Антистатична лента за Поло

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Антистатична лента за Поло

Мнениеот maslinkov » Вто 04 мар 2008 14:24

Има ли смисъл от антистатична лента за Поло? Дали ще полияе благоприятно на играенето на оборотите, във връзка с падовете на напрежението, които се получават при работата на различните системи?

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 04 мар 2008 14:36

Няма начин да повлияе ! Ако работи нормално компа той си ги вдига оборотите до нормалните след като се натовари ел системата. Не го прави моменталистически и може да се види на оборотомера

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Вто 04 мар 2008 14:42

А дали е пробвал някой? Аз вече си купих, но не ми е останало време да я слагам. Смятам, че при лоша маса на динамото, ще окаже влияние. Само не знам в +, или -. Затова първо питам някой има ли такава лента.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 04 мар 2008 14:55

Тези ленти разреждат статичното електричество което е с много висок волтаж и ужасно нисък ампераж.
Сложи я, няма да навреди по никакъв начин. Ако ти е лоша масата на динамото (ако наистина го мислиш подобри я ) , точно статичното електричество ще минава през лошата маса ,а това с ниският вотаж 13-14 волта НЕ.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Вто 04 мар 2008 16:05

Сега не мисля че ми е лоша масата. Преди като беше, минусовата клема на акумулатора ми побеляваше /сега не/ и това ме насочи да търся влияния на статично електричество.

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Сря 05 мар 2008 22:43

една клема се укислиава при --гаден проводник-- загриал проводник --хлабав--и окислен проводник или в повечето случаи на разлепена клема на акумолатора това става при чукане върху клемата -тя се разлепя от акумолаторната пласмаса и кеселината плъзва нагоре

Потребителски аватар
DMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DMX » Чет 06 мар 2008 9:40

да попитам иаз във връзка с тея клеми ,скоро имах некво бяло около едната клема ,но го издухах и падна вси4кото знае ли някой какво е това?и кофти ли е за акумулатора и от какво се е получило?БЛагодаря

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Чет 06 мар 2008 14:04

При мен го правеше същото - с духане не се оправя /чисти се с вода, но потърси причината, иначе пак ще се образува./ При мен зарядния ток беше малък от лоша маса на динамото и всичкия го плющеше вътре, затова мисля, че може да е статично електричество, това което окисляваше клемата /да не говорим, че бях сложил найлонова торба отгоре, вече не помня по какви съображения..... а тя най - вече събира статиката/А, спомних си - тогава още не бях си намерил капачка за предпазителите в/у акумулатора и уж да ги изолирам, ако се откачи скобата ,която ги държи, да не дадат на късо с капака на двг. /пустите капачки вече не се произвеждат и голям зор видях да приспособя/Та на темата - ако статичната електричество влияе на окисляването на клемата, то може да става и при други хлабави връзки и постепенно да влошава работата на компа, вкл. и за оборотите на празен ход. Доколкото си спомням и друг колега писа за колата на свой приятел, че се оправил свободния ход, като майстора сменил свещ и пластина /явно окислена/

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”