Проблем с първа и задна
Днес сутринта имах час за ремонт на ходовата част,занимават се и със съединители там,направо викнах баш майстора(собственика),обяснявах му симптомите,вика съединителя може би е заминал.Направи той един тигел,каза че съединителя е ОК.А това претрисане е защото съединителя нямал синхронизатори на първа и задна,каза че ако го сменя с нов ще се оправи,но ми гарантира че това неможе да доведе до никакви проблеми!Вариантра бил преди задна да включа втора,или да натисна съединителя,да изчакам 3-4 сек,и тогава да включа задна.Все пак смених маслото защото не го бях сменял,и има разлика,скоростите влизат по-меко!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добавка за маслото
Последна промяна от svetlio p_GT на Пон 17 мар 2008 18:07, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
joro09 написа:А това претрисане е защото съединителя нямал синхронизатори на първа и задна

Синхронизаторите нямат нищо общо със съединителя

Намират се в скоростната кутия, на оста.
Това, което може би е говорил майстора е, че липсват демпферни пружини...
Ама при теб тези демпферни пружини май са на маховика.... Или бъркам?...

колеги и аз си имам същия проблем от доста време и наистина много ме нерви... Особено по светофари като не иска да влезе първа и ми се разсвирят отзад копелетата щото се мотам..... Та както и да е... Един приятел ми каза че тоя проблем най сигурно се оправя от някви лостчета които били някъде под скоростния лост.... Много иска да го оправя това на старата ми кола никога не съм имал такъв проблем и в момента направо откачам като ми зацикли за пореден път.....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”