Кога светва лампата за нивото на маслото ?
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Кога светва лампата за нивото на маслото ?
Здравейте, искам да попитам кога светва лампата за нивото на маслото защото нивото ми е под минимума а лампата не светва .... дали има проблем в датчика или нещо друго е проблема ? Търсих в търсачката, но нещо не се справих 

- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Я че тя светва ли на по новите коли и за ниво ? защото на старите свети при липса на налягане при зададени обороти , ама на новите не знам ..... да има такива неща На моята баничарка има датчик и за нивото на маслото и когато сутрин понякога и се види че няма никой ми мигат едни чертички на екранчето , ама лампа не свети ... 

- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз сега съм с MOTUL 8100 5W40 пълна синтетика. Нивото беше една идея под минимума и днес си взех 1 туба от литър и сипах половината и утре сутрин ще видя на студен двигател до къде е нивото и ако се наложи ще доливам още там колкото имам пък дано стигне... то съм близо до смяната с ново масло, но има още едно 2000-3000км. А тая лампа само ми е интересно що не свети
за течноста на чистачките свети като трябва пък за маслото не 

- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
Колега ,след като ми се наложи да правя преди време тежък ремонт по двигателя смених и маслото.Предупредиха ме че трябва да сменя първото на 1500 км.Второто на 8000 км.Също така майсторът ми каза ,че е възможна загуба на масло /да го гори/докато се напаснат частите.Така и стана.На първата смяна нямах загуба.Но на втората след като бях преминал около 6000км установих че повдигачите ми леко причукват сутрин.При проверка на маслото повярвай ми изкарах щеката СУХА.Никаква лампа на маслото не ми е светвала.Купих 1л масло и долях около 700 мл.На 8000 км си смених маслото както ми бяха казали и от тогава съм минал около 5600 км без никаква промяна на нивото му .И на мен досега ми е чудно как така никаква индикация не предупреди че ми е изяла маслото.
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
longora написа:VALKOV сега съм на 6000км грубо. sasho_mf аз освен смяна на ремък и чистене на турбо друг ремонт не съм имал..... На мой приятел му направи впечатление че сутрин като е студен пуши синьо, но само докато е студен.
Не просто исках да кажа,че и при мен никаква лампа не светна а както казах щеката беше суха.Смятай колко и била под минимума.
А за пушенето моята не се вижда някакъв пушек,може би много леко но като че ли има миризма като на масло пък странно че за сега не го гори.А и катализатор нямам.
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Кога светва лампата за нивото на маслото ?
longora написа:..кога светва лампата за нивото на маслото ...(
Когато е късно вече