ви пречи да карате през деня със запалени светлини???
![]()

- focke-wulf
- Автомобил:
- Двигател:
Разгеле, както казаха колегите по-горе простотията свърши. Сигурно в Норвегия и по разни такива мрачни страни има смисъл да се кара 24/7 с включени светлини, но това тук в България просто е върха на простотията.
Айде извънградско като се замисли човек има някаква логика да пуснеш фаровете, но едно не мога да разбера - какво удоволствие доставя да караш в София на къси + халогени + лампата отзад за мъгла в един хубав топъл слънчев ден? На мен лично ми намирисва на някакви такива псевдо-мутренски изпълнения - да ме виждат отдалеч.
Айде извънградско като се замисли човек има някаква логика да пуснеш фаровете, но едно не мога да разбера - какво удоволствие доставя да караш в София на къси + халогени + лампата отзад за мъгла в един хубав топъл слънчев ден? На мен лично ми намирисва на някакви такива псевдо-мутренски изпълнения - да ме виждат отдалеч.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”