Срязаха ми гумата побеснял съммм!!!!!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 03 мар 2008 10:08

Колега, не си го слагай на сърцето :)
Ще се бръкнеш за нова гуменка и това е. Жалко, че не си ги видял...
Някой път ако станеш неволен свидетел на подобна вандалщина дори и на чужда кола просто хвани злосторника и му се отбий за твоята гума и за всички които не са имали шанса да го сгащят :)

На мен преди три месеца вандалски ми строшиха шоферския джам с 10кг паве. Не откраднаха нищо. Просто ми разбиха колата (на няколко съседи също) ей така за золума. Не съм се нервирал грам просто защото не ми се пръскат нерви за лудо...
Зарекох се ако пипна такъв келеш да вандалства над друга кола да му отремонтирам мутрата и крайниците ей тъй за здраве :)

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пон 03 мар 2008 10:14

so.sec написа:Вчера точно показах на колегите резултата от моята жалба за откраднат портфейл със пари, документи, дебитни и кредитни карти и т.н. - официално писмо че отказват разследване (въпреки че кражбата я има на видео запис и се виждат извършителите) щото случая бил незначителен и не представлявал обществена опастност :lol:

Колега,не че толкова много разбирам от наказателно право-но ако сумата в портфейла ти е била малка-това не се счита престъпление тъй като обществената му опасност е била минимална и се прекратява по ради незначителността му
чл.9ал2 НК-Не е престъпно деянието,което макар формално да осъществява признаците на предвидено в закона престъпление поради своята малозначителност не е общественоопасно или неговата обществена опасност е явно незначителна.

Потребителски аватар
B O B I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B O B I » Пон 03 мар 2008 10:20

Абе с две думи няма оправия в тая държава :evil:

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Пон 03 мар 2008 10:26

da6o_amvr написа:
so.sec написа:Вчера точно показах на колегите резултата от моята жалба за откраднат портфейл със пари, документи, дебитни и кредитни карти и т.н. - официално писмо че отказват разследване (въпреки че кражбата я има на видео запис и се виждат извършителите) щото случая бил незначителен и не представлявал обществена опастност :lol:

Колега,не че толкова много разбирам от наказателно право-но ако сумата в портфейла ти е била малка-това не се счита престъпление тъй като обществената му опасност е била минимална и се прекратява по ради незначителността му
чл.9ал2 НК-Не е престъпно деянието,което макар формално да осъществява признаците на предвидено в закона престъпление поради своята малозначителност не е общественоопасно или неговата обществена опасност е явно незначителна.

Да, за същия текст става дума, но според мен лична карта, шоф книжка, талона на колата, карта за здравна застраховка, дебитна карта, кредитна карта и 1 средна месечна заплата за българия ... не знам дали това е малко или много ама не е като да са 2лв и със сигурност е повече от гумата на колегата....

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пон 03 мар 2008 10:36

so.sec написа:Да, за същия текст става дума, но според мен лична карта, шоф книжка, талона на колата, карта за здравна застраховка, дебитна карта, кредитна карта и 1 средна месечна заплата за българия ... не знам дали това е малко или много ама не е като да са 2лв и със сигурност е повече от гумата на колегата....
Колега,съжалявам за случилото се :( В случая парите са важни-на документите не им се придава никаква финансова тежест-даже незнам дали като си вадиш отново книжка и лична карта няма да те глобят. :?

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Пон 03 мар 2008 10:43

da6o_amvr написа:
so.sec написа:Да, за същия текст става дума, но според мен лична карта, шоф книжка, талона на колата, карта за здравна застраховка, дебитна карта, кредитна карта и 1 средна месечна заплата за българия ... не знам дали това е малко или много ама не е като да са 2лв и със сигурност е повече от гумата на колегата....
Колега,съжалявам за случилото се :( В случая парите са важни-на документите не им се придава никаква финансова тежест-даже незнам дали като си вадиш отново книжка и лична карта няма да те глобят. :?

Това е относително стара случка, от преди 9 месеца... костваше ми 2 денонощия обикалне по полиция, блокиране на банкови карти и т.н. и т.н. 36ч по-късно получих обаждане че портфейла ми е намерен в кофа на Витошка... разбира се без парите и банковите карти както и без синия контролен талон.... останалото поне беше там и ми спести много разправии. разбира сепак трябваше да обиколя половин софия и да пиша хиляда протокола за да си възобновя валидноста на книжката и личната карта.
Най-коварното беше че колата беше все още с временния талон - един единствен и той беше също в портфейла. ако не се беше намерил, оставах без кьорав валиден документ че колата е моя...

Потребителски аватар
kingralf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kingralf » Пон 03 мар 2008 11:36

Просто живеем в някакъв хаус и на драгите ни господа където пишат и приемат закони ги боли жилетката. :rocketwhore :laser :rocketwhore

Потребителски аватар
kingralf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kingralf » Пон 03 мар 2008 11:38

groznika написа:Колега, не си го слагай на сърцето :)
Ще се бръкнеш за нова гуменка и това е. Жалко, че не си ги видял...
Някой път ако станеш неволен свидетел на подобна вандалщина дори и на чужда кола просто хвани злосторника и му се отбий за твоята гума и за всички които не са имали шанса да го сгащят :)

На мен преди три месеца вандалски ми строшиха шоферския джам с 10кг паве. Не откраднаха нищо. Просто ми разбиха колата (на няколко съседи също) ей така за золума. Не съм се нервирал грам просто защото не ми се пръскат нерви за лудо...
Зарекох се ако пипна такъв келеш да вандалства над друга кола да му отремонтирам мутрата и крайниците ей тъй за здраве :)

Да това ще да е решението

Потребителски аватар
Masserati
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Masserati » Пон 03 мар 2008 11:38

На едно приятелче преди 2 дена,пред тях и 4те гуми му дадоха фира.Да нема неква акция,за която да не знаеме? :evil:

Потребителски аватар
kingralf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kingralf » Пон 03 мар 2008 11:44

Masserati написа:На едно приятелче преди 2 дена,пред тях и 4те гуми му дадоха фира.Да нема неква акция,за която да не знаеме? :evil:
Дайте и ние една акция да им направиме, тяхната неубоздана леля.

Потребителски аватар
Plehi
Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
Двигател:

Мнениеот Plehi » Пон 03 мар 2008 17:50

Тука в Сухата Река имаме малко повечко пуберчета и нали трябва да се направиме на смели,че иначе няма да ни харесат момите....На мен ми рисуваха на блока(получиха предупреждение) засега нямам проблем,а и не обичам да се повтарям :wink:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 03 мар 2008 23:41

Plehi написа:Тука в Сухата Река имаме малко повечко пуберчета и нали трябва да се направиме на смели,че иначе няма да ни харесат момите....На мен ми рисуваха на блока(получиха предупреждение) засега нямам проблем,а и не обичам да се повтарям :wink:

А бе такива да ги хванеш и да ги направиш тъй, че и майките им да не си ги харесват повече...
Не помня като дете да сме правили таквиз тъпотии! Биехме се за щяло и нещяло ама пък чак да режем гуми и да чупим коли заради мадами... :shock

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Вто 04 мар 2008 9:09

М...цата им ш....ааааа, боклуци! :evil: :evil: :evil:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”